© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Bezgov sirup

Zmešajmo ga z mineralno vodo, belim vinom ali penino za osvežilen napitek!

Bezgov sirup

Zmešajmo ga z mineralno vodo, belim vinom ali penino za osvežilen napitek!

Čas priprave 30 min + namakanje
Zahtevnost Enostavno
Količina 4 litri
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
bezgov sirup

Sestavine

  • 2 litra vode
  • 20 bezgovih cvetov
  • 2 kg sladkorja
  • 2 manjši limoni
  • 2 žlici citronske kisline
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 2 litra vode
  • 20 bezgovih cvetov
  • 2 kg sladkorja
  • 2 manjši limoni
  • 2 žlici citronske kisline

Postopek

1

Bezgove cvetove operemo in skrbno preberemo. Vodo zavremo in nekoliko ohladimo. Še mlačni vodi dodamo sladkor, da se raztopi. Limoni operemo in narežemo na rezine.

2

Velik kozarec za vlaganje (s prostornino 5 litrov) operemo z vročo vodo in vanj v plasteh nadevamo bezgove cvetove in limonove rezine. Potresemo s citronsko kislino in prelijemo s sladkorno raztopino. V pokritem kozarcu pustimo na soncu 6 dni, vsak dan ga dvakrat ali trikrat premešamo. Sirup precedimo in nalijemo v steklenice.

Nasvet

Bezgov sirup lahko mešamo z navadno ali mineralno vodo, s sodavico ali penečim vinom.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.