Kaj boste skuhali danes?
Sestavine
testo
- 500 g moke
- 300 g masla
- 150 g sladkorja
- 1 jajce
- 1 žlička limonove lupine
- sol
- 1 žlica sladkorja
nadev
- 8 srednje velikih jabolk
- 100 g sladkorja
- 2 žlici kruhovih drobtin
- 1 žlička cimeta
- 1 limona
- 15 g masla
- moka za delovno površino
- malo mleka za premaz testa
Najboljša domača pica iz pekača, ki vedno uspe
Klasična domača pica iz pekača, kot jo imamo radi Slovenci – mehko, zračno testo, bogat nadev in hrustljavi robovi. Preprost recept, ki vedno uspe!
Ovseni kruh brez kvasa – preprost, zdrav in poln okusa
Če iščete zdrav in preprost recept za kruh brez glutena in kvasa, ga boste našli kar doma. Z ovsenimi kosmiči ustvarite hrustljav, okusen in zdrav hlebček.
Namesto kruhove posodice kar gomoljna zelena
Gomoljna zelena še zdaleč ni samo dodatek za dobro juho. Lahko je odlična priloga ali celo samostojna jed. Dajmo ji priložnost s tem zanimivim receptom.
Sestavine
testo
- 500 g moke
- 300 g masla
- 150 g sladkorja
- 1 jajce
- 1 žlička limonove lupine
- sol
- 1 žlica sladkorja
nadev
- 8 srednje velikih jabolk
- 100 g sladkorja
- 2 žlici kruhovih drobtin
- 1 žlička cimeta
- 1 limona
- 15 g masla
- moka za delovno površino
- malo mleka za premaz testa
Postopek
Moko stresemo v skledo in ji dodamo zmehčano maslo, sladkor, jajce, limonovo lupino in ščep soli ter zgnetemo v gladko nelepljivo testo. Zavijemo ga v prozorno kuhinjsko folijo in položimo za 30 minut v hladilnik.
Jabolkom odstranimo peščišča in jih narežemo na tanke rezine. Zmešamo jih s sladkorjem, krušnimi drobtinami, cimetom in sokom ene limone.
Testo razdelimo na dva dela – prvi naj bo nekoliko večji od drugega. Večji del razvaljamo v okroglo ploščo, 4 cm večjo od premera modla. Model obložimo s testom tako, da si pomagamo s kuhinjskim valjarjem, in testo, ki gleda čez rob, odrežemo.
Testeno oblogo napolnimo z jabolčnim nadevom. Po vrhu nadeva položimo na rezine narezano maslo.
Razvaljamo še drugi del testa in z njim pokrijemo nadev. S prsti stisnemo oba konca testa, da naredimo rob. Odvečno testo odrežemo.
Zgornjo plast testa večkrat prebodemo z nožem, da lahko uhaja para. Pito premažemo z mlekom in rahlo posipamo s sladkorjem. Pečemo jo 30 do 40 minut pri 200 °C.