Kaj boste skuhali danes?
Vijoličasti žametni kolački z robidovo kremo
Če ne boste vseh robidnic pozobali že med nabiranjem, specite tele skrivnostno zapeljive kolačke.
Vijoličasti žametni kolački z robidovo kremo
Če ne boste vseh robidnic pozobali že med nabiranjem, specite tele skrivnostno zapeljive kolačke.
Sestavine
- 300 g robidnic
- 100 g mlečne čokolade
- 100 g masla
- 225 g moke
- 2 žlički pecilnega praška
- 175 g rjavega sladkorja
- 2 žlici kakava v prahu
- ščep soli
- 2 veliki jajci
- rdeče ali vijoličasto živilsko barvilo
- sol
- 12 robidnic za okras
krema
- 100 g zmehčanega masla
- 400 g sladkorja v prahu
- 1 žlička vaniljeve arome
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- 300 g robidnic
- 100 g mlečne čokolade
- 100 g masla
- 225 g moke
- 2 žlički pecilnega praška
- 175 g rjavega sladkorja
- 2 žlici kakava v prahu
- ščep soli
- 2 veliki jajci
- rdeče ali vijoličasto živilsko barvilo
- sol
- 12 robidnic za okras
krema
- 100 g zmehčanega masla
- 400 g sladkorja v prahu
- 1 žlička vaniljeve arome
Postopek
Pečico segrejemo na 180 ° C. Vdolbine modla za mafine obložimo z 12 papirnatimi košaricami. Polovico (150 g) robidnic grobo pretlačimo z vilicami, da spustijo sok, a se še vidijo koščki sadja. Čokolado nalomimo na koščke in jo skupaj z maslom počasi stopimo v kozici. V veliki skledi zmešamo moko, pecilni prašek, sladkor, kakav v prahu in ščep soli. Pristavimo nekaj vode in jo zavremo.
Jajci stepemo in ju skupaj z masleno-čokoladno zmesjo dodamo suhim sestavinam in robidnicam. Prilijemo 1 dl vrele vode in mešamo, da dobimo gladko maso, nato dodamo malo barvila, da se kolački vijoličasto obarvajo. Maso razdelimo v papirnate košarice in pečemo 15 minut, da kolački narastejo in da je zobotrebec, ki ga zapičimo v sredino kolačka, čist, ko ga potegnemo iz peciva. Kolačke vzamemo iz modla in jih položimo na rešetko ter popolnoma ohladimo.
Preostalih 150 g robidnic pretlačimo v pire. Sladkor v prahu presejemo in ga skupaj z maslom in vaniljevo aromo približno 5 minut stepamo, da dobimo bledo in rahlo kremo. Pire robidnic pretisnemo skozi gosto cedilo in ga nežno vmešamo v kremo. Kremo z žlico nadevamo v brizgalno vrečko z nastavkom, ki nam je všeč, in kremo velikodušno nabrizgamo na kolačke. Če želimo, da se vidi barva kolačkov, papirnate košarice prej odstranimo. Vsak kolaček okrasimo s svežo robidnico in postrežemo.