Kaj boste skuhali danes?
Ledeni rombi
Keksi geometrijske oblike s posebno sestavino
Ledeni rombi
Keksi geometrijske oblike s posebno sestavino
Sestavine
testo
- 280 g gladke moke
- 280 g masla
- 2 žlici belega vina
- 2 žlici sladke smetane
- 1 rumenjak
- 1 noževa konica pecilnega praška
ledena glazura
- 1 beljak
- 150 g sladkorja v prahu
Top nasveti za pijače na zabavah
Vsaj tako pomembna kot izbira prigrizkov in glavnega menija, je ponudba pijače na praznični zabavi.
Če ste naveličani klasičnih krompirjevih prilog, vas bo ta navdušila
Gratin dauphinois oziroma dofineški krompir je tista praznična priloga, ki preseneti prav vse – tudi tiste, ki mislijo, da jih krompir ne more več navdušiti.
Šest sočnih pečenk Wellington
Kombinacija sočnega kosa mesa in maslenega listnatega testa je zmeraj zmagovalna. Na način wellington pripravimo govedino, lahko pa tudi svinjino, perutnino in celo ribe.
Sestavine
testo
- 280 g gladke moke
- 280 g masla
- 2 žlici belega vina
- 2 žlici sladke smetane
- 1 rumenjak
- 1 noževa konica pecilnega praška
ledena glazura
- 1 beljak
- 150 g sladkorja v prahu
Postopek
Vse sestavine za testo hitro zgnetemo na hladni delovni površini v krhko testo.
Ledeno glazuro pripravimo tako, da beljak gladko zmešamo s sladkorjem v prahu.
Testo razvaljamo približno 4 mm debelo, namažemo z ledeno glazuro in z rahlo navlaženim koleščkom za testo narežemo na rombe (približno 3 x 3 cm).
Rombe zložimo na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko in pečemo v prej ogreti pečici pri 180 °C približno 10 do 20 minut.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Špinačna rulada s kremnim sirom in sušenimi paradižniki
Začinjeni friandi
Friandi so mandljevi kolački, priljubljeni zlasti v Avstraliji in na Novi Zelandiji.
Mariniran rostbif na žaru
Šunka v testu
Šunka v testu je še ena velikonočna klasika, ki ne sme manjkati na praznični mizi.