Dober tek
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Vlečeno testo


uredništvo
6. 4. 2018, 00.00
Posodobljeno
17. 04. 2025 · 14:23
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Bralka sprašuje: "Kako naj naredim dobro vlečeno testo za zavitek, ne da bi se mi trgalo pri valjanju in da bi bilo pečeno mehko in ne trdo po vrhu? Hvala za odgovor."

vleceno-testo_558x620_acf_cropped
urska

Odgovor: Da se vlečeno testo ne bi trgalo, ga je treba pred uporabo dobro predelati, kar pomeni, da ga morate dovolj časa gnesti, da se gluten, ki dela testo elastično, v moki dovolj aktivira. Zato je pomembna tudi izbira moke, ki mora vsebovati dovolj glutena. Morda bi testo za zavitek najprej poskusili izdelati iz moke, ki je namenjena prav za to slaščico. Za mehko skorjico pa svetujem, da testo celo premažete z oljem ali s topljenim maslom, ko ga razvlečete in mu odstranite debelejše robove.

Testo nato obložite s poljubnim nadevom, ga potresite z drobtinami, ki vpijejo odvečno tekočino nadeva, ga zavijete in položite na pripravljen pekač. Po vrhu ga premažite z oljem ali maslom in specite. Pečenega takoj premažite z maslom, ki vsebuje nekaj vode in povzroči, da se skorjica lepo zmehča.

cloud-sun

Trenutno

19 °C

Delno oblačno

sreda, 30. 4

Jasno

8 / 22 °C sun-bright

četrtek, 1. 5

Jasno

9 / 23 °C sun-bright

petek, 2. 5

Jasno

10 / 25 °C sun-bright

7-dnevni obeti


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.