
Kaj boste skuhali danes?
Gratinirane testenine s tunino in brokolijem
Testenine in tuna sta odličen par!
Gratinirane testenine s tunino in brokolijem
Testenine in tuna sta odličen par!

Sestavine
- 400 g tunine v oljčnem olju
- 2 pločevinki (po 400 g) sesekljanega paradižnika (pelatov)
- 2 stroka česna
- ščep poljubnih zelišč (bazilika, origano, timijan)
- 350 g testenin
- 300 g brokolija
- 200 g mehkega sira (na primer mocarele)
- 100 g sira čedar ali ementalec
- 25 g krušnih drobtin
- sol
- poper
- solata za prilogo

Preprost recept za šnite, ki vedno navdušijo
Kruhove šnite niso le odličen način, kako porabiti kruh, so tudi odlična ideja za počasen začetek dneva v dobri družbi.

Ajvar, lutenica ali pindžur? Domače klasike, ki ne grejo nikoli iz mode
Dišeče kuhinje, zasedeni štedilniki in police, polne kozarcev. Marsikdo se z nostalgijo spomni jesenskih dni, ko je bila priprava ozimnice skoraj obvezen del vsakdana.

Je vsaka buča užitna?
Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.
Sestavine
- 400 g tunine v oljčnem olju
- 2 pločevinki (po 400 g) sesekljanega paradižnika (pelatov)
- 2 stroka česna
- ščep poljubnih zelišč (bazilika, origano, timijan)
- 350 g testenin
- 300 g brokolija
- 200 g mehkega sira (na primer mocarele)
- 100 g sira čedar ali ementalec
- 25 g krušnih drobtin
- sol
- poper
- solata za prilogo
Postopek
Tunino dobro odcedimo, žlico olja pa prihranimo. Česen olupimo in nasekljamo, sir naribamo, brokoli očistimo in razdelimo na cvetove. V pečici vključimo žar oziroma zgornji grelec.
Pristavimo vodo za testenine. V veliki ponvi segrejemo prihranjeno olje od tunine. Dodamo paradižnik, česen in zelišča ter vse skupaj zalijemo z 2 dl vode in kuhamo, da se okusi povežejo. Medtem je voda zavrela in testenine skuhamo po navodilih na zavitku. 3 minute, preden se skuhajo, jim dodamo brokoli. Nato vse skupaj odcedimo, nekaj vode pa prihranimo za omako.
Paradižnikovi omaki dodamo mehak sir in mešamo, da se raztopi. Omako zmešamo s testeninami in brokolijem ter odcejeno tunino. Če je omaka pregosta, ji primešamo še malo prihranjene vode od testenin. Solimo in popramo.
Vse skupaj stresemo v pekač in posujemo s sirom ter drobtinami. Postavimo v pečico pod žar in gratiniramo 4 do 6 minut, da se sir zapeče. Postrežemo z veliko skledo zelene solate.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Jabolčna pita s sneženimi kapicami
Palačinke z nadevom iz višenj in kremnega sira
Palačinke so večna klasika, pri izbiri nadeva pa si lahko privoščimo malce ustvarjalnosti