Lokalno.si
© 2025 Dolenjski list Novo mesto d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Karierni dan z zmagovalko MasterChefa Zalo Pungeršič


Hana Megi, 7. razred
6. 2. 2025, 10.00
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

Na naši šoli, OŠ Leskovec pri Krškem, veliko poudarka dajemo spoznavanju sebe in izbiri srednje šole, posledično pa tudi izbiri poklica. Imeli smo dan dejavnosti karierni dan in dan poklicev.

##IMAGE-4087134##

Začeli smo z zanimivimi delavnicami: kakšne metode učenja poznaš do tega kakšne so značilnosti in lastnosti človeka, ki opravlja ta poklic. Imeli pa smo tudi delavnico s svojo razredničarko. Na prvi  delavnici je bila z nami svetovalna delavka, ki nam je pokazala različne metode učenja, ki smo jih na koncu delavnice tudi preizkusili. Spoznali smo tudi lastnosti, ki jih mora imeti človek, ki opravlja določen poklic. Recimo zdravnik mora biti natančen, željan novega znanja, srčen ...

Z razredničarko pa smo si ustvarili urnik popoldanskih dejavnosti in učenja. Zelo je pomembno, da si znamo organizirati svoj prosti čas.

Na koncu pa so se nam pridružili tudi gostje, ki so nam razložili svoj poklic. Mi pa smo z nestrpnostjo pričakovali našo gostjo, ki je tekmovala in zmagala na MasterChef Slovenija.

Novinarke pa smo se odločile, da z njo naredimo intervju.

INTERVJU Z ZALO IZ MASTERCHEFA

Pozdravljeni, Zala. Zelo smo veseli, da ste se nam pridružili. Malo smo vas spoznali že tekom oddaje, sedaj pa bi vam zastavili še nekaj vprašanj.

1. Zakaj ste se odločili za MasterChef?

Gnala me je želja po znanju. Želja ni bila zmaga, ampak izkušnje. Želela sem si dobre odskočene deske za naprej. Mislila sem, da znam veliko, a sem ugotovila, da se moram še veliko naučiti.  

2. Kako je to sprejela družina?

Družina je zelo ponosna. Na začetku pa niso vedeli, kaj pričakovati.

3. Koliko ste stari?

25 let

4. Kako ste se počutili, ko ste nesli jedi do sodnikov?

Bila sem zelo živčna, roke so se mi tresle.

5. Ste se kdaj poškodovali med kuhanjem?

Nikoli tako zelo, da bi morala iti na šivanje ali v bolnico, bile pa so manjše poškodbe.

6. Kdaj ste začeli s kuhanjem? Že kot majhna deklica?

Kuhanje me je začelo zanimati pri 12. ali 13. letih. Mami mi je večkrat naročila, da moram kaj skuhati. Pa sem začela …

7. Kateri od sodnikov vam je bil najljubši?

Luka, ker je bil najbolj odprt.

8. Katera je vaša najljubša jed?

Raje imam slano kot sladko. V vsakem letnem času imam drugo najljubšo jed. Rada preizkušam nove jedi, dodajam, spreminjam …zelo rada pripravljam rižote, priloge, meso. Poleti na vilico, pozimi na žlico.

9. Ste imeli tremo?

Ja, na začetku sem imela tremo, a se sčasoma navadiš. Na televizijo je prikazano precej drugače, kot je bilo v živo. Vsak kuhar je imel svojega kamermana. Sodniki so poskušali že hladne jedi. Je pa še danes zelo nenavaden občutek, ker me vsi poznajo.

Hvala za vaše odgovore. Želimo vam uspešno delo še naprej. Mi pa bomo danes kuhali skupaj pri izbirnem predmetu SPH. Kaj bomo pripravili?

Predjed: Paradižnikovi arancini z mocarelo in domačo bazilikino majonezo (predjed)

Glavna jed: Pommes duchesse, Piščančja rolada z gobami, Bučni pire (glavna jed)

Sladica: Čokoladni mousse, Lešnikov crumble, Vanilijev sponge cake, Omaka gozdnih sadežev (sladica).

MMMMMM ... kako diši … poglejte fotografije.


© 2025 Dolenjski list Novo mesto d.o.o.

Vse pravice pridržane.