Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Sobotni recept: Jogurtov riž s sadjem


Milka Kleč
12. 4. 2025, 14.00
Posodobljeno
16. 04. 2025 · 14:30
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Ideja za ljubitelje riža in sadja.

rižev puding s sadjem
Profimedia
Fotografija je simbolična.

Sestavine za 4 osebe:

300 g riža basmati

200 ml marakujinega nektarja

1 bio pomaranča

300 g jogurta

3 žlice medu

300 g jagod

1 mango

½ vaniljevega stroka

4 žlice bučnih semen


Priprava:

Riž skuhamo po navodilih na embalaži, 200 mililitrov vode nadomestimo z marakujinim nektarjem. Pomarančo operemo, osušimo, nastrgamo lupino in odmerimo dve žlički ter iztisnemo sok. Jogurt zmešamo z medom in pomarančno lupino. Previdno vmešamo ohlajen riž, napolnimo kozarce in postavimo na hladno. Jagode narežemo na četrtine, mango olupimo in narežemo na koščke. Sredico vaniljevega stroka zmešamo s štirimi žlicami pomarančnega soka in v tej mešanici mariniramo sadje. Bučna semena popražimo v ponvi brez maščobe. Na riž v kozarce odmerimo marinirano sadje, potresemo z bučnimi semeni in ponudimo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.