© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Pikantno-medena piščančja stegna s kuskusom

Slastno kosilo ali večerja za vso družino

Pikantno-medena piščančja stegna s kuskusom

Slastno kosilo ali večerja za vso družino

Čas priprave 1 h
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
piscancja-stegna_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 25 g masla,
  • 3 žlice čilijeve paste harise
  • 3 žlice medu
  • lupinica in sok 1⁄2 limone
  • 8 piščančjih stegen s kožo in kostmi
  • 1 žlica olja
  • 1 velika čebula
  • 3 dl piščančje jušne osnove
  • 200 g kuskusa
  • majhen šopek koriandra ali peteršilja
  • 1 pločevinka (400 g) čičerke
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 25 g masla,
  • 3 žlice čilijeve paste harise
  • 3 žlice medu
  • lupinica in sok 1⁄2 limone
  • 8 piščančjih stegen s kožo in kostmi
  • 1 žlica olja
  • 1 velika čebula
  • 3 dl piščančje jušne osnove
  • 200 g kuskusa
  • majhen šopek koriandra ali peteršilja
  • 1 pločevinka (400 g) čičerke

Postopek

1

Pečico segrejemo na 200 °C. V majhni kozici razpustimo maslo s hariso, medom in limonovim sokom. Piščančja stegna razporedimo na velik plitev pekač in prelijemo s pikantno mešanico. Pečemo 45 do 50 minut in medtem piščanca vsakih 10 minut premažemo s harisino mešanico.

2

Medtem v kozici segrejemo olje in na njem na srednji temperaturi pražimo nasekljano čebulo 8 do 10 minut, da se zmehča. Prilijemo jušno osnovo, zavremo in dodamo kuskus. Izklopimo kuhal- no ploščo, kozico pokrijemo in pustimo stati 4 do 5 minut, da kuskus vsrka vso jušno osnovo. Primešamo grobo nasekljan koriander ali peteršilj, odcejeno in oplaknjeno čičerko ter limonovo lupinico. Piščanca postrežemo s kuskusom in polijemo s sokovi iz pekača.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.