
Skutni namaz s kislico
Skutni namaz s kislico

Sestavine
- 250 g nepasirane skute
- 1 žlica kisle smetane
- 2 sesekljana stroka česna
- 1 čili
- 1 žlica oljčnega olja
- sol
- poper
- 2 žlici sesekljane kislice
- lepo zrel avokado, listi kislice in opečen kruh, ko postrežemo

Pozabite na kupljene cmoke – tale recept vas bo čisto prevzel
Po tem receptu cmoki z marelicami vedno uspejo tako, kot jih je delala babica

Recept, s katerim boste tudi vi ohranjali domačo kulinarično dediščino
Bel prt, na njem pa sveže pečena belokranjska pogača, ki žari kot sonce. Zdi se kot razglednica iz preteklosti, a prav je, da jo ohranimo za prihodnje rodove.

Poletje je čas za … paprike na 1001 način
V toplih mesecih paprika ni le nepogrešljiv del zelenjavnega vrta, ampak tudi ena najbolj priljubljenih sestavin v poletni kulinariki.
Sestavine
- 250 g nepasirane skute
- 1 žlica kisle smetane
- 2 sesekljana stroka česna
- 1 čili
- 1 žlica oljčnega olja
- sol
- poper
- 2 žlici sesekljane kislice
- lepo zrel avokado, listi kislice in opečen kruh, ko postrežemo
Postopek
Skuto dobro zmešamo s kislo smetano, česnom, čilijem, ki smo mu odstranili semena in ga tanko narezali, oljčnim oljem, soljo in poprom. Dodamo kislico in še enkrat rahlo pomešamo.
Avokado olupimo, mu odstranimo koščico in ga narežemo na rezine, ki jih razporedimo na krožnik. Nanj naložimo namaz in okrasimo s celimi listi kislice. Zraven se prileže opečen kruh.
Nasvet
V namaz lahko dodamo tudi liste hrena, peteršilja, pese, špinače, rmana … a le malo, da ne preglasijo kislice.