Kako zvežemo pečenko
Če želite, da pečenka ohrani lepo obliko, jo morate pred pripravo dobro povezati z vrvico.

Pečenka je odlična izbira za večjo družbo. Da večji kos mesa brez kosti med peko ohrani obliko in se enakomerno speče, ga moramo pred peko dobro povezati s kuhinjsko vrvico. Pripravili smo video vodič, ki prikazuje, kako se tega lotiti kot pravi mojster, na koncu pa tudi nekaj odličnih receptov za tako povezane pečenke.
Povezovanje pečenke
1. Kos mesa za pečenko položimo na pekač ali desko in pripravimo daljši kos kuhinjske vrvice.
2. Vrvico najprej zavežemo okrog zgornjega dela mesa in jo zavozlamo. Nato se z vrvico pomaknemo nižje, napravimo zanko in jo povlečemo čez kos mesa, tako da gre vrvica naokrog. Zanko na vrhu zategnemo in nadaljujemo postopek vzdolž celotnega kosa mesa. Zanke naj bodo razporejene v enakomernih razmakih.
3. Ko zategnemo zanko na dnu, kos mesa obrnemo in vrvico napeljemo skozi zanko na zadnji strani ter jo pritrdimo z vozlom. Postopek ponavljamo, dokler ni prevezan celoten kos mesa, na koncu pa napravimo dvojni vozel. S škarjami odrežemo odvečno vrvico.
- Telečja pečenka s korenjem in koromačem
- Goveja pečenka s čebulno omako
- Svinjska pečenka z rožmarinom
- Svinjska pečenka s porom
- Pljučna pečenka s hrenom in pršutom
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se