 
        
            
    
Kaj boste skuhali danes?
Pikantno-medena piščančja stegna s kuskusom
Slastno kosilo ali večerja za vso družino
Pikantno-medena piščančja stegna s kuskusom
Slastno kosilo ali večerja za vso družino
 
    Sestavine
- 25 g masla,
- 3 žlice čilijeve paste harise
- 3 žlice medu
- lupinica in sok 1⁄2 limone
- 8 piščančjih stegen s kožo in kostmi
- 1 žlica olja
- 1 velika čebula
- 3 dl piščančje jušne osnove
- 200 g kuskusa
- majhen šopek koriandra ali peteršilja
- 1 pločevinka (400 g) čičerke
 
        
            
            Sočni svinjski zrezki z jabolki, kot jih še niste poskusili
Sočni glazirani svinjski zrezki z jabolki so popolna jesenska jed. Odkrijte nasvete, kako pripraviti meso, da bo mehko, aromatično in popolno zapečeno.
 
        
            
            Strašno dobra ideja za noč čarovnic: sladki grobovi iz medenjakov
Noč čarovnic je morda res uvožen praznik, a kljub temu lahko na ta dan pripravimo nekaj (grozljivo) sladkega.
 
        
            
            Trikrat pečeno pecivo, ki se topi v ustih in vedno uspe
Trikrat pečeno pecivo je ena tistih domačih sladic, ki z vonjem spomnijo na otroštvo in kuhinjo naših babic.
Sestavine
- 25 g masla,
- 3 žlice čilijeve paste harise
- 3 žlice medu
- lupinica in sok 1⁄2 limone
- 8 piščančjih stegen s kožo in kostmi
- 1 žlica olja
- 1 velika čebula
- 3 dl piščančje jušne osnove
- 200 g kuskusa
- majhen šopek koriandra ali peteršilja
- 1 pločevinka (400 g) čičerke
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. V majhni kozici razpustimo maslo s hariso, medom in limonovim sokom. Piščančja stegna razporedimo na velik plitev pekač in prelijemo s pikantno mešanico. Pečemo 45 do 50 minut in medtem piščanca vsakih 10 minut premažemo s harisino mešanico.
Medtem v kozici segrejemo olje in na njem na srednji temperaturi pražimo nasekljano čebulo 8 do 10 minut, da se zmehča. Prilijemo jušno osnovo, zavremo in dodamo kuskus. Izklopimo kuhal- no ploščo, kozico pokrijemo in pustimo stati 4 do 5 minut, da kuskus vsrka vso jušno osnovo. Primešamo grobo nasekljan koriander ali peteršilj, odcejeno in oplaknjeno čičerko ter limonovo lupinico. Piščanca postrežemo s kuskusom in polijemo s sokovi iz pekača.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Kremasta enolončnica s svinjino in hruškami
Kaj je boljšega kot jesenska kremasta enolončnica?
Preprosta pica margerita
Najslavnejša med picami – in naša različica je tudi najhitrejša!
 
        
             
        
             
        
             
        
             
        
             
        
                    
             
         
         
         
         
        
                    
             
        
                    
             
        
                    
             
        
                    
             
         
         
        