Kaj boste skuhali danes?
Tartufi iz bele čokolade z amarettom
Tartufi iz čokolade so popolna sladica za vse čokoholike. Preverite recept, ki ga je pripravil naš čokoladni mojster Gorazd Potočnik.
Tartufi iz bele čokolade z amarettom
Tartufi iz čokolade so popolna sladica za vse čokoholike. Preverite recept, ki ga je pripravil naš čokoladni mojster Gorazd Potočnik.
Sestavine
- 450 g bele čokolade
- 150 g sladke smetane
- 75 g masla
- 30 g akacijevega medu
- 20 g amaretta (likerja iz grenkih mandljev)
okras
- 300 g mlečne čokolade za »srajčke«
- 50 g zdrobljenih vafljev za povaljanje
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- 450 g bele čokolade
- 150 g sladke smetane
- 75 g masla
- 30 g akacijevega medu
- 20 g amaretta (likerja iz grenkih mandljev)
okras
- 300 g mlečne čokolade za »srajčke«
- 50 g zdrobljenih vafljev za povaljanje
Postopek
Čokolado nežno segrejemo v vodni kopeli, toda le toliko, da se stopi, to je do 30 °C. Smetano zavremo, ji dodamo maslo in med ter nežno zmešamo. Nežno primešamo stopljeno čokolado. Dodamo liker in spet nežno premešamo. (Liker naj bo ohlajen, da ohladi še maso, da se ne sesiri.) Nato maso zmešamo še s paličnim mešalnikom, da dobimo gladko teksturo majoneze. Pokrijemo jo in postavimo v hladilnik za najmanj 4 ure, lahko pa tudi čez noč, da se zgosti in jo lahko brizgamo.
Maso damo v vrečko za brizganje z okroglim nastavkom premera 12 mm. Na papir za peko nabrizgamo približno 3 cm dolge valje, ki jih med brizganjem sproti režemo s škarjami ali nožkom. Pokrijemo jih s papirjem za peko in postavimo v hladilnik za najmanj 2 uri.
Mlečno čokolado z lupilnikom za zelenjavo narežemo na tanke rezine. Tartufe povaljamo v zdrobljenih vafljih, nato pa jih ovijemo v lističe mlečne čokolade, da dobimo nekakšne mumije. Položimo jih v okrasne papirčke in postrežemo ali pa jih zapakiramo v ljubke škatlice in podarimo. Obdržijo se 3 do 4 dni, najboljši pa so čisto sveži.
Mlečna čokolada za strganje
Mlečna čokolada za strganje mora biti sobne temperature, sicer nam med strganjem poka.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Jota s kranjsko klobaso
Okrepčilna in osvežilna enolončnica, ki jo pravzaprav kuhamo v treh loncih.
Solata iz humusa in zelenjave z žara
Pečen brancin z zelenjavo
Fino kosilo brez naprezanja: brancina na enem pekaču združimo s krompirjem, papriko in olivami.