
Kaj boste skuhali danes?
Tartufi iz bele čokolade z amarettom
Tartufi iz čokolade so popolna sladica za vse čokoholike. Preverite recept, ki ga je pripravil naš čokoladni mojster Gorazd Potočnik.
Tartufi iz bele čokolade z amarettom
Tartufi iz čokolade so popolna sladica za vse čokoholike. Preverite recept, ki ga je pripravil naš čokoladni mojster Gorazd Potočnik.

Sestavine
- 450 g bele čokolade
- 150 g sladke smetane
- 75 g masla
- 30 g akacijevega medu
- 20 g amaretta (likerja iz grenkih mandljev)
okras
- 300 g mlečne čokolade za »srajčke«
- 50 g zdrobljenih vafljev za povaljanje

Kralji Jadranskega morja: kvarnerski škampi na tri načine
Kvarnerski škampi veljajo za eno največjih kulinaričnih dobrot Jadranskega morja. Njihovo nežno meso cenijo vrhunski kuharji in ljubitelji morske hrane po vsem svetu.

Recept iz Zasipa pri Bledu: tepke v jedi, ki je ne bi pričakovali
Ste vedeli, da imajo posušene tepke rok trajanja kar osem let in da iz njih lahko pripravljamo tako sladke kot slane jedi?

Popolni rezanci iz samo nekaj sestavin in v 20 minutah
Hiter recept za rezance z maslom in žajbljem, pripravljen v manj kot 20 minutah. Preprosta jed z bogatim okusom, popolna za hitro kosilo ali večerjo.
Sestavine
- 450 g bele čokolade
- 150 g sladke smetane
- 75 g masla
- 30 g akacijevega medu
- 20 g amaretta (likerja iz grenkih mandljev)
okras
- 300 g mlečne čokolade za »srajčke«
- 50 g zdrobljenih vafljev za povaljanje
Postopek
Čokolado nežno segrejemo v vodni kopeli, toda le toliko, da se stopi, to je do 30 °C. Smetano zavremo, ji dodamo maslo in med ter nežno zmešamo. Nežno primešamo stopljeno čokolado. Dodamo liker in spet nežno premešamo. (Liker naj bo ohlajen, da ohladi še maso, da se ne sesiri.) Nato maso zmešamo še s paličnim mešalnikom, da dobimo gladko teksturo majoneze. Pokrijemo jo in postavimo v hladilnik za najmanj 4 ure, lahko pa tudi čez noč, da se zgosti in jo lahko brizgamo.
Maso damo v vrečko za brizganje z okroglim nastavkom premera 12 mm. Na papir za peko nabrizgamo približno 3 cm dolge valje, ki jih med brizganjem sproti režemo s škarjami ali nožkom. Pokrijemo jih s papirjem za peko in postavimo v hladilnik za najmanj 2 uri.
Mlečno čokolado z lupilnikom za zelenjavo narežemo na tanke rezine. Tartufe povaljamo v zdrobljenih vafljih, nato pa jih ovijemo v lističe mlečne čokolade, da dobimo nekakšne mumije. Položimo jih v okrasne papirčke in postrežemo ali pa jih zapakiramo v ljubke škatlice in podarimo. Obdržijo se 3 do 4 dni, najboljši pa so čisto sveži.
Mlečna čokolada za strganje
Mlečna čokolada za strganje mora biti sobne temperature, sicer nam med strganjem poka.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Kuhana teletina s kruhovim hrenom
Rjavčki
Kremaste testenine s piščancem, bučo in orehi
Še en popoln recept za zimske testenine s piščancem