
Krompirjeva solata z rdečo peso, slaniki in koromačem
Krompirjeva solata malce drugače
Krompirjeva solata z rdečo peso, slaniki in koromačem
Krompirjeva solata malce drugače

Sestavine
- 400 g krompirja, skuhanega v lupini
- 200 g vloženih slanikov
- 150 g rdeče pese
- 3 žlice kisa
- 2 žlici sladkorja
- 1⁄2 žličke soli
- 1 veliko kislo jabolko
- 1⁄2 glave koromača
- žlica oljčnega olja
- limonov sok
preliv
- 150 g kisle smetane
- 100 g majoneze
- pest kopra
- sveže mleti poper
- sol

Pavlova z rdečim ribezom
V ustih se bo stopila kot sladoled. To je popolna poletna sladica. Odlična rešitev, kadar smo za drugo jed porabili rumenjake, ostali pa so nam beljaki.

Poletje na žlico: boranja, okusna poletna klasika, ki jo obožujemo
Tudi poleti imamo radi enolončnice, še posebej boranjo, katere glavna sestavina je stročji fižol.

Joe Zavala vas nauči veščin pravega BBQ
V Slovenijo avgusta prihaja znameniti pitmaster iz Teksasa, hišni chef ekip Dallas Mavericks in Dallas Cowboys Joe Zavala. Svoje BBQ mojstrstvo bo pokazal na festivalu Wild West Fest On Fire 2025.
Sestavine
- 400 g krompirja, skuhanega v lupini
- 200 g vloženih slanikov
- 150 g rdeče pese
- 3 žlice kisa
- 2 žlici sladkorja
- 1⁄2 žličke soli
- 1 veliko kislo jabolko
- 1⁄2 glave koromača
- žlica oljčnega olja
- limonov sok
preliv
- 150 g kisle smetane
- 100 g majoneze
- pest kopra
- sveže mleti poper
- sol
Postopek
Pet decilitrov vode, sol, sladkor in kis damo v kozico in zavremo. Rdečo peso olupimo in jo narežemo na manjše koščke, damo v prevretek in skuhamo do mehkega. Odcedimo in ohladimo.
Krompir olupimo in narežemo na kocke. Užitni del koromača (sredica je trda in jo zavržemo) po dolžini narežemo na tanke rezine, jih damo v skledo in zmešamo z limonovim sokom in oljčnim oljem. Slanike narežemo na dolge in ozke trakove. Jabolko olupimo, mu odstranimo peščišče in ga narežemo na kocke enake velikosti kot krompir.
Majonezo zmešamo s kislo smetano, koprom, soljo in poprom. Dodamo slanike, jabolko, krompir, koromač in hladno rdečo peso. Previdno premešamo, po želji začinimo s soljo, poprom, sladkorjem ali limonovim sokom.