© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Ocvrte nadevane paprike

Nadgrajena različica nadevanih paprik s kajmakom Meggle, skuto in pršutom

Ocvrte nadevane paprike

Nadgrajena različica nadevanih paprik s kajmakom Meggle, skuto in pršutom

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
ocvrte nadevane paprike

Sestavine

  • 4 rdeče paprike
  • 40 g kajmaka Meggle
  • 40 g skute
  • 32 g pršuta
  • sol
  • poper
  • olje za cvrenje

panada

  • 8 žlic moke
  • 4 jajca
buce, bučna pita

Je vsaka buča užitna?

Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.

Sestavine

  • 4 rdeče paprike
  • 40 g kajmaka Meggle
  • 40 g skute
  • 32 g pršuta
  • sol
  • poper
  • olje za cvrenje

panada

  • 8 žlic moke
  • 4 jajca

Postopek

1

Paprike operemo, položimo na rešetko žara in jih spečemo tako, da lupina počrni in začne odstopati od mesa (lahko jih spečemo tudi v pečici tako, da jih zložimo na pekač in pečemo pri 200 °C približno 20 minut). Pečene zložimo v ponev, pokrijemo in počakamo, da se nekoliko ohladijo. Nato jih previdno olupimo in očistimo semenje; paprike morajo ostati povsem cele (ne smemo jih prebosti, ker lahko pri polnjenju iz njih steče nadev).

2

Pršut narežemo na kocke in ga zmešamo s kajmakom Meggle in skuto. Nadev solimo in popramo. Paprike napolnimo s pripravljenim nadevom in jih paniramo v moki in jajcu. Ocvremo jih v vročem olju in odložimo na papirnate brisačke, da se razmastijo.

Priljubljeni recepti

Orientalska enolončnica s čičerko, paradižnikom in špinačo

Ta enolončnica je odlična ideja za "meal prep"

38 min
Enostavno

Ceviche (seviče)

Priljubljena latinskoameriška jed iz surove ribe

20 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.