© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Čokoladne skodelice s kardamomom

Peresno lahke kremice s temno in belo čokolado

Čokoladne skodelice s kardamomom

Peresno lahke kremice s temno in belo čokolado

Čas priprave 20 min + 1 ura hlajenja
Zahtevnost Enostavno
Količina 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
light and fluffy chocolate mocha cakedouble choc cardamom pots

Sestavine

  • 25 g bele čokolade
  • 50 g temne čokolade
  • 2 beljaka večjih jajc
  • 1 žlica sladkorja
  • ščep mletega kardamoma
buce, bučna pita

Je vsaka buča užitna?

Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.

Sestavine

  • 25 g bele čokolade
  • 50 g temne čokolade
  • 2 beljaka večjih jajc
  • 1 žlica sladkorja
  • ščep mletega kardamoma

Postopek

1

Iz bele čokolade z lupilnikom za zelenjavo naredimo toliko ostružkov, kot jih potrebujemo za posutje 4 skodelic, preostalo čokolado pa nasekljamo. Prav tako nasekljamo temno čokolado.

2

Temno čokolado raztopimo nad soparo in pustimo, da se rahlo ohladi. Beljak čvrsto stepemo, nato med stepanjem dodamo še sladkor in kardamom. Vmešamo stopljeno temno čokolado in še nasekljano belo čokolado.

3

Razdelimo v 4 skodelice s prostornino približno 1 dl. Kremo posujemo z belimi čokoladnimi ostružki in vsaj eno uro pred postrežbo hranimo v hladilniku.

Priljubljeni recepti

Palačinke z nadevom iz višenj in kremnega sira

Palačinke so večna klasika, pri izbiri nadeva pa si lahko privoščimo malce ustvarjalnosti

20 min
Enostavno

Omleta s kapucinko

Za uravnavo sladkorja in čvrste kosti

Enostavno

Goveja juha

Goveja juha, kot so jo pripravljale naše babice

15 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.