
Veganske palačinke s paradižnikom in šampinjoni
Veganske slane palačinke, ki navdušujejo vse!
Veganske palačinke s paradižnikom in šampinjoni
Veganske slane palačinke, ki navdušujejo vse!

Sestavine
- 150 g bele moke
- 1 žlička sojine moke
- noževa konica pecilnega praška
- ščepec soli
- 4 dl sojinega mleka
- rastlinsko olje za peko
- narezan drobnjak za posip
nadev
- 2 žlici rastlinskega olja
- 250 g majhnih šampinjonov
- 250 g češnjevega paradižnika
- 2 žlici sojinega mleka
- velika pest pinjol
- malo soli

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 150 g bele moke
- 1 žlička sojine moke
- noževa konica pecilnega praška
- ščepec soli
- 4 dl sojinega mleka
- rastlinsko olje za peko
- narezan drobnjak za posip
nadev
- 2 žlici rastlinskega olja
- 250 g majhnih šampinjonov
- 250 g češnjevega paradižnika
- 2 žlici sojinega mleka
- velika pest pinjol
- malo soli
Postopek
Šampinjone očistimo, češnjev paradižnik razpolovimo. Obe vrsti moke stresemo v skledo, dodamo pecilni prašek in sol, prilijemo sojino mleko in sestavine zmešamo v gladko maso.
V srednje veliki ponvi z neoprijemljivim dnom močno segrejemo malo olja. Približno 3 žlice mase vlijemo v ponev in na srednji temperaturi pečemo, da se na površini palačinke pojavijo mehurčki. Palačinko obrnemo in pečemo še na drugi strani, da postane zlato rjave barve. Prav tako iz mase spečemo še preostale palačinke (približno 8 jih bomo spekli). Pečene palačinke shranimo na toplem.
Pripravimo še nadev. V ponvi segrejemo olje in pražimo gobe, da se zmehčajo. Dodamo paradižnik in pražimo še nekaj minut. Solimo, vmešamo še dve žlici sojinega mleka in pinjole ter nežno kuhamo le toliko, da se sestavine pomešajo. Palačinke razdelimo na dva krožnika in jih obložimo z nadevom. Jed posujemo z drobnjakom in postrežemo.