Kaj boste skuhali danes?
Čokoladne skodelice s kardamomom
Peresno lahke kremice s temno in belo čokolado
Čokoladne skodelice s kardamomom
Peresno lahke kremice s temno in belo čokolado
Sestavine
- 25 g bele čokolade
- 50 g temne čokolade
- 2 beljaka večjih jajc
- 1 žlica sladkorja
- ščep mletega kardamoma
Stari recepti: kako pravilno kisati zelje in repo
Zagotovo se boste strinjali, da trgovinske police ponujajo veliko izbiro vloženega zelja in repe, a kljub temu sta najboljša domača.
Nepozabna klasika med enolončnicami
Istrska enolončnica bobiči je eden tistih drobnih zakladov, zaradi katerih smo Slovenci lahko upravičeno ponosni na svojo kulinarično tradicijo.
Tomaž Kavčič o intimnosti svojega dela
Pionir slovenske kulinarike počasne hrane, chef Tomaž Kavčič, ki ustvarja v Dvorcu Zemono, razmišlja tudi o etiki v gostinstvu.
Sestavine
- 25 g bele čokolade
- 50 g temne čokolade
- 2 beljaka večjih jajc
- 1 žlica sladkorja
- ščep mletega kardamoma
Postopek
Iz bele čokolade z lupilnikom za zelenjavo naredimo toliko ostružkov, kot jih potrebujemo za posutje 4 skodelic, preostalo čokolado pa nasekljamo. Prav tako nasekljamo temno čokolado.
Temno čokolado raztopimo nad soparo in pustimo, da se rahlo ohladi. Beljak čvrsto stepemo, nato med stepanjem dodamo še sladkor in kardamom. Vmešamo stopljeno temno čokolado in še nasekljano belo čokolado.
Razdelimo v 4 skodelice s prostornino približno 1 dl. Kremo posujemo z belimi čokoladnimi ostružki in vsaj eno uro pred postrežbo hranimo v hladilniku.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Koprivni njoki s sirovo omako
Losos na zelenjavnem raguju ratatuj
Ratatuj je francoska klasika, ki jo lahko postrežemo kot prilogo ali pa kar z dobrim kruhom