
Kaj boste skuhali danes?
Snežne lunice
Za božič keksi ne smejo manjkati!
Snežne lunice
Za božič keksi ne smejo manjkati!

Sestavine
testo
- 450 g mehke moke
- 300 g masla
- 150 g sladkorja v prahu
- 1–2 rumenjaka
- ščepec nastrgane lupine neškropljene limone
- ribezova marmelada za nadev
snežna masa
- 3 beljaki
- 260 g sladkorja v prahu
čokoladna glazura
- 300 g čokolade za kuhanje
- 30 g kokosove maščobe

Ta eksotična živila lahko uporabite v številnih jedeh
Se vam zdijo azijske jedi preveč zapletene, da bi jih pripravili doma? Ste v zadregi, ker ne poznate eksotičnih sestavin in ne veste, v katerih jedeh se uporabljajo?

Tako pripravite pica kruhke, ki izginejo z mize v nekaj minutah
Jajčni pizza toasti iz pečice so popolna ideja za hitro, toplo in nasitno večerjo. Mehki, zapečeni in polni okusa!

Poznate vahtni kruh? Domači kruh z rdečim grozdjem naravnost iz Brd
Tradicionalni vahtni kruh iz Goriških Brd je odličen za jesenske dni. Če se na vaši trti najde še kakšen grozd, vam bo ta recept prišel prav.
Sestavine
testo
- 450 g mehke moke
- 300 g masla
- 150 g sladkorja v prahu
- 1–2 rumenjaka
- ščepec nastrgane lupine neškropljene limone
- ribezova marmelada za nadev
snežna masa
- 3 beljaki
- 260 g sladkorja v prahu
čokoladna glazura
- 300 g čokolade za kuhanje
- 30 g kokosove maščobe
Postopek
Vse sestavine za testo hitro zgnetemo na hladni delovni površini v krhko testo. Pustimo ga počivati približno pol ure. Nato testo razvaljamo 3 mm debelo in z modlom za krofe izrežemo lunice.
Izrezane kekse zložimo na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko. Polovico lunic namažemo s snežno maso, ki jo pripravimo tako, da beljake zmešamo s sladkorjem v prahu. Vse kekse pečemo v prej segreti pečici pri 200 °C približno 10 minut.
Čokoladno glazuro pripravimo tako, da čokolado za kuhanje in kokosovo maščobo raztopimo v vodni kopeli in gladko zmešamo.
Ohlajene kekse namažemo z marmelado, jih sestavimo in konice pomočimo v čokoladno glazuro.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Makov venec z vaniljevo sladkorno glazuro
Puranje mesne kroglice v omaki z bučkami in olivami
Jelenovi steaki z robidovo omako
Bamija v paradižnikovi omaki s kuskusom
Bamija ali okra sta bolj uveljavljeni imeni za užitne plodove rastline jedilni oslez, ki uspeva v vročih poletjih