© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Bezgov sirup

Zmešajmo ga z mineralno vodo, belim vinom ali penino za osvežilen napitek!

Bezgov sirup

Zmešajmo ga z mineralno vodo, belim vinom ali penino za osvežilen napitek!

Čas priprave 30 min + namakanje
Zahtevnost Enostavno
Količina 4 litri
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
bezgov sirup

Sestavine

  • 2 litra vode
  • 20 bezgovih cvetov
  • 2 kg sladkorja
  • 2 manjši limoni
  • 2 žlici citronske kisline
benedict, holandsk

Ta trik je nujen za dobro holandsko omako

Prečiščeno maslo je čista maščoba, pridobljena iz masla, brez vseh trdnih delcev (ogljikovih hidratov, beljakovin, holesterola in vode). Odlično je za pripravo različnih omak, kot je na primer holandska omaka.

Sestavine

  • 2 litra vode
  • 20 bezgovih cvetov
  • 2 kg sladkorja
  • 2 manjši limoni
  • 2 žlici citronske kisline

Postopek

1

Bezgove cvetove operemo in skrbno preberemo. Vodo zavremo in nekoliko ohladimo. Še mlačni vodi dodamo sladkor, da se raztopi. Limoni operemo in narežemo na rezine.

2

Velik kozarec za vlaganje (s prostornino 5 litrov) operemo z vročo vodo in vanj v plasteh nadevamo bezgove cvetove in limonove rezine. Potresemo s citronsko kislino in prelijemo s sladkorno raztopino. V pokritem kozarcu pustimo na soncu 6 dni, vsak dan ga dvakrat ali trikrat premešamo. Sirup precedimo in nalijemo v steklenice.

Nasvet

Bezgov sirup lahko mešamo z navadno ali mineralno vodo, s sodavico ali penečim vinom.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.