
Kaj boste skuhali danes?
Limonove kocke
Limonove kocke

Slastne kocke pospremite z osvežujočo roza limonado.
Sestavine
- 175 g zmehčanega masla
- 140 g sladkorja v prahu
- 140 g moke
- 50 g zmletih mandljev
- 1 žlička pecilnega praška
- 2 veliki jajci
- 1 žlička vaniljeve arome
- sok 3 limon
- lupina 2 limon
- 200 g kristalnega sladkorja

Tako preproste, da so gotove v 30 minutah, a okus vas bo osvojil
Najprej je svetovni splet osvojil 'Marry Me' piščanec, sledile so 'Marry Me' testenine. Kakšno 'za oženit' dobro jed si še lahko obetamo?

Porabite fige in kruh s tem božanskim narastkom
Z drevesa ste pobrali zadnje fige, v kuhinji pa imate višek kruha, s katerim ne veste kaj storiti. Odlično! Imamo recept za vas, ki bo posrkbel, da ničesar ne zavržete.

Pečena paprika: trik, kako ohraniti njen okus tudi po sezoni
Okus po pečeni papriki je ultimativni poletni okus. Ko poletje mine, je ta aroma tista, ki jo najbolj pogrešamo. S tem receptom si lahko ta priljubljeni okus shranite.
Sestavine
- 175 g zmehčanega masla
- 140 g sladkorja v prahu
- 140 g moke
- 50 g zmletih mandljev
- 1 žlička pecilnega praška
- 2 veliki jajci
- 1 žlička vaniljeve arome
- sok 3 limon
- lupina 2 limon
- 200 g kristalnega sladkorja
Postopek
Pečico segrejemo na 180 °C. Dno in stranice 20-centimetrskega kvadratnega modla obložimo s papirjem za peko (najlažje je, da dva kosa, velika 20 cm, prekrižamo na sredini). Z električnim mešalnikom zmešamo maslo, sladkor v prahu, moko, mandlje, pecilni prašek, jajca, vaniljo in limonovo lupino ter sok ½ limone, da dobimo gladko maso. Testo stresemo v model in ga pečemo 25–30 minut, lesena palčka, s katero naredimo preizkus, pa mora biti čista, ko jo potegnemo iz biskvita. Biskvit ohladimo.
Pecivo stresemo na rešetko, obrežemo robove in ga razrežemo na 16 kvadratov. Sladkor stresemo na krožnik, preostali limonov sok pa v plitvo posodico. Nato vsako kocko zelo hitro z vseh strani drugo za drugo pomočimo v sok in nato v sladkor. Postavimo jih nazaj na rešetko in pustimo, da malo stojijo in postanejo hrustljave.
Nasvet
Kocke moramo v limonov sok in nato v sladkor pomakati zelo hitro, sicer razpadejo. Če želimo, lahko v sok in sladkor pomočimo le vrh kock.