© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Skutni zavitek iz rimskega lonca

Rimski lonec je odlična izbira tudi za pripravo sladic.

Skutni zavitek iz rimskega lonca

Rimski lonec je odlična izbira tudi za pripravo sladic.

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Römertopf Topfenstrudel

Rimski lonec je glinen pekač s pokrovom, ki je praviloma pravokotne ali ovalne oblike, njegova posebnost pa je poroznost glinenih stranic, ki vpliva na pripravo jedi. V njem lahko pripravljamo meso, perutnino, ribe, zelenjavo, enolončnice, terine, kruhe in sladice, vse pa se peče oziroma duši zelo zelo počasi pri višjih temperaturah.

Sestavine

  • 50 g rozin
  • 2 žlici ruma
  • 250 g manj mastne skute
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 1 zavitek vaniljevega sladkorja
  • 1 žlica jedilnega škroba
  • 2 jajci
  • 50 g naribanih lešnikov
  • ščepec soli
  • 2 lista svežega testa za zavitek
  • 1,5 dl sladke smetane

Sestavine

  • 50 g rozin
  • 2 žlici ruma
  • 250 g manj mastne skute
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 1 zavitek vaniljevega sladkorja
  • 1 žlica jedilnega škroba
  • 2 jajci
  • 50 g naribanih lešnikov
  • ščepec soli
  • 2 lista svežega testa za zavitek
  • 1,5 dl sladke smetane

Postopek

1

Rozine namočimo v rumu. Preostale sestavine v primerni skledi dobro zmešamo. Dodamo rumove rozine in ponovno premešamo.

2

Oba lista za zavitek položimo enega na drugega na vlažen prt. Po testu porazdelimo skutni nadev in s pomočjo prta zvijemo.

3

V pripravljen rimski lonec položimo skutni zavitek, ga prelijemo s sladko smetano in v pokritem loncu pečemo pri 200 °C približno 50 minut.

Priljubljeni recepti

Palačinke

Recept za klasične palačinke naj bo vedno pri roki.

20 min
Enostavno

Kavni kolač z ganašem iz bele čokolade in kave

Kavni kolač, ki se druži z masleno kremo in prelivom iz bele čokolade s kavo, je ena boljših sladic za kavoljube.

1 h 30 min
Enostavno

Nadevana jajčka s pašteto iz piščančjih jeter

Pirhe, ki so po velikonočnem zajtrku ostali v košarici, lahko uporabite za ta fin prigrizek

Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.