
Bezgov sirup
Zmešajmo ga z mineralno vodo, belim vinom ali penino za osvežilen napitek!
Bezgov sirup
Zmešajmo ga z mineralno vodo, belim vinom ali penino za osvežilen napitek!

Sestavine
- 2 litra vode
- 20 bezgovih cvetov
- 2 kg sladkorja
- 2 manjši limoni
- 2 žlici citronske kisline

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 2 litra vode
- 20 bezgovih cvetov
- 2 kg sladkorja
- 2 manjši limoni
- 2 žlici citronske kisline
Postopek
Bezgove cvetove operemo in skrbno preberemo. Vodo zavremo in nekoliko ohladimo. Še mlačni vodi dodamo sladkor, da se raztopi. Limoni operemo in narežemo na rezine.
Velik kozarec za vlaganje (s prostornino 5 litrov) operemo z vročo vodo in vanj v plasteh nadevamo bezgove cvetove in limonove rezine. Potresemo s citronsko kislino in prelijemo s sladkorno raztopino. V pokritem kozarcu pustimo na soncu 6 dni, vsak dan ga dvakrat ali trikrat premešamo. Sirup precedimo in nalijemo v steklenice.
Nasvet
Bezgov sirup lahko mešamo z navadno ali mineralno vodo, s sodavico ali penečim vinom.