© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Veganske palačinke s paradižnikom in šampinjoni

Veganske slane palačinke, ki navdušujejo vse!

Veganske palačinke s paradižnikom in šampinjoni

Veganske slane palačinke, ki navdušujejo vse!

Čas priprave 35 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
vegan tomato and mushroom pancakes

Sestavine

  • 150 g bele moke
  • 1 žlička sojine moke
  • noževa konica pecilnega praška
  • ščepec soli
  • 4 dl sojinega mleka
  • rastlinsko olje za peko
  • narezan drobnjak za posip

nadev

  • 2 žlici rastlinskega olja
  • 250 g majhnih šampinjonov
  • 250 g češnjevega paradižnika
  • 2 žlici sojinega mleka
  • velika pest pinjol
  • malo soli
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 150 g bele moke
  • 1 žlička sojine moke
  • noževa konica pecilnega praška
  • ščepec soli
  • 4 dl sojinega mleka
  • rastlinsko olje za peko
  • narezan drobnjak za posip

nadev

  • 2 žlici rastlinskega olja
  • 250 g majhnih šampinjonov
  • 250 g češnjevega paradižnika
  • 2 žlici sojinega mleka
  • velika pest pinjol
  • malo soli

Postopek

1

Šampinjone očistimo, češnjev paradižnik razpolovimo. Obe vrsti moke stresemo v skledo, dodamo pecilni prašek in sol, prilijemo sojino mleko in sestavine zmešamo v gladko maso.

2

V srednje veliki ponvi z neoprijemljivim dnom močno segrejemo malo olja. Približno 3 žlice mase vlijemo v ponev in na srednji temperaturi pečemo, da se na površini palačinke pojavijo mehurčki. Palačinko obrnemo in pečemo še na drugi strani, da postane zlato rjave barve. Prav tako iz mase spečemo še preostale palačinke (približno 8 jih bomo spekli). Pečene palačinke shranimo na toplem.

3

Pripravimo še nadev. V ponvi segrejemo olje in pražimo gobe, da se zmehčajo. Dodamo paradižnik in pražimo še nekaj minut. Solimo, vmešamo še dve žlici sojinega mleka in pinjole ter nežno kuhamo le toliko, da se sestavine pomešajo. Palačinke razdelimo na dva krožnika in jih obložimo z nadevom. Jed posujemo z drobnjakom in postrežemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.