© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Velikonočna nadevana jajca – piščančki

Velikonočni piščančki z izdelki Eurospin

Velikonočna nadevana jajca – piščančki

Velikonočni piščančki z izdelki Eurospin

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina 4 nadevana jajčka
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Anina-kuhinja-Eurospin-Velikonončna-nadevana-jajca-piščančki-5

Predstavljamo recept za velikonočna nadevana jajca, ki so super ideja za popoldansko aktivnost z otroci in ostalimi družinskimi člani. Velikonočni piščančki niso samo prisrčni, ampak tudi trajnostni, saj bomo za njihovo pripravo porabili ostanke trdo kuhanih jajc. Hiter in okusen recept:

Sestavine

  • 4 velikonočni pirhi
  • 15 g masla Land
  • ½ čajne žličke jabolčnega kisa
  • ½ čajne žličke kisle smetane
  • 1 korenček
  • črni poper v zrnu ali koščki črnih oliv

Sestavine

  • 4 velikonočni pirhi
  • 15 g masla Land
  • ½ čajne žličke jabolčnega kisa
  • ½ čajne žličke kisle smetane
  • 1 korenček
  • črni poper v zrnu ali koščki črnih oliv

Postopek

1

Pirhe olupimo ter z nožem odrežemo zgornji del trdo kuhanega jajca in odrezke prihranimo.

2

Z noževo konico izdolbemo rumenjake, ki jih zmeljemo v sekljalniku. V jajca vmešamo maslo in kis, dodamo kislo smetano in zmiksamo, da dobimo homogen nadev.

3

Jajca napolnimo z nadevom, odrezani del beljaka uporabimo za glavo.

4

Kljunčke izrežemo iz surovega korenja, za oči pa uporabimo črni poper v zrnju ali pa koščke črnih oliv. Ko piščančke okrasimo, spodnji del  jajca odrežemo, da bodo pri serviranju ostali v pokončnem položaju.

 

Priljubljeni recepti

Vaniljeva jajčna krema

Sladka okusna krema, ki jo lahko kombinirate različnim sladicam.

25 min
Srednje zahtevno

Brezglutensko testo za pico

Številni, ki imajo intoleranco na gluten, od vseh jedi najbolj pogrešajo pico, ki bi bila prav takšna kot iz picerije. Imamo recept!

2 h 30 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.