
Kaj boste skuhali danes?
Čemaževi vlivanci s kranjsko klobaso in oblancem kozjega sira
Čemaževi vlivanci s kranjsko klobaso in oblancem kozjega sira

Sestavine
vlivanci
- 250 g ostre moke
- 5 jajc
- sveži čemaževi listi (10 listov oz. po okusu)
- sol
- 30 g masla
- olje
- 1 kranjska klobasa
- oblanci trdega kozjega sira
- rumenjak trdo kuhanega jajca

Retro klasika: jogurtovo pecivo, ki ga morate znova speči
Kam je izginilo jogurtovo pecivo? Pred leti smo ga pripravljali vsi, od babic do otrok pri pouku gospodinjstva, potem pa nihče več. Čas je za veliki povratek.

Vikend izziv: čudovite domače pite, ki vam jih bodo vsi zavidali
Jesen je kot nalašč za peko čudovitih sadnih pit. Za osnovo lahko uporabite naš preizkušen recept za krhko testo, nato pa se poigrate z nadevi in čudovito okrasitvijo.

Mali vodnik po azijskih pijačah iz riža
Riž je v Aziji pomembna surovina za pripravo pijač. Njegova razširjenost je proizvajalcem omogočila pravi peskovnik za eksperimentiranje in privedla do zanimivega nabora.
Sestavine
vlivanci
- 250 g ostre moke
- 5 jajc
- sveži čemaževi listi (10 listov oz. po okusu)
- sol
- 30 g masla
- olje
- 1 kranjska klobasa
- oblanci trdega kozjega sira
- rumenjak trdo kuhanega jajca
Postopek
Oprane in osušene čemaževe liste drobno nasekljamo. Jajca stepemo in med žvrkljanjem postopoma dodajamo moko, da dobimo gosto, a še tekoče testo. Dodamo še drobno nasekljane čemaževe liste in sol. Če je potrebno, dodamo še moko in premešamo. Pustimo, da testo nekaj časa počiva.
Testo damo v dresirno vrečko z majhno odprtino in v vrelo slano vodo nabrizgamo vlivance. Počasi naj vrejo 3 do 5 minut. Kuhane vlivance odcedimo, oplaknemo s hladno vodo in jih stresemo na ogreto maslo. Narahlo premešamo.
Kranjsko klobaso narežemo na kolute in jih opečemo na segretem olju. V segrete globoke krožnike porazdelimo čemaževe vlivance, dodamo opečene kolute kranjske klobase in oblance trdega kozjega sira. Okrasimo z majhnimi svežimi čemaževimi listi in potresemo z drobljenci kuhanega rumenjaka.
Napotek
Krožnik bo še bolj dekorativen, če naredite dvobarvne vlivance. Čemaž vmešajte v del testa, drugi del testa pa naj bo rumen.