
Kaj boste skuhali danes?
Velikonočna nadevana jajca – piščančki
Velikonočni piščančki z izdelki Eurospin
Velikonočna nadevana jajca – piščančki
Velikonočni piščančki z izdelki Eurospin

Predstavljamo recept za velikonočna nadevana jajca, ki so super ideja za popoldansko aktivnost z otroci in ostalimi družinskimi člani. Velikonočni piščančki niso samo prisrčni, ampak tudi trajnostni, saj bomo za njihovo pripravo porabili ostanke trdo kuhanih jajc. Hiter in okusen recept:
Sestavine
- 4 velikonočni pirhi
- 15 g masla Land
- ½ čajne žličke jabolčnega kisa
- ½ čajne žličke kisle smetane
- 1 korenček
- črni poper v zrnu ali koščki črnih oliv

Preprost recept za šnite, ki vedno navdušijo
Kruhove šnite niso le odličen način, kako porabiti kruh, so tudi odlična ideja za počasen začetek dneva v dobri družbi.

Ajvar, lutenica ali pindžur? Domače klasike, ki ne grejo nikoli iz mode
Dišeče kuhinje, zasedeni štedilniki in police, polne kozarcev. Marsikdo se z nostalgijo spomni jesenskih dni, ko je bila priprava ozimnice skoraj obvezen del vsakdana.

Je vsaka buča užitna?
Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.
Sestavine
- 4 velikonočni pirhi
- 15 g masla Land
- ½ čajne žličke jabolčnega kisa
- ½ čajne žličke kisle smetane
- 1 korenček
- črni poper v zrnu ali koščki črnih oliv
Postopek
Pirhe olupimo ter z nožem odrežemo zgornji del trdo kuhanega jajca in odrezke prihranimo.
Z noževo konico izdolbemo rumenjake, ki jih zmeljemo v sekljalniku. V jajca vmešamo maslo in kis, dodamo kislo smetano in zmiksamo, da dobimo homogen nadev.
Jajca napolnimo z nadevom, odrezani del beljaka uporabimo za glavo.
Kljunčke izrežemo iz surovega korenja, za oči pa uporabimo črni poper v zrnju ali pa koščke črnih oliv. Ko piščančke okrasimo, spodnji del jajca odrežemo, da bodo pri serviranju ostali v pokončnem položaju.
Priljubljeni recepti
Cvetačna juha s pikantno klobaso in česnovimi krutoni
Cvetačna juha bo zares slastna, če jo bomo popestrili z okusnimi dodatki