Kaj boste skuhali danes?
Ocvrte nadevane paprike
Nadgrajena različica nadevanih paprik s kajmakom Meggle, skuto in pršutom
Ocvrte nadevane paprike
Nadgrajena različica nadevanih paprik s kajmakom Meggle, skuto in pršutom
Sestavine
- 4 rdeče paprike
- 40 g kajmaka Meggle
- 40 g skute
- 32 g pršuta
- sol
- poper
- olje za cvrenje
panada
- 8 žlic moke
- 4 jajca
Žganci, kot so jih delali nekoč
Žganci so preprosta jed, ki že stoletja kraljuje na domačih mizah. Odlični so sami ali v kombinaciji s številnimi tradicionalnimi jedmi. Jih znate pripraviti?
Pripravite prekmursko gibanico po pravem domačem receptu
Prekmurska gibanica je naša najbolj zapletena sladica. Zanjo je treba pripraviti krhko in vlečeno testo, mednje pa zaviti kar štiri nadeve v točno določenem zaporedju.
Preprosta kosila za ljubitelje azijskih okusov
Kadar si zaželimo nečesa novega, svežega, dišečega, pobrskamo za recepti, ki jih navdihujejo tajska, indijska, kitajska, vietnamska in korejska kulinarika.
Sestavine
- 4 rdeče paprike
- 40 g kajmaka Meggle
- 40 g skute
- 32 g pršuta
- sol
- poper
- olje za cvrenje
panada
- 8 žlic moke
- 4 jajca
Postopek
Paprike operemo, položimo na rešetko žara in jih spečemo tako, da lupina počrni in začne odstopati od mesa (lahko jih spečemo tudi v pečici tako, da jih zložimo na pekač in pečemo pri 200 °C približno 20 minut). Pečene zložimo v ponev, pokrijemo in počakamo, da se nekoliko ohladijo. Nato jih previdno olupimo in očistimo semenje; paprike morajo ostati povsem cele (ne smemo jih prebosti, ker lahko pri polnjenju iz njih steče nadev).
Pršut narežemo na kocke in ga zmešamo s kajmakom Meggle in skuto. Nadev solimo in popramo. Paprike napolnimo s pripravljenim nadevom in jih paniramo v moki in jajcu. Ocvremo jih v vročem olju in odložimo na papirnate brisačke, da se razmastijo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Piščanec s pehtranom in pirejem iz sladkega krompirja
Pehtranova aroma je prefinjena, a močna, zato bo to zelišče jed povsem spremenilo.
Lazanja z bučkami in špinačo
Zavitek s karameliziranimi jabolki in orehi
Jabolčni zavitek lahko pripravimo na sto različnih načinov in vsi so odlični!