Kaj boste skuhali danes?
Gratinirane testenine s tunino in brokolijem
Testenine in tuna sta odličen par!
Gratinirane testenine s tunino in brokolijem
Testenine in tuna sta odličen par!
Sestavine
- 400 g tunine v oljčnem olju
- 2 pločevinki (po 400 g) sesekljanega paradižnika (pelatov)
- 2 stroka česna
- ščep poljubnih zelišč (bazilika, origano, timijan)
- 350 g testenin
- 300 g brokolija
- 200 g mehkega sira (na primer mocarele)
- 100 g sira čedar ali ementalec
- 25 g krušnih drobtin
- sol
- poper
- solata za prilogo
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- 400 g tunine v oljčnem olju
- 2 pločevinki (po 400 g) sesekljanega paradižnika (pelatov)
- 2 stroka česna
- ščep poljubnih zelišč (bazilika, origano, timijan)
- 350 g testenin
- 300 g brokolija
- 200 g mehkega sira (na primer mocarele)
- 100 g sira čedar ali ementalec
- 25 g krušnih drobtin
- sol
- poper
- solata za prilogo
Postopek
Tunino dobro odcedimo, žlico olja pa prihranimo. Česen olupimo in nasekljamo, sir naribamo, brokoli očistimo in razdelimo na cvetove. V pečici vključimo žar oziroma zgornji grelec.
Pristavimo vodo za testenine. V veliki ponvi segrejemo prihranjeno olje od tunine. Dodamo paradižnik, česen in zelišča ter vse skupaj zalijemo z 2 dl vode in kuhamo, da se okusi povežejo. Medtem je voda zavrela in testenine skuhamo po navodilih na zavitku. 3 minute, preden se skuhajo, jim dodamo brokoli. Nato vse skupaj odcedimo, nekaj vode pa prihranimo za omako.
Paradižnikovi omaki dodamo mehak sir in mešamo, da se raztopi. Omako zmešamo s testeninami in brokolijem ter odcejeno tunino. Če je omaka pregosta, ji primešamo še malo prihranjene vode od testenin. Solimo in popramo.
Vse skupaj stresemo v pekač in posujemo s sirom ter drobtinami. Postavimo v pečico pod žar in gratiniramo 4 do 6 minut, da se sir zapeče. Postrežemo z veliko skledo zelene solate.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Lignji, polnjeni z bučkami in parmezanom
Lignji so odlični za vsak letni čas, saj jih v ribarnicah kot po čarovniji nikoli ne zmanjka!
Kumarična solata z grahom
Špageti z lešniki in origanom
Lešniki in origano se zdijo malce nenavadna kombinacija, a nas je navdušila!