
Beljakova krema za okraševanje
Keksi morajo biti tudi očem mamljivi.
Beljakova krema za okraševanje
Keksi morajo biti tudi očem mamljivi.

Sestavine
- 150–170 g sladkorja v prahu
- 1 beljak
- sok ¼ limone

Poletna pojedina v treh hodih - brez kuhanja
Kadar so temperature za kuhanje previsoke, pride prav dobro kosilo, ki ga pripravimo brez prižiganja štedilnika ali pečice.

Pavlova z rdečim ribezom
V ustih se bo stopila kot sladoled. To je popolna poletna sladica. Odlična rešitev, kadar smo za drugo jed porabili rumenjake, ostali pa so nam beljaki.

Poletje na žlico: boranja, okusna poletna klasika, ki jo obožujemo
Tudi poleti imamo radi enolončnice, še posebej boranjo, katere glavna sestavina je stročji fižol.
Sestavine
- 150–170 g sladkorja v prahu
- 1 beljak
- sok ¼ limone
Postopek
V beljak skozi cedilo precedimo limonov sok, ga z metlico premešamo, dodamo sladkor in stepamo, da zmes postane gladka in svetleča. Če s kremo medenjake prelivamo, uporabimo manj sladkorja (150 g), da je krema bolj tekoča. Če pa z beljakovo kremo na medenjake pišemo ali rišemo, dodamo več sladkorja v prahu (170 g).
S kremo napolnimo slaščičarsko ali navadno plastično vrečko in ji na vogalu odrežemo večjo ali manjšo luknjico, glede na to, za kaj kremo uporabimo.
