
Čokoladni kolački
Namesto da bi čokoladna jajčka skrivali po vrtu, smo z njimi raje okrasili velikonočne kolačke.
Čokoladni kolački
Namesto da bi čokoladna jajčka skrivali po vrtu, smo z njimi raje okrasili velikonočne kolačke.

Sestavine
mafini
- 140 g zmehčanega masla
- 140 g drobnega rjavega sladkorja
- 3 srednje velika jajca
- 100 g moke
- ½ žličke pecilnega praška
- 25 g presejanega kakava
krema
- 85 g mlečne čokolade
- 85 g masla
- 140 g presejanega sladkorja v prahu
- majhna čokoladna jajčka
- pekač za mafine s 16 modli
- papirnate košarice

Recept, s katerim boste tudi vi ohranjali domačo kulinarično dediščino
Bel prt, na njem pa sveže pečena belokranjska pogača, ki žari kot sonce. Zdi se kot razglednica iz preteklosti, a prav je, da jo ohranimo za prihodnje rodove.

Poletje je čas za … paprike na 1001 način
V toplih mesecih paprika ni le nepogrešljiv del zelenjavnega vrta, ampak tudi ena najbolj priljubljenih sestavin v poletni kulinariki.

Kakšna je razlika med marmelado in džemom?
Sezonsko sadje počasi zori in ker ga bo marsikje preveč, da bi ga lahko pojedli, se ga splača skuhati v sladek namaz. Bo to marmelada ali džem?
Sestavine
mafini
- 140 g zmehčanega masla
- 140 g drobnega rjavega sladkorja
- 3 srednje velika jajca
- 100 g moke
- ½ žličke pecilnega praška
- 25 g presejanega kakava
krema
- 85 g mlečne čokolade
- 85 g masla
- 140 g presejanega sladkorja v prahu
- majhna čokoladna jajčka
- pekač za mafine s 16 modli
- papirnate košarice
Postopek
Pečico segrejemo na 190 °C. Pekač za mafine s 16 vdolbinami obložimo s papirnatimi košaricami. V večji posodi 2 minuti z električnim mešalnikom mešamo vse sestavine, da dobimo gladko maso. Maso nato razdelimo v košarice, toda le do dveh tretjin prostornine. Pečemo 12 do 15 minut in ohladimo na kuhinjski mrežici.
Čokolado nalomimo in jo na nizki temperaturi stopimo. Maslo penasto vmešamo s sladkorjem, mešanici pa nato dodamo še stopljeno čokolado. Ko so kolački ohlajeni, jih obložimo z masleno čokoladno kremo in okrasimo s čokoladnimi jajčki.