Nasvet: Olja vloženih oliv nikar ne zavrzite
Olje, v katero so vložene olive, je uporabno tudi pri pripravi hrane. Zlasti kadar gre za kakovostno ekstra deviško olje, bi ga bilo res škoda zavreči.

Mnogi pojejo olive in preostalo olje iz kozarca brez pomisleka zlijejo stran. A to aromatično olje je lahko pravi kulinarični as! Ker se med mariniranjem navzame okusa oliv, morda tudi zelišč in začimb, če so vložene olive z njimi obogatene, je odličen dodatek številnim jedem.
Uporabite ga lahko za pripravo solatnih prelivov, marinad za meso ali zelenjavo, odlične se obnese kot zabela kuhanega krompirja, kapljico dodajte na pečeno focaccio ... Posebej okusno se ga lahko uporabi v mediteranskih jedeh, kjer doda globino in bogat okus.
Oljčno olje, v katero so vložene olive, pogosto vsebuje tudi sol in vodo, ki se je izločila iz oliv, zato ni primerno za peko, saj utegne brizgati.
Naslednjič torej, ko pojeste olive – olje shranite. Vaša kuhinja (in okolje) vam bosta hvaležna.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se