
Špargljeva juha
Zelo zelena in zelo okusna
Špargljeva juha
Zelo zelena in zelo okusna

Sestavine
- 20 g masla
- 1 žlica rastlinskega olja
- 350 g zelenih špargljev
- 3 šalotke
- 2 stroka česna
- 2 veliki pesti špinačnih listov
- 7 dl zelenjavne juhe
- oljčno olje za pokapanje
- sol
- poper

Slastne kombinacije sira in zelenjave, ki vedno navdušujo
Polnjen slan kolaček ali pečene jajčevce lahko ponudite kot zanimive predjedi.

Naredite preprosto bogato domačo majonezo
Zakaj bi kupovali majonezo, če jo lahko res preprosto pripravite doma? Sledite našim fotografijam korak za korakom in na pikniku presenetite z domačo majonezo.

Kako pričarati dinozavrsko zabavo z jagodnim pridihom? Ana Žontar Kristanc ima slasten odgovor!
Rojstni dnevi naših malčkov so več kot le torta in svečke – so nepozabne zgodbe, ki jih pišemo v družbi prijateljev in družine s pisanimi baloni, nasmejanimi obrazi in preprostimi trenutki veselja.
Sestavine
- 20 g masla
- 1 žlica rastlinskega olja
- 350 g zelenih špargljev
- 3 šalotke
- 2 stroka česna
- 2 veliki pesti špinačnih listov
- 7 dl zelenjavne juhe
- oljčno olje za pokapanje
- sol
- poper
Postopek
Špargljem odrežemo olesenele konce in jih narežemo na koščke. Vršičke špargljev pustimo cele. Šalotko in česen olupimo, šalotko narežemo na rezine, česen stremo.
V veliki kozici segrejemo žlico olja in maslo, da se speni. Dodamo špargljeve vršičke in jih nekaj minut pražimo, da se zmehčajo. Poberemo jih iz kozice in prihranimo.
V kozico dodamo šalotko, na koščke narezane šparglje in česen. Pražimo 5 do 10 minut, da se zelenjava zmehča, vendar ne potemni. Dodamo oprano špinačo, prilijemo zelenjavno osnovo, zavremo in nato zmešamo s paličnim mešalnikom.
Solimo in popramo, dodamo še malo vroče vode, če je juha pregosta, in jo razdelimo v krožnike. Vstavimo prihranjene špargljeve vršičke, pokapljamo z oljčnim oljem in postrežemo s črnim kruhom.