
Zdrobovi njoki s popečeno klobaso in z žajbljevo omako
Domača, a sodobno pripravljena jed
Zdrobovi njoki s popečeno klobaso in z žajbljevo omako
Domača, a sodobno pripravljena jed

Sestavine
njoki
- 5 dl mleka
- 50 g masla
- 170 g pšeničnega zdroba
- 2 jajci
- 1 žlica kisle smetane
- ščepec soli
- 1 par domačih klobas
žajbljeva omaka
- 5 dl smetane za kuhanje
- listi žajblja
- sol
- poper

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
njoki
- 5 dl mleka
- 50 g masla
- 170 g pšeničnega zdroba
- 2 jajci
- 1 žlica kisle smetane
- ščepec soli
- 1 par domačih klobas
žajbljeva omaka
- 5 dl smetane za kuhanje
- listi žajblja
- sol
- poper
Postopek
Njoke pripravimo tako, da damo v lonec mleko z maslom in ščepcem soli. Mleko zavremo in med mešanjem dodajamo zdrob. Ko se zgosti, zdrob odstavimo, pokrijemo in počakamo, da se masa malo ohladi. V ohlajeno maso dodamo dve jajci in kislo smetano. Maso pregnetemo in oblikujemo njoke. Skuhamo jih v slanem kropu.
Klobase damo v vodo, in ko ta zavre, jih vzamemo iz vode in zrežemo na koleščke, nato pa popečemo v ponvi. Žajbljevo omako pripravimo tako, da smetani dodamo sesekljan žajbelj, solimo, popramo in zavremo. Na krožnik damo njoke s koščki klobas in jih prelijemo z žajbljevo omako.