© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Zdrobovi njoki s popečeno klobaso in z žajbljevo omako

Domača, a sodobno pripravljena jed

Zdrobovi njoki s popečeno klobaso in z žajbljevo omako

Domača, a sodobno pripravljena jed

Čas priprave 45 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
zdrobovi-njoki-s-popeceno-klobaso-in-z-zajbljevo-omako_558x620_acf_cropped

Sestavine

njoki

  • 5 dl mleka
  • 50 g masla
  • 170 g pšeničnega zdroba
  • 2 jajci
  • 1 žlica kisle smetane
  • ščepec soli
  • 1 par domačih klobas

žajbljeva omaka

  • 5 dl smetane za kuhanje
  • listi žajblja
  • sol
  • poper
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

njoki

  • 5 dl mleka
  • 50 g masla
  • 170 g pšeničnega zdroba
  • 2 jajci
  • 1 žlica kisle smetane
  • ščepec soli
  • 1 par domačih klobas

žajbljeva omaka

  • 5 dl smetane za kuhanje
  • listi žajblja
  • sol
  • poper

Postopek

1

Njoke pripravimo tako, da damo v lonec mleko z maslom in ščepcem soli. Mleko zavremo in med mešanjem dodajamo zdrob. Ko se zgosti, zdrob odstavimo, pokrijemo in počakamo, da se masa malo ohladi. V ohlajeno maso dodamo dve jajci in kislo smetano. Maso pregnetemo in oblikujemo njoke. Skuhamo jih v slanem kropu.

2

Klobase damo v vodo, in ko ta zavre, jih vzamemo iz vode in zrežemo na koleščke, nato pa popečemo v ponvi. Žajbljevo omako pripravimo tako, da smetani dodamo sesekljan žajbelj, solimo, popramo in zavremo. Na krožnik damo njoke s koščki klobas in jih prelijemo z žajbljevo omako.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.