© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Pečena gomoljna zelena z zelišči

Čudovita priloga pečenkam

Pečena gomoljna zelena z zelišči

Čudovita priloga pečenkam

Čas priprave 2 h 45 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
pecena-gomoljna-zelena-z-zelisci-1_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 1 velika gomoljna zelena
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 4 rožmarinove vejice
  • 4 timijanove vejice
  • 3 lovorovi listi
  • 1 glava česna, razdeljena na stroke
  • 50 g masla
  • sol
  • poper
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 1 velika gomoljna zelena
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 4 rožmarinove vejice
  • 4 timijanove vejice
  • 3 lovorovi listi
  • 1 glava česna, razdeljena na stroke
  • 50 g masla
  • sol
  • poper

Postopek

1

Pečico segrejemo na 180 °C. Če ima zelena na vrhu zelen poganjek, ga odrežemo in zavržemo. Zeleno očistimo, tako da odstranimo vso prst in odrežemo nagubane dele korenine. Zeleno po vsej površini premažemo z oljem in jo položimo na velik kos aluminijaste folije. Stran s korenino naj gleda navzdol. Solimo, popramo in priložimo neolupljene česnove stroke in zelišča. Folijo tesno zavijemo okoli zelene, zavitek položimo na nizek pekač in ga 2 uri pečemo na spodnji rešetki v pečici. Po 2 urah preverimo, ali je zgornji del zelo mehak; če ni, zeleno pečemo še 30 minut.

2

Folijo odvijemo in zgornji del odrežemo. Mehko sredico gomolja izdolbemo in preložimo v skledo, dodamo ji na kocke narezano maslo in po želji iztisnemo zmehčan česen. Vse grobo pretlačimo ali pa zmešamo s paličnim mešalnikom v gladko kremo. Po potrebi še malo solimo in maso vrnemo v gomolj. V zeleno damo žlico, da si lahko vsak postreže sam.

Nasvet

To je malo drugačna priprava gomoljne zelene, ne da bi jo olupili. Toda dobro jo moramo očistiti in zdrgniti, da odstranimo vso prst. Tako pripravljena zelena je odlična priloga k pečenemu mesu, in ker se peče dobri 2 uri, jo lahko spečete, ko že pečete meso, ki zahteva dolgo peko.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.