
Beljakova krema za okraševanje
Keksi morajo biti tudi očem mamljivi.
Beljakova krema za okraševanje
Keksi morajo biti tudi očem mamljivi.

Sestavine
- 150–170 g sladkorja v prahu
- 1 beljak
- sok ¼ limone

Kako pripraviti tradicionalne polnjene paprike
Ko v našo pokrajino vstopi poletje, je v kuhinji čas za polnjene, oziroma 'filane', paprike – domačo jed, ki nas vedno znova spomni na družinska kosila in vonj po babičini kuhinji.

Vesuvio v Portorožu jadra s picami prav proti soncu
Obiskali smo picerijo Vesuvio, ki se ne ponaša le z vrhunskimi picami, ampak tudi s številnimi najvišjimi lovorikami.

Super recepti za pozen sobotni zajtrk (brunch)
Se vam kdaj zgodi, da ob koncu tedna nekoliko dlje poležite v postelji in ste nato v zadregi, ker bi radi nekaj pojedli, a je že prepozno za zajtrk in prekmalu za kosilo? Potem si privoščite brunch!
Sestavine
- 150–170 g sladkorja v prahu
- 1 beljak
- sok ¼ limone
Postopek
V beljak skozi cedilo precedimo limonov sok, ga z metlico premešamo, dodamo sladkor in stepamo, da zmes postane gladka in svetleča. Če s kremo medenjake prelivamo, uporabimo manj sladkorja (150 g), da je krema bolj tekoča. Če pa z beljakovo kremo na medenjake pišemo ali rišemo, dodamo več sladkorja v prahu (170 g).
S kremo napolnimo slaščičarsko ali navadno plastično vrečko in ji na vogalu odrežemo večjo ali manjšo luknjico, glede na to, za kaj kremo uporabimo.
