
Pikantno-medena piščančja stegna s kuskusom
Slastno kosilo ali večerja za vso družino
Pikantno-medena piščančja stegna s kuskusom
Slastno kosilo ali večerja za vso družino

Sestavine
- 25 g masla,
- 3 žlice čilijeve paste harise
- 3 žlice medu
- lupinica in sok 1⁄2 limone
- 8 piščančjih stegen s kožo in kostmi
- 1 žlica olja
- 1 velika čebula
- 3 dl piščančje jušne osnove
- 200 g kuskusa
- majhen šopek koriandra ali peteršilja
- 1 pločevinka (400 g) čičerke

Pozabite na kupljene cmoke – tale recept vas bo čisto prevzel
Po tem receptu cmoki z marelicami vedno uspejo tako, kot jih je delala babica

Recept, s katerim boste tudi vi ohranjali domačo kulinarično dediščino
Bel prt, na njem pa sveže pečena belokranjska pogača, ki žari kot sonce. Zdi se kot razglednica iz preteklosti, a prav je, da jo ohranimo za prihodnje rodove.

Poletje je čas za … paprike na 1001 način
V toplih mesecih paprika ni le nepogrešljiv del zelenjavnega vrta, ampak tudi ena najbolj priljubljenih sestavin v poletni kulinariki.
Sestavine
- 25 g masla,
- 3 žlice čilijeve paste harise
- 3 žlice medu
- lupinica in sok 1⁄2 limone
- 8 piščančjih stegen s kožo in kostmi
- 1 žlica olja
- 1 velika čebula
- 3 dl piščančje jušne osnove
- 200 g kuskusa
- majhen šopek koriandra ali peteršilja
- 1 pločevinka (400 g) čičerke
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. V majhni kozici razpustimo maslo s hariso, medom in limonovim sokom. Piščančja stegna razporedimo na velik plitev pekač in prelijemo s pikantno mešanico. Pečemo 45 do 50 minut in medtem piščanca vsakih 10 minut premažemo s harisino mešanico.
Medtem v kozici segrejemo olje in na njem na srednji temperaturi pražimo nasekljano čebulo 8 do 10 minut, da se zmehča. Prilijemo jušno osnovo, zavremo in dodamo kuskus. Izklopimo kuhal- no ploščo, kozico pokrijemo in pustimo stati 4 do 5 minut, da kuskus vsrka vso jušno osnovo. Primešamo grobo nasekljan koriander ali peteršilj, odcejeno in oplaknjeno čičerko ter limonovo lupinico. Piščanca postrežemo s kuskusom in polijemo s sokovi iz pekača.