© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Beljakova krema za okraševanje

Keksi morajo biti tudi očem mamljivi.

Beljakova krema za okraševanje

Keksi morajo biti tudi očem mamljivi.

Čas priprave 10 min
Zahtevnost Enostavno
Količina pribl. 200 g kreme
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
medeni srcki s karamelo in cokolado 5

Sestavine

  • 150–170 g sladkorja v prahu
  • 1 beljak
  • sok ¼ limone
sladkih5 profimedia-0385176269.jpg

Pavlova z rdečim ribezom

V ustih se bo stopila kot sladoled. To je popolna poletna sladica. Odlična rešitev, kadar smo za drugo jed porabili rumenjake, ostali pa so nam beljaki.

Sestavine

  • 150–170 g sladkorja v prahu
  • 1 beljak
  • sok ¼ limone

Postopek

1

V beljak skozi cedilo precedimo limonov sok, ga z metlico premešamo, dodamo sladkor in stepamo, da zmes postane gladka in svetleča. Če s kremo medenjake prelivamo, uporabimo manj sladkorja (150 g), da je krema bolj tekoča. Če pa z beljakovo kremo na medenjake pišemo ali rišemo, dodamo več sladkorja v prahu (170 g).

2

S kremo napolnimo slaščičarsko ali navadno plastično vrečko in ji na vogalu odrežemo večjo ali manjšo luknjico, glede na to, za kaj kremo uporabimo.

navadni-svetli medenjaki

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.