Kaj boste skuhali danes?
Božični črni gozdiček
Božični črni gozdiček
Sestavine
- 5 dl sladke smetane
- 1⁄2 žličke vaniljeve arome
- 2 žlici sladkorja v prahu
- 250 g bogatega sadnega kolača ali biskvita
- 400 g vloženih višenj
- 50 g temne čokolade
Praznične decembrske jedi z božanskimi vonjavami in okus
Praznične jedi naj ostanejo domače, a z dodatkom pravih začimb dobijo novo toplino. Katere dišave ogrejejo telo in praznično mizo?
Tako bo pečenka pečena enakomerno (video)
Če želite, da pečenka ohrani lepo obliko in se enakomerno speče, jo morate pred pripravo dobro povezati z vrvico.
Top praznične sladice brez mlečnih izdelkov in jajc
Veganske praznične sladice brez masla, smetane, mleka in jajc: odlični preizkušeni recepti za goste, ki jedo vegansko ali se izogibajo mlečnim izdelkom in jajcem.
Sestavine
- 5 dl sladke smetane
- 1⁄2 žličke vaniljeve arome
- 2 žlici sladkorja v prahu
- 250 g bogatega sadnega kolača ali biskvita
- 400 g vloženih višenj
- 50 g temne čokolade
Postopek
Višnje odcedimo; sok prihranimo za navlažitev kolača ali biskvita in pokapanje. Čokolado nastrgamo z lupilnikom za zelenjavo.
Smetano stepemo z vaniljevo aromo in sladkorjem v prahu, da dobi mehke vršičke. Kolač ali biskvit nadrobimo v šest kozarcev in ga navlažimo z višnjevim sokom. Nato ga obložimo z nekaj višnjami in zvrhano žlico smetane. Pokapamo z višnjevim sokom in potresemo s čokolado.
'Začinjena' različica
Za odraslo družbo lahko višnje okrepimo z alkoholom. Višnjev sok damo v kozico skupaj z 2 žlicama žganja. Mešanica naj počasi vre 5 minut, da tekočina postane sirupasta. Dodamo še višnje in jih v soku segrejemo. Nato z njimi obložimo kolač ali biskvit in nadaljujemo, kot piše v receptu.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Pečeni piščanec z zelenjavo, čičerko in sirom feta
Mediteranska piščančja pečenka
Pomarančna torta z belo čokolado
Kombinacija bele čokolada in pomaranče, 'kaj češ lepš'ga?'