Filetiranje agrumov
V: Všeč so mi pomaranče v solatah, ne samo sadnih, a me moti bela kožica, ki je ne znam odstraniti. Kako naj jo odstranim od pomarančnega mesa, ne da bi izmaličil krhlje?

O: Pomaranče so resnično sijajne tudi v slanih solatah. In pomarančnih krhljev sploh ni težko filetirati. Pomaranči najprej obrežemo vrh in dno, sadež postavimo na desko in z ostrim nožem krog in krog obrežemo lupino, pri čemer odstranimo tudi vso belo kožico vse do mesa. Nato z nožem zarežemo med krhlji ob kožici (membrani) in previdno izločimo pomarančne »fileje«.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se