© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Vijoličasti žametni kolački z robidovo kremo

Če ne boste vseh robidnic pozobali že med nabiranjem, specite tele skrivnostno zapeljive kolačke.

Vijoličasti žametni kolački z robidovo kremo

Če ne boste vseh robidnic pozobali že med nabiranjem, specite tele skrivnostno zapeljive kolačke.

Čas priprave 1 h 15 min
Zahtevnost Enostavno
Količina 12 kolačkov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
vijolicasti zametni kolacki z robidovo kremo

Sestavine

  • 300 g robidnic
  • 100 g mlečne čokolade
  • 100 g masla
  • 225 g moke
  • 2 žlički pecilnega praška
  • 175 g rjavega sladkorja
  • 2 žlici kakava v prahu
  • ščep soli
  • 2 veliki jajci
  • rdeče ali vijoličasto živilsko barvilo
  • sol
  • 12 robidnic za okras

krema

  • 100 g zmehčanega masla
  • 400 g sladkorja v prahu
  • 1 žlička vaniljeve arome
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 300 g robidnic
  • 100 g mlečne čokolade
  • 100 g masla
  • 225 g moke
  • 2 žlički pecilnega praška
  • 175 g rjavega sladkorja
  • 2 žlici kakava v prahu
  • ščep soli
  • 2 veliki jajci
  • rdeče ali vijoličasto živilsko barvilo
  • sol
  • 12 robidnic za okras

krema

  • 100 g zmehčanega masla
  • 400 g sladkorja v prahu
  • 1 žlička vaniljeve arome

Postopek

1

Pečico segrejemo na 180 ° C. Vdolbine modla za mafine obložimo z 12 papirnatimi košaricami. Polovico (150 g) robidnic grobo pretlačimo z vilicami, da spustijo sok, a se še vidijo koščki sadja. Čokolado nalomimo na koščke in jo skupaj z maslom počasi stopimo v kozici. V veliki skledi zmešamo moko, pecilni prašek, sladkor, kakav v prahu in ščep soli. Pristavimo nekaj vode in jo zavremo.

2

Jajci stepemo in ju skupaj z masleno-čokoladno zmesjo dodamo suhim sestavinam in robidnicam. Prilijemo 1 dl vrele vode in mešamo, da dobimo gladko maso, nato dodamo malo barvila, da se kolački vijoličasto obarvajo. Maso razdelimo v papirnate košarice in pečemo 15 minut, da kolački narastejo in da je zobotrebec, ki ga zapičimo v sredino kolačka, čist, ko ga potegnemo iz peciva. Kolačke vzamemo iz modla in jih položimo na rešetko ter popolnoma ohladimo.

3

Preostalih 150 g robidnic pretlačimo v pire. Sladkor v prahu presejemo in ga skupaj z maslom in vaniljevo aromo približno 5 minut stepamo, da dobimo bledo in rahlo kremo. Pire robidnic pretisnemo skozi gosto cedilo in ga nežno vmešamo v kremo. Kremo z žlico nadevamo v brizgalno vrečko z nastavkom, ki nam je všeč, in kremo velikodušno nabrizgamo na kolačke. Če želimo, da se vidi barva kolačkov, papirnate košarice prej odstranimo. Vsak kolaček okrasimo s svežo robidnico in postrežemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.