
Kaj boste skuhali danes?
Sestavine
- 4 rumenjaki
- 5 dag sladkorja
- ščepec soli
- nastrgana lupina polovice limone
- 2 beljaka
- 4 dag moke
- 1 dag škroba
- lističi melise in limonovi rezanci za okras
krema
- 2 rumenjaka
- 0,5 dl belega vina
- 55 g sladkorja
- sok in lupina 1 limone
- 2,5 dl sladke smetane
- 2 lista želatine

Tako pripravite pica kruhke, ki izginejo z mize v nekaj minutah
Jajčni pizza toasti iz pečice so popolna ideja za hitro, toplo in nasitno večerjo. Mehki, zapečeni in polni okusa!

Poznate vahtni kruh? Domači kruh z rdečim grozdjem naravnost iz Brd
Tradicionalni vahtni kruh iz Goriških Brd je odličen za jesenske dni. Če se na vaši trti najde še kakšen grozd, vam bo ta recept prišel prav.

Topla ideja za kosilo: najboljši recepti za jesenske juhe
Ko dneve zapolni megla in listje zašumi pod nogami, je čas za slastne jesenske juhe, ki v naš vsakdan zanesejo mir in udobje.
Sestavine
- 4 rumenjaki
- 5 dag sladkorja
- ščepec soli
- nastrgana lupina polovice limone
- 2 beljaka
- 4 dag moke
- 1 dag škroba
- lističi melise in limonovi rezanci za okras
krema
- 2 rumenjaka
- 0,5 dl belega vina
- 55 g sladkorja
- sok in lupina 1 limone
- 2,5 dl sladke smetane
- 2 lista želatine
Postopek
Pečico segrejemo na 170 °C. Rumenjake in sladkor penasto stepemo ter dodamo limonovo lupino. Dva beljaka stepemo s soljo v trd sneg. Moko pomešamo z jedilnim škrobom, presejemo na sneg, nato pa previdno vmešamo v rumenjakovo zmes. Maso namažemo na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko in pečemo v pečici približno 12 minut. Biskvit zvrnemo na maščobni papir, papir za peko pa odstranimo z biskvita. Nato biskvit s pomočjo papirja zvijemo in ohladimo.
Medtem pripravimo kremo. Vino zavremo s sladkorjem in limonovim sokom. Kuhljamo 2 do 3 minute, odstavimo s kuhalnika, hitro vmešamo dva rumenjaka in limonovo lupino, nato pa kremo damo na hladno. Želatino namočimo v hladni vodi. Sladko smetano stepemo. Ohlajeno rumenjakovo maso rahlo pomešamo s stepeno smetano. Želatino ožmemo, raztopimo nad vodno kopeljo, nato pa hitro vmešamo v kremo.
Biskvitno rulado odvijemo, premažemo s pripravljeno kremo (četrtino kreme prihranimo), nato pa s papirjem ponovno zvijemo. Premažemo jo s preostalo kremo in postavimo na hladno. Ko se krema dovolj strdi, narežemo rulado na rezine ter okrasimo z lističi mete in limonovimi rezanci.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Ražnjiči z morskimi sadeži, ananasom in kokosom
Rakci in riba na nabodalih s tropskim pridihom