
Kaj boste skuhali danes?
Ledeni rombi
Keksi geometrijske oblike s posebno sestavino
Ledeni rombi
Keksi geometrijske oblike s posebno sestavino

Sestavine
testo
- 280 g gladke moke
- 280 g masla
- 2 žlici belega vina
- 2 žlici sladke smetane
- 1 rumenjak
- 1 noževa konica pecilnega praška
ledena glazura
- 1 beljak
- 150 g sladkorja v prahu

Popoln domači pomfri: skrivnost je v tem preprostem triku
Spoznajte skrivnost popolnega domačega ocvrtega krompirja. Hrustljav, zlato zapečen in nikoli masten, s tem trikom vam bo vedno uspel.

Obožujete cmoke? Potem morate poskusiti ta knedl kolač
Preizkusite recept za slastni knedla kolač, ki je navdušil splet. Sočna kombinacija sliv, vaniljeve kreme in zlatorjavega posipa iz drobtin vas bo navdušila.

Trije posebni recepti s hruškami, ki bodo popestrili vašo ozimnico
Trije posebni recepti, ki bodo popestrili vašo ozimnico - hruškov kompot z ingverjem in cimetom, hruškova marmelada z vaniljo in drzni hruškov čatni.
Sestavine
testo
- 280 g gladke moke
- 280 g masla
- 2 žlici belega vina
- 2 žlici sladke smetane
- 1 rumenjak
- 1 noževa konica pecilnega praška
ledena glazura
- 1 beljak
- 150 g sladkorja v prahu
Postopek
Vse sestavine za testo hitro zgnetemo na hladni delovni površini v krhko testo.
Ledeno glazuro pripravimo tako, da beljak gladko zmešamo s sladkorjem v prahu.
Testo razvaljamo približno 4 mm debelo, namažemo z ledeno glazuro in z rahlo navlaženim koleščkom za testo narežemo na rombe (približno 3 x 3 cm).
Rombe zložimo na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko in pečemo v prej ogreti pečici pri 180 °C približno 10 do 20 minut.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Zeleni gaspačo
Zelena različica klasične španske hladne juhe. S cvetličnimi ledenimi kockami je še posebno lepa.
Šunkini zvitki s sirnim namazom, hrenom in orehi
Velikonočna uspešnica, ki si jo pripravimo tudi na kakšen manj prazničen večer