
Kaj boste skuhali danes?
Zelenjavni zvitek s sezamom
Hitro zdravo kosilo
Zelenjavni zvitek s sezamom
Hitro zdravo kosilo

Sestavine
- 2 žlici tahinija
- sok 1⁄2 limone
- 1 velika polnozrnata pšenična tortilja
- 150 g mešane zelenjave (rdeče in belo zelje, paprika, čebula, korenček, brokoli, cvetača ...), drobno narezane, najbolje na trakce
- 1⁄2 žlice sezamovih semen

To tradicijo smo poznali že davno pred Američani
Oktobrsko rezljanje buč morda le ni posledica amerikanizacije in kolesja kapitalizma, kot radi zagodrnjajo nekateri. Od kod izvira tradicija?

Je ta francoska enolončnica res boljša od golaža? Prepričajte se sami
Govedina po burgundsko, boeuf bourguignon, velja za eno najbolj prepoznavnih jedi francoske kulinarike, njeno pripravo pa jemljejo sila resno. Ste pripravljeni na izziv?

To so prepričljivo dobre jedi, ki jih otroci vedno pojedo do konca
Otroci so lahko pravi kulinarični izziv. Zbrali smo nasvete in pet preverjenih glavnih jedi, ki jih bodo brez prepričevanja in pogajanj z nasmehom pospravili s krožnikov.
Sestavine
- 2 žlici tahinija
- sok 1⁄2 limone
- 1 velika polnozrnata pšenična tortilja
- 150 g mešane zelenjave (rdeče in belo zelje, paprika, čebula, korenček, brokoli, cvetača ...), drobno narezane, najbolje na trakce
- 1⁄2 žlice sezamovih semen
Postopek
Tahini zmešamo z limonovim sokom in 1 žlico vode. S pasto namažemo tortiljo in malo posolimo. Posujemo z narezano zelenjavo in sezamovimi semeni, tesno zvijemo v zvitek in prerežemo na pol.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Kvinojin narastek s suhim sadjem in snežno oblogo
Surovi in kuhani šparglji z limono in parmezanovim maslom
Izkoristite spomladansko zelenjavo in jo postrezite ob vsakem kosilu.
Karamelasti cimetovi polžki z jabolki
Bogata variacija jesenske priljubljene klasike med sladicami.
Palačinke z nadevom iz višenj in kremnega sira
Palačinke so večna klasika, pri izbiri nadeva pa si lahko privoščimo malce ustvarjalnosti