Kaj boste skuhali danes?
Rezinice poprovega steaka v solati
Rezinice poprovega steaka v solati
Sestavine
- 1 zavitek mehkih tortilj
- 4 majhni, vendar debeli steaki (po 80 g)
- 2 zrela avokada
- 4 žlice majoneze
- 2 žlički gorčice s semeni
- 100 g mešanice vodne kreše, rukole in mladih špinačnih listov
- 2 žlici oljčnega olja
- sol
- poper
3 prigrizki, ki jih bodo gostje oboževali
S premikom ure na zimski čas se zunaj hitro stemni, kar je odličen čas za druženje ob dobri hrani.
Naj dom zadiši po tej klasiki iz otroštva
Klasični zdrobov narastek, mehka in dišeča sladica iz otroštva, ki jo pripravite iz preprostih sestavin. Postrezite ga s sadnim prelivom ali sladkorjem v prahu.
Preden rečete fuj, dajte priložnost temu receptu
Ob omembi vampov nihče ne ostane ravnodušen. Ali jih obožujemo ali pa ne maramo, vmesne poti ni. Morda pa tisti, ki jih ne marajo, le še niso preizkusili pravega recepta.
Sestavine
- 1 zavitek mehkih tortilj
- 4 majhni, vendar debeli steaki (po 80 g)
- 2 zrela avokada
- 4 žlice majoneze
- 2 žlički gorčice s semeni
- 100 g mešanice vodne kreše, rukole in mladih špinačnih listov
- 2 žlici oljčnega olja
- sol
- poper
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Tortilje premažemo z malo olja in v pečici pečemo 6 do 8 minut, da postanejo hrustljave.
Z malo olja premažemo steake, jih solimo in močno popopramo. Pečemo jih na žaru ali v vroči ponvi minuto do dve na vsaki strani, odvisno od debeline steakov in od tega, kako pečene želimo. Preložimo jih na pladenj in pustimo počivati, medtem ko pripravljamo druge sestavine.
Avokado razkoščičimo in olupimo ter narežemo na tanke rezine. Majonezo in gorčico zmešamo s preostalim oljem, 2 žličkama vode in sokom, ki se je izločil iz mesa. Tortilje razlomimo na kose, steake pa narežemo na tanke rezine, pri tem pa odstranimo vso morebitno maščobo. Solato razdelimo na 4 krožnike, nanjo razporedimo rezine avokada,kose tortilje in rezinice mesa. Pokapljamo s prelivom in postrežemo.
Nasvet
Tortilje lahko pripravimo tudi v bolj pekoči različici. Pred peko jih premažemo z oljem in z obeh strani potresemo z začimbno mešanico, ki jo pripravimo tako, da zmešamo po četrt žličke kajenskega popra, mlete kumine in paprike ter malo soli. Vsako tortiljo razrežemo na 8 trikotnikov in v eni plasti spečemo v pečici, da postanejo hrustljave.