 
        
            
    
Kaj boste skuhali danes?
Sestavine
testo
- 500 g moke
- 300 g masla
- 150 g sladkorja
- 1 jajce
- 1 žlička limonove lupine
- sol
- 1 žlica sladkorja
nadev
- 8 srednje velikih jabolk
- 100 g sladkorja
- 2 žlici kruhovih drobtin
- 1 žlička cimeta
- 1 limona
- 15 g masla
- moka za delovno površino
- malo mleka za premaz testa
 
        
            
            Sočni svinjski zrezki z jabolki, kot jih še niste poskusili
Sočni glazirani svinjski zrezki z jabolki so popolna jesenska jed. Odkrijte nasvete, kako pripraviti meso, da bo mehko, aromatično in popolno zapečeno.
 
        
            
            Strašno dobra ideja za noč čarovnic: sladki grobovi iz medenjakov
Noč čarovnic je morda res uvožen praznik, a kljub temu lahko na ta dan pripravimo nekaj (grozljivo) sladkega.
 
        
            
            Trikrat pečeno pecivo, ki se topi v ustih in vedno uspe
Trikrat pečeno pecivo je ena tistih domačih sladic, ki z vonjem spomnijo na otroštvo in kuhinjo naših babic.
Sestavine
testo
- 500 g moke
- 300 g masla
- 150 g sladkorja
- 1 jajce
- 1 žlička limonove lupine
- sol
- 1 žlica sladkorja
nadev
- 8 srednje velikih jabolk
- 100 g sladkorja
- 2 žlici kruhovih drobtin
- 1 žlička cimeta
- 1 limona
- 15 g masla
- moka za delovno površino
- malo mleka za premaz testa
Postopek
Moko stresemo v skledo in ji dodamo zmehčano maslo, sladkor, jajce, limonovo lupino in ščep soli ter zgnetemo v gladko nelepljivo testo. Zavijemo ga v prozorno kuhinjsko folijo in položimo za 30 minut v hladilnik.
 
    Jabolkom odstranimo peščišča in jih narežemo na tanke rezine. Zmešamo jih s sladkorjem, krušnimi drobtinami, cimetom in sokom ene limone.
Testo razdelimo na dva dela – prvi naj bo nekoliko večji od drugega. Večji del razvaljamo v okroglo ploščo, 4 cm večjo od premera modla. Model obložimo s testom tako, da si pomagamo s kuhinjskim valjarjem, in testo, ki gleda čez rob, odrežemo.
 
    Testeno oblogo napolnimo z jabolčnim nadevom. Po vrhu nadeva položimo na rezine narezano maslo.
 
    Razvaljamo še drugi del testa in z njim pokrijemo nadev. S prsti stisnemo oba konca testa, da naredimo rob. Odvečno testo odrežemo.
Zgornjo plast testa večkrat prebodemo z nožem, da lahko uhaja para. Pito premažemo z mlekom in rahlo posipamo s sladkorjem. Pečemo jo 30 do 40 minut pri 200 °C.
 
    Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Čokoladne skutne tortice
Mini tortice s piškotno podlago in kremo iz čokolade in albuminske skute (rikote) še posebno teknejo za veliko noč.
Kakijeva marmelada
Marmelada iz kakija je popolna izbira, ko želimo za zimo prihraniti jesenske okuse
Skutine kroglice z bezgovo čežano
Torta čarovniška mačka
Mali kuharji in kuharice bodo z veseljem pomagali pri peki strašljivih prigrizkov in sladic, še bolj pa bodo uživali, ko jih bodo jedli.
 
        
             
        
             
        
             
        
             
        
             
        
             
     
         
         
         
         
        
                    
             
        
                    
             
        
                    
             
        
                    
             
         
         
        