
Sestavine
- 500 g moke
- 40 g kvasa
- 2 jajci
- 80 g masla
- pribl. 2,5 dl mleka
- 80 g sladkorja
- malo ruma
- malo soli
- maščoba za cvrenje
- sladkor v prahu za posip

Picerija D10's - čista desetica na Pagu
Odkrili smo najboljšo picerijo na otoku Pagu in zagotovo eno najboljših v Dalmaciji

5 načinov, kako pripraviti piščanca poleti
Piščančje meso je zaradi svoje nežne teksture, nizke vsebnosti maščob in vsestranske uporabe ena najbolj priročnih sestavin poletne kuhinje.

Recept za vložene bučke, ki se mu ne boste mogli upreti
Sedaj, ko smo jih spekli, nadevali, skuhali, podušili, soparili in še kaj, je čas, da pripravimo še vložene bučke. Tokrat z vami delimo naš najljubši recept.
Sestavine
- 500 g moke
- 40 g kvasa
- 2 jajci
- 80 g masla
- pribl. 2,5 dl mleka
- 80 g sladkorja
- malo ruma
- malo soli
- maščoba za cvrenje
- sladkor v prahu za posip
Postopek
Testo pripravimo po enakem postopku kot za običajne krofe, nato ga razvaljamo 2,5 cm debelo in z okroglim obodcem premera 7,5 cm izrežemo okrogle ploščice. Z manjšim modelčkom izrežemo še sredinske luknje, da dobimo obročke. Testene obročke pustimo vzhajati 20 do 30 minut, da se jim prostornina podvoji.
Maščobo segrejemo in vanjo previdno položimo obročke. Obročki morajo v maščobi plavati. Cvremo jih toliko časa, da spodnja stran porjavi, nato jih obrnemo (3 do 4 minute na vsaki strani). Obročke s penovko poberemo iz maščobe in jih položimo na kuhinjske brisače, da se odcedijo. Potresemo jih s sladkorjem v prahu in ponudimo.