
Sestavine
- 2 žlici tahinija
- sok 1⁄2 limone
- 1 velika polnozrnata pšenična tortilja
- 150 g mešane zelenjave (rdeče in belo zelje, paprika, čebula, korenček, brokoli, cvetača ...), drobno narezane, najbolje na trakce
- 1⁄2 žlice sezamovih semen

Pozabite na kupljene cmoke – tale recept vas bo čisto prevzel
Po tem receptu cmoki z marelicami vedno uspejo tako, kot jih je delala babica

Recept, s katerim boste tudi vi ohranjali domačo kulinarično dediščino
Bel prt, na njem pa sveže pečena belokranjska pogača, ki žari kot sonce. Zdi se kot razglednica iz preteklosti, a prav je, da jo ohranimo za prihodnje rodove.

Poletje je čas za … paprike na 1001 način
V toplih mesecih paprika ni le nepogrešljiv del zelenjavnega vrta, ampak tudi ena najbolj priljubljenih sestavin v poletni kulinariki.
Sestavine
- 2 žlici tahinija
- sok 1⁄2 limone
- 1 velika polnozrnata pšenična tortilja
- 150 g mešane zelenjave (rdeče in belo zelje, paprika, čebula, korenček, brokoli, cvetača ...), drobno narezane, najbolje na trakce
- 1⁄2 žlice sezamovih semen
Postopek
1
Tahini zmešamo z limonovim sokom in 1 žlico vode. S pasto namažemo tortiljo in malo posolimo. Posujemo z narezano zelenjavo in sezamovimi semeni, tesno zvijemo v zvitek in prerežemo na pol.