
Žitarice za vitalnost
Žitarice za vitalnost

Sestavine
- 1 žlica amarantovih semen
- 1 žlica sojinih kosmičev
- 1 žlica prosenih kosmičev
- 1 žlica pšeničnih kalčkov
- 1 žlica ovsenih kosmičev
- 1,5 dl hladne vode
- po 100 g jabolk, breskev, jagod in robidnic (lahko zmrznjenih ali suhih)
- 200 g marelic (posušene ali sveže)
- 2 žlici limonovega soka
- 100 g grobo naribanih orehov
- 4 žlice navadnega jogurta
- 2 žlici medu

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Cmoki iz krompirjevega testa, kot jih je znala pripraviti le babica
Recept za cmoke iz krompirjevega testa s sadnim nadevom in maslenimi drobtinami je poklon tradiciji, ki nas vrne v poletni čas, preživet v kuhinjah naših babic.

Mira Semič: Lahko smo ponosni na slovensko hrano in vina
Izjemna ženska, uživačka po srcu in duši ter vrhunska sommelierka.3., najvišje stopnje.
Sestavine
- 1 žlica amarantovih semen
- 1 žlica sojinih kosmičev
- 1 žlica prosenih kosmičev
- 1 žlica pšeničnih kalčkov
- 1 žlica ovsenih kosmičev
- 1,5 dl hladne vode
- po 100 g jabolk, breskev, jagod in robidnic (lahko zmrznjenih ali suhih)
- 200 g marelic (posušene ali sveže)
- 2 žlici limonovega soka
- 100 g grobo naribanih orehov
- 4 žlice navadnega jogurta
- 2 žlici medu
Postopek
Amarantova semena in kosmiče prelijemo s hladno vodo ter pustimo približno 2 uri da se zmehčajo, nato pa pomešamo s pšeničnimi kalčki. Jabolka operemo, vendar jih ne lupimo, potem pa grobo naribamo v primerno veliko skledo. Breskve operemo, razpolovimo, odstranimo koščice in meso s kožo vred narežemo na drobne koščke. Nekaj jagodičja zmečkamo z vilicami, marelice drobno narežemo.
V posodi pomešamo pripravljeno sadje, dodamo limonov sok, namočene kosmiče z amarantom in pšeničnimi kalčki ter naribane orehe. Dobro zmešamo. Pripravljen sadni misli nadevamo v posodice, obogatimo z jogurtom in medom, poljubno okrasimo ter ponudimo. Če vzamemo zajtrk na pot, posodice tesno zapremo s pokrovi.