
Kaj boste skuhali danes?
Postrvi iz pečice z zelišči in hrenom
Hren se odlično ujema tudi z ribami. Ne verjamete? Preizkusite naš recept za postrvi iz pečice z zelišči in hrenom.
Postrvi iz pečice z zelišči in hrenom
Hren se odlično ujema tudi z ribami. Ne verjamete? Preizkusite naš recept za postrvi iz pečice z zelišči in hrenom.

Sestavine
- 2 postrvi šarenki (očiščeni in oluskani)
- 1 žlica oljčnega olja in še malo za pekač
- 1 limona
- različna zelišča (npr. peteršilj, timijan in koper)
- sol
- poper
- sveže nastrgan hren, ko postrežemo (po želji)

Tako pripravite pica kruhke, ki izginejo z mize v nekaj minutah
Jajčni pizza toasti iz pečice so popolna ideja za hitro, toplo in nasitno večerjo. Mehki, zapečeni in polni okusa!

Poznate vahtni kruh? Domači kruh z rdečim grozdjem naravnost iz Brd
Tradicionalni vahtni kruh iz Goriških Brd je odličen za jesenske dni. Če se na vaši trti najde še kakšen grozd, vam bo ta recept prišel prav.

Topla ideja za kosilo: najboljši recepti za jesenske juhe
Ko dneve zapolni megla in listje zašumi pod nogami, je čas za slastne jesenske juhe, ki v naš vsakdan zanesejo mir in udobje.
Sestavine
- 2 postrvi šarenki (očiščeni in oluskani)
- 1 žlica oljčnega olja in še malo za pekač
- 1 limona
- različna zelišča (npr. peteršilj, timijan in koper)
- sol
- poper
- sveže nastrgan hren, ko postrežemo (po želji)
Postopek
Pečico segrejemo na 220 °C. Limono narežemo na tanke rezine. Ribi položimo na pekač, na tanko premazan z oljem, in jima trebušno votlino napolnimo z rezinami limone in zelišči. Solimo, popramo in pokapamo z oljem.
Pečemo 18 do 20 minut oziroma dokler se riba povsem ne prepeče; oči morajo postati bele, meso pa mehko na dotik. Postrvi lahko postrežemo z najljubšo sezonsko zelenjavo, če želimo doseči poseben učinek, pa tik pred serviranjem odstranimo kožo z gornjega dela in po njej nastrgamo hren.