© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Ocvrte nadevane paprike

Nadgrajena različica nadevanih paprik s kajmakom Meggle, skuto in pršutom

Ocvrte nadevane paprike

Nadgrajena različica nadevanih paprik s kajmakom Meggle, skuto in pršutom

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
ocvrte nadevane paprike

Sestavine

  • 4 rdeče paprike
  • 40 g kajmaka Meggle
  • 40 g skute
  • 32 g pršuta
  • sol
  • poper
  • olje za cvrenje

panada

  • 8 žlic moke
  • 4 jajca
Piknik v Parizu.jpg

Top destinacije za popoln piknik

Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Sestavine

  • 4 rdeče paprike
  • 40 g kajmaka Meggle
  • 40 g skute
  • 32 g pršuta
  • sol
  • poper
  • olje za cvrenje

panada

  • 8 žlic moke
  • 4 jajca

Postopek

1

Paprike operemo, položimo na rešetko žara in jih spečemo tako, da lupina počrni in začne odstopati od mesa (lahko jih spečemo tudi v pečici tako, da jih zložimo na pekač in pečemo pri 200 °C približno 20 minut). Pečene zložimo v ponev, pokrijemo in počakamo, da se nekoliko ohladijo. Nato jih previdno olupimo in očistimo semenje; paprike morajo ostati povsem cele (ne smemo jih prebosti, ker lahko pri polnjenju iz njih steče nadev).

2

Pršut narežemo na kocke in ga zmešamo s kajmakom Meggle in skuto. Nadev solimo in popramo. Paprike napolnimo s pripravljenim nadevom in jih paniramo v moki in jajcu. Ocvremo jih v vročem olju in odložimo na papirnate brisačke, da se razmastijo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.