Kaj boste skuhali danes?
Rezinice poprovega steaka v solati
Rezinice poprovega steaka v solati
Sestavine
- 1 zavitek mehkih tortilj
- 4 majhni, vendar debeli steaki (po 80 g)
- 2 zrela avokada
- 4 žlice majoneze
- 2 žlički gorčice s semeni
- 100 g mešanice vodne kreše, rukole in mladih špinačnih listov
- 2 žlici oljčnega olja
- sol
- poper
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- 1 zavitek mehkih tortilj
- 4 majhni, vendar debeli steaki (po 80 g)
- 2 zrela avokada
- 4 žlice majoneze
- 2 žlički gorčice s semeni
- 100 g mešanice vodne kreše, rukole in mladih špinačnih listov
- 2 žlici oljčnega olja
- sol
- poper
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Tortilje premažemo z malo olja in v pečici pečemo 6 do 8 minut, da postanejo hrustljave.
Z malo olja premažemo steake, jih solimo in močno popopramo. Pečemo jih na žaru ali v vroči ponvi minuto do dve na vsaki strani, odvisno od debeline steakov in od tega, kako pečene želimo. Preložimo jih na pladenj in pustimo počivati, medtem ko pripravljamo druge sestavine.
Avokado razkoščičimo in olupimo ter narežemo na tanke rezine. Majonezo in gorčico zmešamo s preostalim oljem, 2 žličkama vode in sokom, ki se je izločil iz mesa. Tortilje razlomimo na kose, steake pa narežemo na tanke rezine, pri tem pa odstranimo vso morebitno maščobo. Solato razdelimo na 4 krožnike, nanjo razporedimo rezine avokada,kose tortilje in rezinice mesa. Pokapljamo s prelivom in postrežemo.
Nasvet
Tortilje lahko pripravimo tudi v bolj pekoči različici. Pred peko jih premažemo z oljem in z obeh strani potresemo z začimbno mešanico, ki jo pripravimo tako, da zmešamo po četrt žličke kajenskega popra, mlete kumine in paprike ter malo soli. Vsako tortiljo razrežemo na 8 trikotnikov in v eni plasti spečemo v pečici, da postanejo hrustljave.