© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Limonove kocke

Limonove kocke

Čas priprave 55 min
Zahtevnost Enostavno
Količina 16 kock
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
limonove-kocke_558x620_acf_cropped-1

Slastne kocke pospremite z osvežujočo roza limonado.

Sestavine

  • 175 g zmehčanega masla
  • 140 g sladkorja v prahu
  • 140 g moke
  • 50 g zmletih mandljev
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 2 veliki jajci
  • 1 žlička vaniljeve arome
  • sok 3 limon
  • lupina 2 limon
  • 200 g kristalnega sladkorja
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 175 g zmehčanega masla
  • 140 g sladkorja v prahu
  • 140 g moke
  • 50 g zmletih mandljev
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 2 veliki jajci
  • 1 žlička vaniljeve arome
  • sok 3 limon
  • lupina 2 limon
  • 200 g kristalnega sladkorja

Postopek

1

Pečico segrejemo na 180 °C. Dno in stranice 20-centimetrskega kvadratnega modla obložimo s papirjem za peko (najlažje je, da dva kosa, velika 20 cm, prekrižamo na sredini). Z električnim mešalnikom zmešamo maslo, sladkor v prahu, moko, mandlje, pecilni prašek, jajca, vaniljo in  limonovo lupino ter sok ½ limone, da dobimo gladko maso. Testo stresemo v model in ga pečemo 25–30 minut, lesena palčka, s katero naredimo preizkus, pa mora biti čista, ko jo potegnemo iz biskvita. Biskvit ohladimo.

2

Pecivo stresemo na rešetko, obrežemo robove in ga razrežemo na 16 kvadratov. Sladkor stresemo na krožnik, preostali limonov sok pa v plitvo posodico. Nato vsako kocko zelo hitro z vseh strani drugo za drugo pomočimo v sok in nato v sladkor. Postavimo jih nazaj na rešetko in pustimo, da malo stojijo in postanejo hrustljave.

Nasvet

Kocke moramo v limonov sok in nato v sladkor pomakati zelo hitro, sicer razpadejo. Če želimo, lahko v sok in sladkor pomočimo le vrh kock.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.