Kaj boste skuhali danes?
Skutni namaz s kislico
Skutni namaz s kislico
Sestavine
- 250 g nepasirane skute
- 1 žlica kisle smetane
- 2 sesekljana stroka česna
- 1 čili
- 1 žlica oljčnega olja
- sol
- poper
- 2 žlici sesekljane kislice
- lepo zrel avokado, listi kislice in opečen kruh, ko postrežemo
Podpora imunskemu sistemu in dvig energije - na žlico
Na siv jesenski dan naše telo in duša zahrepenita po krožniku domače juhice. Bistra ingverjeva juha s piščančjimi cmočki pa je tudi odlična podpora za zdravje.
Rekordno število tekmovalcev za Naj Fala kruh z vsako leto boljšimi izdelki
V soboto je v Ljubljani omamno dišalo po kruhu - potekal je tradicionalni izbor Naj Fala kruh, na katerem so ljubitelji peke kruha predstavili rekordno število hlebčkov.
Dajte priložnost krapu: tako pripravite božanski paprikaš
V tokratni oddaji Slovenske kuharice Lovro Prešiček na TV Veseljak Golica gosti kar svojo babico, oziroma `babki`, odlično kuharico Marjano Strupeh iz Krškega.
Sestavine
- 250 g nepasirane skute
- 1 žlica kisle smetane
- 2 sesekljana stroka česna
- 1 čili
- 1 žlica oljčnega olja
- sol
- poper
- 2 žlici sesekljane kislice
- lepo zrel avokado, listi kislice in opečen kruh, ko postrežemo
Postopek
Skuto dobro zmešamo s kislo smetano, česnom, čilijem, ki smo mu odstranili semena in ga tanko narezali, oljčnim oljem, soljo in poprom. Dodamo kislico in še enkrat rahlo pomešamo.
Avokado olupimo, mu odstranimo koščico in ga narežemo na rezine, ki jih razporedimo na krožnik. Nanj naložimo namaz in okrasimo s celimi listi kislice. Zraven se prileže opečen kruh.
Nasvet
V namaz lahko dodamo tudi liste hrena, peteršilja, pese, špinače, rmana … a le malo, da ne preglasijo kislice.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Testenine z zelenjavno omako
Paradižnikovo omako, v kateri se skriva še druga zelenjava, lahko tudi zamrznemo.
Ribezovi krofki
Rezanci udon z rakci
Hitro pripravljeni rezanci z rakci bodo odlični za malico, kosilo ali večerjo