
Kaj boste skuhali danes?
Svinjska pečenka s porom
Ta svinjska pečenka bo potešila vaše želodčke.
Svinjska pečenka s porom
Ta svinjska pečenka bo potešila vaše želodčke.

Sestavine
- 1 kg svinjskega plečeta brez kosti
- 6 lovorovih listov
- 2 narezana stroka česna
- šopek timijana
- 30 g masla
- sončnično olje
- 2 čebuli
- 5 zdrobljenih brinovih jagod
- 1 žlička svetlega rjavega sladkorja
- 1 žlica belega vinskega kisa
- 4 manjši pori
- 2,5 dl belega vina
- sol
- poper

Vam zmanjkuje časa? Poskusite te večerje, ki so gotove v 20 minutah
V hitrem tempu sodobnega vsakdana si po napornem dnevu želimo le še hitro, preprosto in okusno večerjo. Ponujamo nekaj okusnih predlogov!

Tako okusen, da se stopi v ustih: zavitek, ki ga morate poskusiti
Ob pripravi jedilnika za posebne priložnosti se v mislih hitro zatečemo k večjim kosom mesa, morda še k ribam ali morskim sadežem, tokrat pa nas je navdušil vegi zavitek.

Štirje slastni preprosti kolači iz pravokotnega pekača
Imate pravokoten pekač za kolač, ki že predolgo sameva? Imamo štiri krasne recepte za kolač, ki ga lahko pripravite ta konec tedna.
Sestavine
- 1 kg svinjskega plečeta brez kosti
- 6 lovorovih listov
- 2 narezana stroka česna
- šopek timijana
- 30 g masla
- sončnično olje
- 2 čebuli
- 5 zdrobljenih brinovih jagod
- 1 žlička svetlega rjavega sladkorja
- 1 žlica belega vinskega kisa
- 4 manjši pori
- 2,5 dl belega vina
- sol
- poper
Postopek
Čebuli olupimo in narežemo na krhlje. Por očistimo in svetlejše dele razrežemo na 3 dele. Pečico segrejemo na 180 ˚C. Meso solimo in nanj razporedimo 4 lovorove liste, česen in polovico timijanovih vejic, nato ga trdno zavijemo in povežemo s kuhinjsko vrvico.
V pekaču ali veliki nepregorni kozici segrejemo maslo in eno žlico olja. Nanj položimo svinjino in jo 10 minut pečemo, da porjavi z vseh strani. Dodamo čebulo in pečemo še 5 minut, da se začne mehčati. Dodamo brinove jagode, posujemo s sladkorjem in prelijemo s kisom. Kuhljamo nekaj sekund, nato v pekač razporedimo še por, preostale lovorove liste in timijan. Zalijemo z vinom in damo v pečico ter pečemo uro in pol do ure in tričetrt, da se meso zmehča. Pečeno meso vzamemo iz pekača in položimo na kuhinjsko desko.
Zelenjavo, ki je ostala v pekaču, še malo začinimo s soljo in poprom, nato jo s penovko poberemo iz pekača in damo v servirno skledo. Omako, ki je ostala v pekaču, pokusimo, in če je premalo močnega okusa, jo malo zreduciramo. Meso narežemo na rezine, postrežemo z zelenjavo in omako iz omačnice.