© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Ledeni rombi

Keksi geometrijske oblike s posebno sestavino

Ledeni rombi

Keksi geometrijske oblike s posebno sestavino

Čas priprave 40 min
Zahtevnost Enostavno
Količina 100–110 rombov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Lo_Eisrauten_12-12_558x620_acf_cropped

Sestavine

testo

  • 280 g gladke moke
  • 280 g masla
  • 2 žlici belega vina
  • 2 žlici sladke smetane
  • 1 rumenjak
  • 1 noževa konica pecilnega praška

ledena glazura

  • 1 beljak
  • 150 g sladkorja v prahu
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

testo

  • 280 g gladke moke
  • 280 g masla
  • 2 žlici belega vina
  • 2 žlici sladke smetane
  • 1 rumenjak
  • 1 noževa konica pecilnega praška

ledena glazura

  • 1 beljak
  • 150 g sladkorja v prahu

Postopek

1

Vse sestavine za testo hitro zgnetemo na hladni delovni površini v krhko testo.

2

Ledeno glazuro pripravimo tako, da beljak gladko zmešamo s sladkorjem v prahu.

3

Testo razvaljamo približno 4 mm debelo, namažemo z ledeno glazuro in z rahlo navlaženim koleščkom za testo narežemo na rombe (približno 3 x 3 cm).

4

Rombe zložimo na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko in pečemo v prej ogreti pečici pri 180 °C približno 10 do 20 minut.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.