
Borovničev semifreddo z belo čokolado
Borovničev semifreddo z belo čokolado

Sestavine
- 8 dl svežih gozdnih borovnic
- 120 g bele čokolade
- 5 dl sladke smetane
- 3 zelo sveža jajca
- 1 vaniljev strok
- 4 žlice sladkorja
Preberite tudi

Tri obare, ki vas bodo pogrele na deževen dan
Na deževen dan se nič ne prileže bolj, kot krožnik tople domače obare. Pripravili smo tri slovenske klasike - telečjo obaro, kokošjo obaro in štajersko kislo juho.

Poznate razliko med vietnamskimi in spomladanskimi zvitki?
Odkrijte, kako se vietnamski in spomladanski zvitki razlikujejo, in si shranite naša dva preizkušena recepta s fotografijami postopka korak za korakom.

Francoska klasika, ki bo očarala vse ljubitelje morske hrane
Francoski Marseille, pristanišče ob Sredozemlju, je že dolgo znano kot mesto ribje juhe bouillabaisse.
Sestavine
- 8 dl svežih gozdnih borovnic
- 120 g bele čokolade
- 5 dl sladke smetane
- 3 zelo sveža jajca
- 1 vaniljev strok
- 4 žlice sladkorja
Postopek
Belo čokolado nasekljamo na drobne koščke. Vaniljev strok po dolžini zarežemo in iz njega s konico noža postrgamo semena. Beljake ločimo od rumenjakov in v eni posodi penasto umešamo rumenjake s sladkorjem in vaniljevimi semeni, v drugi pa stepemo beljake v trd sneg. Posebej stepemo sladko smetano.
Polovico borovnic pretlačimo ali zmiksamo in jih vlijemo v mešanico z rumenjakom in sladkorjem, dodamo še cele borovnice in koščke bele čokolade. Maso zdaj izmenično zrahljamo s snegom in stepeno smetano. Vse skupaj dobro umešamo. Temno roza maso vlijemo v porcijske kozarčke ali v dve banjici za sladoled. Po vrhu posujemo še nekaj celih borovnic in koščke bele čokolade. Semifreddo postavimo v zamrzovalnik vsaj za pet ur oziroma še bolje kar čez noč. Pol ure pred serviranjem sladico vzamemo iz zamrzovalne skrinje in jo damo v hladilnik, da se nekoliko odtali. Šele potem jo postrežemo.