Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Sobotni recept: Pečen por s sirovo omako


Tina Lucu
3. 5. 2025, 13.25
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Se vam že cedijo sline?

pečen por s sirovo omako.jpg
Profimedia
Pečen por s sirovo omako.

Sestavine za 4 osebe:
6 srednje velikih porov
500 ml perutninske osnove
sol
40 g masla
40 g moke
sol
8 rezin pršuta
100 g trdega sira
sveže mleti poper
peteršilj za okrasitev

Priprava:
Očistite por in ga oplaknite. Iz belih delov izrežite 12 kosov (dolžine 10 cm). Preostali por zrežite na tanke obročke in jih dobro oplaknite. Porove paličice položite v vrelo juho in jih pustite lahno vreti 5 minut.
V tem času iz masla in moke pripravite svetlo prežganje in kozico nato odstavite. Por vzemite iz juhe. Porove obročke prelijte z vročo juho in jih nato odcedite.
Prežganju dodajte pol juhe, jo dobro stepite, začinite s soljo in poprom ter jo zavrite. Porove paličice zavijte v pršut in jih položite v pekač.
V prežganje, ki vre, nastrgajte sir in ga mešajte, dokler se ne stopi. Dodajte še porove obročke in vse skupaj premešajte. Pripravljeno omako prelijte po poru v pekaču. Približno 20 minut ga pecite v pečici, segreti na 170 stopinj. Postrezite s krompirjem.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.