© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Tartufi iz bele čokolade z amarettom

Tartufi iz čokolade so popolna sladica za vse čokoholike. Preverite recept, ki ga je pripravil naš čokoladni mojster Gorazd Potočnik.

Tartufi iz bele čokolade z amarettom

Tartufi iz čokolade so popolna sladica za vse čokoholike. Preverite recept, ki ga je pripravil naš čokoladni mojster Gorazd Potočnik.

Čas priprave 30 min + ohlajanje
Zahtevnost Srednje zahtevno
Količina približno 40 tartufov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

Sestavine

  • 450 g bele čokolade
  • 150 g sladke smetane
  • 75 g masla
  • 30 g akacijevega medu
  • 20 g amaretta (likerja iz grenkih mandljev)

okras

  • 300 g mlečne čokolade za »srajčke«
  • 50 g zdrobljenih vafljev za povaljanje

Sestavine

  • 450 g bele čokolade
  • 150 g sladke smetane
  • 75 g masla
  • 30 g akacijevega medu
  • 20 g amaretta (likerja iz grenkih mandljev)

okras

  • 300 g mlečne čokolade za »srajčke«
  • 50 g zdrobljenih vafljev za povaljanje

Postopek

1

Čokolado nežno segrejemo v vodni kopeli, toda le toliko, da se stopi, to je do 30 °C. Smetano zavremo, ji dodamo maslo in med ter nežno zmešamo. Nežno primešamo stopljeno čokolado. Dodamo liker in spet nežno premešamo. (Liker naj bo ohlajen, da ohladi še maso, da se ne sesiri.) Nato maso zmešamo še s paličnim mešalnikom, da dobimo gladko teksturo majoneze. Pokrijemo jo in postavimo v hladilnik za najmanj 4 ure, lahko pa tudi čez noč, da se zgosti in jo lahko brizgamo.

2

Maso damo v vrečko za brizganje z okroglim nastavkom premera 12 mm. Na papir za peko nabrizgamo približno 3 cm dolge valje, ki jih med brizganjem sproti režemo s škarjami ali nožkom. Pokrijemo jih s papirjem za peko in postavimo v hladilnik za najmanj 2 uri.

3

Mlečno čokolado z lupilnikom za zelenjavo narežemo na tanke rezine. Tartufe povaljamo v zdrobljenih vafljih, nato pa jih ovijemo v lističe mlečne čokolade, da dobimo nekakšne mumije. Položimo jih v okrasne papirčke in postrežemo ali pa jih zapakiramo v ljubke škatlice in podarimo. Obdržijo se 3 do 4 dni, najboljši pa so čisto sveži.

Mlečna čokolada za strganje

Mlečna čokolada za strganje mora biti sobne temperature, sicer nam med strganjem poka.

Priljubljeni recepti

Rjavčki

Enostavno

Fuje s šparglji in muslinsko majonezno omako

Fuje so svaljki iz žemlje.

25 min
Enostavno

Kremaste testenine s piščancem, bučo in orehi

Še en popoln recept za zimske testenine s piščancem

45 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.