© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Češnjev zavitek

Le kdo bi se lahko branil takšnega štrudla?

Češnjev zavitek

Le kdo bi se lahko branil takšnega štrudla?

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina 1 zavitek
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Češnjev zavitek

Sestavine

testo

  • 250 g moke
  • 1 jajce
  • 1 rumenjak
  • sol
  • 2 žlici arašidovega olja

nadev

  • 1 kg češenj
  • 80 g masla
  • 80 g krušnih drobtin
  • 60 g sladkorja
  • cimet v prahu
  • sladkor v prahu za posip
benedict, holandsk

Ta trik je nujen za dobro holandsko omako

Prečiščeno maslo je čista maščoba, pridobljena iz masla, brez vseh trdnih delcev (ogljikovih hidratov, beljakovin, holesterola in vode). Odlično je za pripravo različnih omak, kot je na primer holandska omaka.

Sestavine

testo

  • 250 g moke
  • 1 jajce
  • 1 rumenjak
  • sol
  • 2 žlici arašidovega olja

nadev

  • 1 kg češenj
  • 80 g masla
  • 80 g krušnih drobtin
  • 60 g sladkorja
  • cimet v prahu
  • sladkor v prahu za posip

Postopek

1

Moko vsujemo v skledo, dodamo jajce, 2 žlici olja in ščep soli ter zamesimo testo; med mesenjem postopoma dodamo približno 0,8 dl vode, da dobimo gladko in precej mehko testo. Zavijemo ga v prozorno kuhinjsko folijo in na toplem pustimo počivati približno 1 uro.

2

Medtem operemo in izkoščičimo češnje. V ponvi stopimo maslo in na njem popražimo drobtine.

3

Testo na pomokani delovni površini čim tanjše razvaljamo. Obrnemo ga in ga spet razvaljamo, nato ga še razvlečemo z rokami, pri čemer pazimo, da se ne raztrga. Razgrnemo ga na čist prt, nato ga obložimo s popraženimi drobtinami in češnjami, posujemo s sladkorjem in cimetom. S pomočjo prta previdno zvijemo v zavitek.

4

Zavitek prenesemo na pekač, obložen s papirjem za peko in ga premažemo z rumenjakom, ki smo ga razžvrkljali z 2 žlicama mleka. Postavimo v pečico, ogreto na 180 °C, in pečemo približno 30 minut. Pečen zavitek posujemo s sladkorjem v prahu in ponudimo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.