© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Snežne lunice

Za božič keksi ne smejo manjkati!

Snežne lunice

Za božič keksi ne smejo manjkati!

Čas priprave 50 min + počivanje testa
Zahtevnost Enostavno
Količina 140 lunic
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Lo_Schneemonde_12-12_558x620_acf_cropped

Sestavine

testo

  • 450 g mehke moke
  • 300 g masla
  • 150 g sladkorja v prahu
  • 1–2 rumenjaka
  • ščepec nastrgane lupine neškropljene limone
  • ribezova marmelada za nadev

snežna masa

  • 3 beljaki
  • 260 g sladkorja v prahu

čokoladna glazura

  • 300 g čokolade za kuhanje
  • 30 g kokosove maščobe
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

testo

  • 450 g mehke moke
  • 300 g masla
  • 150 g sladkorja v prahu
  • 1–2 rumenjaka
  • ščepec nastrgane lupine neškropljene limone
  • ribezova marmelada za nadev

snežna masa

  • 3 beljaki
  • 260 g sladkorja v prahu

čokoladna glazura

  • 300 g čokolade za kuhanje
  • 30 g kokosove maščobe

Postopek

1

Vse sestavine za testo hitro zgnetemo na hladni delovni površini v krhko testo. Pustimo ga počivati približno pol ure. Nato testo razvaljamo 3 mm debelo in z modlom za krofe izrežemo lunice.

2

Izrezane kekse zložimo na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko. Polovico lunic namažemo s snežno maso, ki jo pripravimo tako, da beljake zmešamo s sladkorjem v prahu. Vse kekse pečemo v prej segreti pečici pri 200 °C približno 10 minut.

3

Čokoladno glazuro pripravimo tako, da čokolado za kuhanje in kokosovo maščobo raztopimo v vodni kopeli in gladko zmešamo.

4

Ohlajene kekse namažemo z marmelado, jih sestavimo in konice pomočimo v čokoladno glazuro.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.