© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Snežne lunice

Za božič keksi ne smejo manjkati!

Snežne lunice

Za božič keksi ne smejo manjkati!

Čas priprave 50 min + počivanje testa
Zahtevnost Enostavno
Količina 140 lunic
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Lo_Schneemonde_12-12_558x620_acf_cropped

Sestavine

testo

  • 450 g mehke moke
  • 300 g masla
  • 150 g sladkorja v prahu
  • 1–2 rumenjaka
  • ščepec nastrgane lupine neškropljene limone
  • ribezova marmelada za nadev

snežna masa

  • 3 beljaki
  • 260 g sladkorja v prahu

čokoladna glazura

  • 300 g čokolade za kuhanje
  • 30 g kokosove maščobe

Sestavine

testo

  • 450 g mehke moke
  • 300 g masla
  • 150 g sladkorja v prahu
  • 1–2 rumenjaka
  • ščepec nastrgane lupine neškropljene limone
  • ribezova marmelada za nadev

snežna masa

  • 3 beljaki
  • 260 g sladkorja v prahu

čokoladna glazura

  • 300 g čokolade za kuhanje
  • 30 g kokosove maščobe

Postopek

1

Vse sestavine za testo hitro zgnetemo na hladni delovni površini v krhko testo. Pustimo ga počivati približno pol ure. Nato testo razvaljamo 3 mm debelo in z modlom za krofe izrežemo lunice.

2

Izrezane kekse zložimo na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko. Polovico lunic namažemo s snežno maso, ki jo pripravimo tako, da beljake zmešamo s sladkorjem v prahu. Vse kekse pečemo v prej segreti pečici pri 200 °C približno 10 minut.

3

Čokoladno glazuro pripravimo tako, da čokolado za kuhanje in kokosovo maščobo raztopimo v vodni kopeli in gladko zmešamo.

4

Ohlajene kekse namažemo z marmelado, jih sestavimo in konice pomočimo v čokoladno glazuro.

Priljubljeni recepti

Palačinke s sirovim nadevom

Po veliki noči se bi brez težav navadili na krepke pozne zajtrke, mar ne?

25 min
Enostavno

Jagodni šodo z marsalo

Le nekaj sestavin - pa tak užitek: šodo z marsalo in jagodami.

30 min
Enostavno

Velikonočni topli sendvič s šunko in jajcem

Tudi za tople sendviče se spodobi, da jih praznično prilagodimo in naredimo še okusnejše.

25 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.