
Beljakova krema za okraševanje
Keksi morajo biti tudi očem mamljivi.
Beljakova krema za okraševanje
Keksi morajo biti tudi očem mamljivi.

Sestavine
- 150–170 g sladkorja v prahu
- 1 beljak
- sok ¼ limone

Različne vrste mete: kdaj uporabiti katero?
Z mesecem majem se je začela sezona obiranja mete, ki bo trajala vse do pozne jeseni. Toda, ali ste vedeli, da poznamo več vrst tega osvežilnega zelišča?

Najboljše sladice s češnjami: pite in kolači, cheesecake, sladoled
Maj je že prinesel prve češnje! Odkrijte najboljše sladice – lahke, sočne in popolne za vsako priložnost, od piknika do nedeljskega kosila. .

To je stročnica, polna beljakovin, na katero smo skoraj pozabili
Bob je znova priljubljen: bogat z beljakovinami, vsestransko uporaben in izvrstnega okusa. Preverite recepte in ideje za pripravo domačih jedi z bobom.
Sestavine
- 150–170 g sladkorja v prahu
- 1 beljak
- sok ¼ limone
Postopek
V beljak skozi cedilo precedimo limonov sok, ga z metlico premešamo, dodamo sladkor in stepamo, da zmes postane gladka in svetleča. Če s kremo medenjake prelivamo, uporabimo manj sladkorja (150 g), da je krema bolj tekoča. Če pa z beljakovo kremo na medenjake pišemo ali rišemo, dodamo več sladkorja v prahu (170 g).
S kremo napolnimo slaščičarsko ali navadno plastično vrečko in ji na vogalu odrežemo večjo ali manjšo luknjico, glede na to, za kaj kremo uporabimo.
