Dober tek
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Filetiranje agrumov


uredništvo
18. 2. 2018, 00.00
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

V: Všeč so mi pomaranče v solatah, ne samo sadnih, a me moti bela kožica, ki je ne znam odstraniti. Kako naj jo odstranim od pomarančnega mesa, ne da bi izmaličil krhlje?

filetiranje-agrumov_558x620_acf_cropped.jpg

O: Pomaranče so resnično sijajne tudi v slanih solatah. In pomarančnih krhljev sploh ni težko filetirati. Pomaranči najprej obrežemo vrh in dno, sadež postavimo na desko in z ostrim nožem krog in krog obrežemo lupino, pri čemer odstranimo tudi vso belo kožico vse do mesa. Nato z nožem zarežemo med krhlji ob kožici (membrani) in previdno izločimo pomarančne »fileje«.

cloud-sun

Trenutno

19 °C

Delno oblačno

sreda, 30. 4

Jasno

8 / 22 °C sun-bright

četrtek, 1. 5

Jasno

9 / 23 °C sun-bright

petek, 2. 5

Jasno

10 / 25 °C sun-bright

7-dnevni obeti


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.