© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Vijoličasti žametni kolački z robidovo kremo

Če ne boste vseh robidnic pozobali že med nabiranjem, specite tele skrivnostno zapeljive kolačke.

Vijoličasti žametni kolački z robidovo kremo

Če ne boste vseh robidnic pozobali že med nabiranjem, specite tele skrivnostno zapeljive kolačke.

Čas priprave 1 h 15 min
Zahtevnost Enostavno
Količina 12 kolačkov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
vijolicasti zametni kolacki z robidovo kremo

Sestavine

  • 300 g robidnic
  • 100 g mlečne čokolade
  • 100 g masla
  • 225 g moke
  • 2 žlički pecilnega praška
  • 175 g rjavega sladkorja
  • 2 žlici kakava v prahu
  • ščep soli
  • 2 veliki jajci
  • rdeče ali vijoličasto živilsko barvilo
  • sol
  • 12 robidnic za okras

krema

  • 100 g zmehčanega masla
  • 400 g sladkorja v prahu
  • 1 žlička vaniljeve arome
Piknik v Parizu.jpg

Top destinacije za popoln piknik

Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Sestavine

  • 300 g robidnic
  • 100 g mlečne čokolade
  • 100 g masla
  • 225 g moke
  • 2 žlički pecilnega praška
  • 175 g rjavega sladkorja
  • 2 žlici kakava v prahu
  • ščep soli
  • 2 veliki jajci
  • rdeče ali vijoličasto živilsko barvilo
  • sol
  • 12 robidnic za okras

krema

  • 100 g zmehčanega masla
  • 400 g sladkorja v prahu
  • 1 žlička vaniljeve arome

Postopek

1

Pečico segrejemo na 180 ° C. Vdolbine modla za mafine obložimo z 12 papirnatimi košaricami. Polovico (150 g) robidnic grobo pretlačimo z vilicami, da spustijo sok, a se še vidijo koščki sadja. Čokolado nalomimo na koščke in jo skupaj z maslom počasi stopimo v kozici. V veliki skledi zmešamo moko, pecilni prašek, sladkor, kakav v prahu in ščep soli. Pristavimo nekaj vode in jo zavremo.

2

Jajci stepemo in ju skupaj z masleno-čokoladno zmesjo dodamo suhim sestavinam in robidnicam. Prilijemo 1 dl vrele vode in mešamo, da dobimo gladko maso, nato dodamo malo barvila, da se kolački vijoličasto obarvajo. Maso razdelimo v papirnate košarice in pečemo 15 minut, da kolački narastejo in da je zobotrebec, ki ga zapičimo v sredino kolačka, čist, ko ga potegnemo iz peciva. Kolačke vzamemo iz modla in jih položimo na rešetko ter popolnoma ohladimo.

3

Preostalih 150 g robidnic pretlačimo v pire. Sladkor v prahu presejemo in ga skupaj z maslom in vaniljevo aromo približno 5 minut stepamo, da dobimo bledo in rahlo kremo. Pire robidnic pretisnemo skozi gosto cedilo in ga nežno vmešamo v kremo. Kremo z žlico nadevamo v brizgalno vrečko z nastavkom, ki nam je všeč, in kremo velikodušno nabrizgamo na kolačke. Če želimo, da se vidi barva kolačkov, papirnate košarice prej odstranimo. Vsak kolaček okrasimo s svežo robidnico in postrežemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.