© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Limonova rulada

Limonova rulada

Čas priprave 40 min + čakanje
Zahtevnost Enostavno
Količina 12 rezin
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Zitronenroulade1-seitigProd. 3/052005 01 20

Sestavine

  • 4 rumenjaki
  • 5 dag sladkorja
  • ščepec soli
  • nastrgana lupina polovice limone
  • 2 beljaka
  • 4 dag moke
  • 1 dag škroba
  • lističi melise in limonovi rezanci za okras

krema

  • 2 rumenjaka
  • 0,5 dl belega vina
  • 55 g sladkorja
  • sok in lupina 1 limone
  • 2,5 dl sladke smetane
  • 2 lista želatine
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 4 rumenjaki
  • 5 dag sladkorja
  • ščepec soli
  • nastrgana lupina polovice limone
  • 2 beljaka
  • 4 dag moke
  • 1 dag škroba
  • lističi melise in limonovi rezanci za okras

krema

  • 2 rumenjaka
  • 0,5 dl belega vina
  • 55 g sladkorja
  • sok in lupina 1 limone
  • 2,5 dl sladke smetane
  • 2 lista želatine

Postopek

1

Pečico segrejemo na 170 °C. Rumenjake in sladkor penasto stepemo ter dodamo limonovo lupino. Dva beljaka stepemo s soljo v trd sneg. Moko pomešamo z jedilnim škrobom, presejemo na sneg, nato pa previdno vmešamo v rumenjakovo zmes. Maso namažemo na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko in pečemo v pečici približno 12 minut. Biskvit zvrnemo na maščobni papir, papir za peko pa odstranimo z biskvita. Nato biskvit s pomočjo papirja zvijemo in ohladimo.

2

Medtem pripravimo kremo. Vino zavremo s sladkorjem in limonovim sokom. Kuhljamo 2 do 3 minute, odstavimo s kuhalnika, hitro vmešamo dva rumenjaka in limonovo lupino, nato pa kremo damo na hladno. Želatino namočimo v hladni vodi. Sladko smetano stepemo. Ohlajeno rumenjakovo maso rahlo pomešamo s stepeno smetano. Želatino ožmemo, raztopimo nad vodno kopeljo, nato pa hitro vmešamo v kremo.

3

Biskvitno rulado odvijemo, premažemo s pripravljeno kremo (četrtino kreme prihranimo), nato pa s papirjem ponovno zvijemo. Premažemo jo s preostalo kremo in postavimo na hladno. Ko se krema dovolj strdi, narežemo rulado na rezine ter okrasimo z lističi mete in limonovimi rezanci.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.