Božanski cheesecake brez peke
Sirova torta (cheesecake) je popolna sladica za prihajajoče vroče dni! Brez pečice, brez zapletenih postopkov in z veliko okusa. Preizkusite naše tri najboljše recepte ta hip!

Ne glede na to, kako jo imenujemo - sirova, sirčkova ali skutna torta, verjetno pa večina kar cheesecake -, vsi vemo, da je to ena najbolj priljubljenih in preprostih pit, ki jih pripravljamo predvsem takrat, ko si zaželimo nekaj svežega in sadnega. Tudi čokoladni cheseecake je lahko odličen, če so v receptu pravilno uravnani okusi sladke čokolade in kislega kremnega sira.
Ključna pravila za pripravo cheesecakea brez peke:
- Uporabite polnomastne sestavine. Kremni sir, skuta, mascarpone in smetana naj bodo polnomastni za poln okus, predvsem pa za obstojnejšo teksturo.
-
Podlaga naj bo čvrsta. Piškotno osnovo dobro potlačite in po potrebi ohladite ali na hitro zamrznite.Ker ga ne boste pekli, mora biti zelo kompaktno, da lahko zadrži kremast nadev in ne razpade ob rezanju.
-
Krema mora biti stabilna. Uporabite lahko želatino, agar agar ali stepeno smetano, da se cheesecake lepo strdi. Brez tega zna biti nadev premehak.
-
Ne pretiravajte z mešanjem. Krema naj bo gladka, brez grudic, vendar je ne smete zmešati preveč. S tem se izognete zračni teksturi, ki lahko povzroči razpad pri serviranju. Poleg tega lahko maskarpone, ki ga preveč mešate, postane tekoč, sladka smetana pa se ob premočnem mešanju sesiri (in spremeni v okusno maslo).
-
Hladite dovolj dolgo in ponudite hladno. Zelo pomembno je, da cheesecake v hladilniku počiva vsaj 4 ure, idealno čez noč, da se okusi povežejo in krema utrdi.

Trije raznoliki recepti
Zakaj obožujemo cheesecake? Ker lahko z enim dobrim receptom (ali tremi) pripravimo nešteto različic. Pripravili smo tri raznolike recepte:
- Pomarančni cheesecake brez peke - Recept za najbolj klasični cheesecake brez peke, s tradicionalno osnovo (kremni sir, maskarpone in sladka smetana). To je recept, ki ga lahko najlažje nadgradite s sezonskim sadjem in tako prilagodite vsakemu letnemu času.
Osvežilna in smešno lahka za pripraviti sirova torta
Pomarančna sirova torta brez peke
- Čokoladni cheesecake brez peke - Pri čokoladnih sirovi tortah smo pazljivi. Sladko in kislo se ne ujame vedno najbolje. Ta recept nas je navdušil zato, ker v njem najdemo igro okusov in igro tekstur. Izbrali smo ga za praznično božično pojedino in nas ni razočaral, zato ga toplo priporočamo.
- Kokosov cheesecake brez peke - Priznamo, tole po kuharski definiciji v resnici ni pravi cheesecake, ker smo v njem maskarpone in kremni sir zamenjali s kokosovo smetano in kondenziranim mlekom. A videti je kot cheesecake in postopek je enak. Tropsko navdahnjen paše v vseh letnih časih, lepo pa se ujame predvsem z mangom.
Osvežilna in smešno lahka za pripraviti sirova torta
Pomarančna sirova torta brez peke

Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se