© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Postrvi iz pečice z zelišči in hrenom

Hren se odlično ujema tudi z ribami. Ne verjamete? Preizkusite naš recept za postrvi iz pečice z zelišči in hrenom.

Postrvi iz pečice z zelišči in hrenom

Hren se odlično ujema tudi z ribami. Ne verjamete? Preizkusite naš recept za postrvi iz pečice z zelišči in hrenom.

Čas priprave 25 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Postrvi iz pecice z zelisci in hrenom

Sestavine

  • 2 postrvi šarenki (očiščeni in oluskani)
  • 1 žlica oljčnega olja in še malo za pekač
  • 1 limona
  • različna zelišča (npr. peteršilj, timijan in koper)
  • sol
  • poper
  • sveže nastrgan hren, ko postrežemo (po želji)

Sestavine

  • 2 postrvi šarenki (očiščeni in oluskani)
  • 1 žlica oljčnega olja in še malo za pekač
  • 1 limona
  • različna zelišča (npr. peteršilj, timijan in koper)
  • sol
  • poper
  • sveže nastrgan hren, ko postrežemo (po želji)

Postopek

1

Pečico segrejemo na 220 °C. Limono narežemo na tanke rezine. Ribi položimo na pekač, na tanko premazan z oljem, in jima trebušno votlino napolnimo z rezinami limone in zelišči. Solimo, popramo in pokapamo z oljem.

2

Pečemo 18 do 20 minut oziroma dokler se riba povsem ne prepeče; oči morajo postati bele, meso pa mehko na dotik. Postrvi lahko postrežemo z najljubšo sezonsko zelenjavo, če želimo doseči poseben učinek, pa tik pred serviranjem odstranimo kožo z gornjega dela in po njej nastrgamo hren.

Priljubljeni recepti

Pesini polžki s slanino in sirom

1 h 20 min
Srednje zahtevno

Preprosta juha miso

Pasta miso bo juhi dodala pravo globino okusa

Enostavno

Solata iz rdečega zelja in vloženega čilija

Pripravite si zabavo po mehiško

40 min
Enostavno

Bržole z omako iz grozdja in korenovk

Grozdje in zelenjava tvorita slastno omako.

Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.