Kaj boste skuhali danes?
Ocvrte nadevane paprike
Nadgrajena različica nadevanih paprik s kajmakom Meggle, skuto in pršutom
Ocvrte nadevane paprike
Nadgrajena različica nadevanih paprik s kajmakom Meggle, skuto in pršutom
Sestavine
- 4 rdeče paprike
- 40 g kajmaka Meggle
- 40 g skute
- 32 g pršuta
- sol
- poper
- olje za cvrenje
panada
- 8 žlic moke
- 4 jajca
Čas za mehurčke: spremljava za brunch v originalni in božični različici
Mimoza, preprost, a učinkovit koktajl iz penečega vina in pomarančnega soka, je hitro postala priljubljena stalnica poznih zajtrkov in popoldanskih zabav.
Top nasveti za pijače na zabavah
Vsaj tako pomembna kot izbira prigrizkov in glavnega menija, je ponudba pijače na praznični zabavi.
Če ste naveličani klasičnih krompirjevih prilog, vas bo ta navdušila
Gratin dauphinois oziroma dofineški krompir je tista praznična priloga, ki preseneti prav vse – tudi tiste, ki mislijo, da jih krompir ne more več navdušiti.
Sestavine
- 4 rdeče paprike
- 40 g kajmaka Meggle
- 40 g skute
- 32 g pršuta
- sol
- poper
- olje za cvrenje
panada
- 8 žlic moke
- 4 jajca
Postopek
Paprike operemo, položimo na rešetko žara in jih spečemo tako, da lupina počrni in začne odstopati od mesa (lahko jih spečemo tudi v pečici tako, da jih zložimo na pekač in pečemo pri 200 °C približno 20 minut). Pečene zložimo v ponev, pokrijemo in počakamo, da se nekoliko ohladijo. Nato jih previdno olupimo in očistimo semenje; paprike morajo ostati povsem cele (ne smemo jih prebosti, ker lahko pri polnjenju iz njih steče nadev).
Pršut narežemo na kocke in ga zmešamo s kajmakom Meggle in skuto. Nadev solimo in popramo. Paprike napolnimo s pripravljenim nadevom in jih paniramo v moki in jajcu. Ocvremo jih v vročem olju in odložimo na papirnate brisačke, da se razmastijo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Breskova pita iz listnatega testa z mandlji
Kombinacija breskev in mandljev je božanska!
Čokoladne kocke s pistacijami
Biskvit iz čokolade in pistacij z bogatim čokoladnim premazom