© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Ocvrti telečji ptički in spomladanska solata

Telečji ptički so izredno hitro pripravljeni.

Ocvrti telečji ptički in spomladanska solata

Telečji ptički so izredno hitro pripravljeni.

Čas priprave 30 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Panierte  Kalbsvögerl auf Frühlingssalat

Sestavine

  • 600 g telečjih ptičkov (koščki teletine od sprednje krače)
  • kuhano maslo ali olje za cvrenje

zeliščna marinada

  • sol
  • poper
  • 1–2 žlici kisa
  • ščepec sladkorja
  • 3 žlice nasekljanih zelišč (koper, drobnjak, peteršilj, luštrek)
  • ½ žličke pehtranove gorčice
  • 3–4 žlice olja iz koruznih kalčkov

panada

  • moka
  • jajca
  • bele drobtine

solata

  • regrat
  • špinačni listi
  • kreša
  • redkvice
  • kuhan krompir
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 600 g telečjih ptičkov (koščki teletine od sprednje krače)
  • kuhano maslo ali olje za cvrenje

zeliščna marinada

  • sol
  • poper
  • 1–2 žlici kisa
  • ščepec sladkorja
  • 3 žlice nasekljanih zelišč (koper, drobnjak, peteršilj, luštrek)
  • ½ žličke pehtranove gorčice
  • 3–4 žlice olja iz koruznih kalčkov

panada

  • moka
  • jajca
  • bele drobtine

solata

  • regrat
  • špinačni listi
  • kreša
  • redkvice
  • kuhan krompir

Postopek

1

Meso skrbno očistimo, odstranimo morebitne kožice in kite, potem pa narežemo na približno enako velike rezine – telečje ptičke. Meso začinimo s soljo in poprom ter paniramo v moki, jajcih in drobtinah.

2

V primerni ponvi segrejemo kuhano maslo ali olje na 90 °C. Ptičke cvremo počasi, vmes jih večkrat obrnemo in prelijemo z maščobo. Ocvrto meso poberemo s penovko iz maščobe, na kuhinjski mreži dobro odcedimo in pustimo nekaj časa počivati.

3

Očiščeno in oprano solato serviramo na krožnike in pokapamo z marinado, ki smo jo zamešali iz navedenih sestavin. K solati priložimo ocvrte telečje ptičke in ponudimo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.