© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Čemaževi vlivanci s kranjsko klobaso in oblancem kozjega sira

Čemaževi vlivanci s kranjsko klobaso in oblancem kozjega sira

Čas priprave 40 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Oznake
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
cemazevi vlivanci s kranjsko klobaso in oblancem kozjega sira

Sestavine

vlivanci

  • 250 g ostre moke
  • 5 jajc
  • sveži čemaževi listi (10 listov oz. po okusu)
  • sol
  • 30 g masla
  • olje
  • 1 kranjska klobasa
  • oblanci trdega kozjega sira
  • rumenjak trdo kuhanega jajca
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

vlivanci

  • 250 g ostre moke
  • 5 jajc
  • sveži čemaževi listi (10 listov oz. po okusu)
  • sol
  • 30 g masla
  • olje
  • 1 kranjska klobasa
  • oblanci trdega kozjega sira
  • rumenjak trdo kuhanega jajca

Postopek

1

Oprane in osušene čemaževe liste drobno nasekljamo. Jajca stepemo in med žvrkljanjem postopoma dodajamo moko, da dobimo gosto, a še tekoče testo. Dodamo še drobno nasekljane čemaževe liste in sol. Če je potrebno, dodamo še moko in premešamo. Pustimo, da testo nekaj časa počiva.

2

Testo damo v dresirno vrečko z majhno odprtino in v vrelo slano vodo nabrizgamo vlivance. Počasi naj vrejo 3 do 5 minut. Kuhane vlivance odcedimo, oplaknemo s hladno vodo in jih stresemo na ogreto maslo. Narahlo premešamo.

3

Kranjsko klobaso narežemo na kolute in jih opečemo na segretem olju. V segrete globoke krožnike porazdelimo čemaževe vlivance, dodamo opečene kolute kranjske klobase in oblance trdega kozjega sira. Okrasimo z majhnimi svežimi čemaževimi listi in potresemo z drobljenci kuhanega rumenjaka.

Napotek

Krožnik bo še bolj dekorativen, če naredite dvobarvne vlivance. Čemaž vmešajte v del testa, drugi del testa pa naj bo rumen.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.