Kaj boste skuhali danes?
Vijoličasti žametni kolački z robidovo kremo
Če ne boste vseh robidnic pozobali že med nabiranjem, specite tele skrivnostno zapeljive kolačke.
Vijoličasti žametni kolački z robidovo kremo
Če ne boste vseh robidnic pozobali že med nabiranjem, specite tele skrivnostno zapeljive kolačke.
Sestavine
- 300 g robidnic
- 100 g mlečne čokolade
- 100 g masla
- 225 g moke
- 2 žlički pecilnega praška
- 175 g rjavega sladkorja
- 2 žlici kakava v prahu
- ščep soli
- 2 veliki jajci
- rdeče ali vijoličasto živilsko barvilo
- sol
- 12 robidnic za okras
krema
- 100 g zmehčanega masla
- 400 g sladkorja v prahu
- 1 žlička vaniljeve arome
Kako iz gomoljev nastanejo vrhunske sladice
Sladice iz pese, korenja in sladkega krompirja? Avtorica knjige Slastno iz korenin Barbara Remec dokazuje, da so gomoljnice pravi čudež v kuhinji.
Te cheescake za praznična druženja lahko pripravite vnaprej
Za sezono prazničnih druženj smo pripravili šopek receptov za čudovite cheesecake, ki jih lahko pripravimo vnaprej in brez kompliciranja.
Kruh, ki bo na vrata privabil še sosede
Kako lepo je, ko na hladen dan zadiši po sveže pečenem kruhu. Zaradi buče in zimskih začimb pa bo ta kruh tako aromatičen, da se bodo na vratih hitro oglasili še sosedi.
Sestavine
- 300 g robidnic
- 100 g mlečne čokolade
- 100 g masla
- 225 g moke
- 2 žlički pecilnega praška
- 175 g rjavega sladkorja
- 2 žlici kakava v prahu
- ščep soli
- 2 veliki jajci
- rdeče ali vijoličasto živilsko barvilo
- sol
- 12 robidnic za okras
krema
- 100 g zmehčanega masla
- 400 g sladkorja v prahu
- 1 žlička vaniljeve arome
Postopek
Pečico segrejemo na 180 ° C. Vdolbine modla za mafine obložimo z 12 papirnatimi košaricami. Polovico (150 g) robidnic grobo pretlačimo z vilicami, da spustijo sok, a se še vidijo koščki sadja. Čokolado nalomimo na koščke in jo skupaj z maslom počasi stopimo v kozici. V veliki skledi zmešamo moko, pecilni prašek, sladkor, kakav v prahu in ščep soli. Pristavimo nekaj vode in jo zavremo.
Jajci stepemo in ju skupaj z masleno-čokoladno zmesjo dodamo suhim sestavinam in robidnicam. Prilijemo 1 dl vrele vode in mešamo, da dobimo gladko maso, nato dodamo malo barvila, da se kolački vijoličasto obarvajo. Maso razdelimo v papirnate košarice in pečemo 15 minut, da kolački narastejo in da je zobotrebec, ki ga zapičimo v sredino kolačka, čist, ko ga potegnemo iz peciva. Kolačke vzamemo iz modla in jih položimo na rešetko ter popolnoma ohladimo.
Preostalih 150 g robidnic pretlačimo v pire. Sladkor v prahu presejemo in ga skupaj z maslom in vaniljevo aromo približno 5 minut stepamo, da dobimo bledo in rahlo kremo. Pire robidnic pretisnemo skozi gosto cedilo in ga nežno vmešamo v kremo. Kremo z žlico nadevamo v brizgalno vrečko z nastavkom, ki nam je všeč, in kremo velikodušno nabrizgamo na kolačke. Če želimo, da se vidi barva kolačkov, papirnate košarice prej odstranimo. Vsak kolaček okrasimo s svežo robidnico in postrežemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Spomladanski kotliček
Ingverjevi dvojni piškoti z limonovim maskarponejem brez glutena
Aperol spritz
Aperol spritz je klasičen italijanski koktajl, ki se je zasidral v naša srca.