
Skutni zavitek iz rimskega lonca
Rimski lonec je odlična izbira tudi za pripravo sladic.
Skutni zavitek iz rimskega lonca
Rimski lonec je odlična izbira tudi za pripravo sladic.

Rimski lonec je glinen pekač s pokrovom, ki je praviloma pravokotne ali ovalne oblike, njegova posebnost pa je poroznost glinenih stranic, ki vpliva na pripravo jedi. V njem lahko pripravljamo meso, perutnino, ribe, zelenjavo, enolončnice, terine, kruhe in sladice, vse pa se peče oziroma duši zelo zelo počasi pri višjih temperaturah.
Sestavine
- 50 g rozin
- 2 žlici ruma
- 250 g manj mastne skute
- 100 g sladkorja v prahu
- 1 zavitek vaniljevega sladkorja
- 1 žlica jedilnega škroba
- 2 jajci
- 50 g naribanih lešnikov
- ščepec soli
- 2 lista svežega testa za zavitek
- 1,5 dl sladke smetane

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 50 g rozin
- 2 žlici ruma
- 250 g manj mastne skute
- 100 g sladkorja v prahu
- 1 zavitek vaniljevega sladkorja
- 1 žlica jedilnega škroba
- 2 jajci
- 50 g naribanih lešnikov
- ščepec soli
- 2 lista svežega testa za zavitek
- 1,5 dl sladke smetane
Postopek
Rozine namočimo v rumu. Preostale sestavine v primerni skledi dobro zmešamo. Dodamo rumove rozine in ponovno premešamo.
Oba lista za zavitek položimo enega na drugega na vlažen prt. Po testu porazdelimo skutni nadev in s pomočjo prta zvijemo.
V pripravljen rimski lonec položimo skutni zavitek, ga prelijemo s sladko smetano in v pokritem loncu pečemo pri 200 °C približno 50 minut.