Kaj boste skuhali danes?
Veganske palačinke s paradižnikom in šampinjoni
Veganske slane palačinke, ki navdušujejo vse!
Veganske palačinke s paradižnikom in šampinjoni
Veganske slane palačinke, ki navdušujejo vse!
    Sestavine
- 150 g bele moke
 - 1 žlička sojine moke
 - noževa konica pecilnega praška
 - ščepec soli
 - 4 dl sojinega mleka
 - rastlinsko olje za peko
 - narezan drobnjak za posip
 
nadev
- 2 žlici rastlinskega olja
 - 250 g majhnih šampinjonov
 - 250 g češnjevega paradižnika
 - 2 žlici sojinega mleka
 - velika pest pinjol
 - malo soli
 
        
            
            Tako se skuha prava domača jota po starem receptu
Jota je prima jed na žlico, ki še posebno tekne pozimi. In čeprav ji pravimo enolončnica, jo pravzaprav kuhamo v treh loncih.
        
            
            Tako pire pripravi chef z 31 Michelinovimi zvezdicami
Težko bi našli jed, ki je preprostejša in bolj vsestranska od krompirjevega pireja. Slastna je že osnovna različica, mi pa smo za vas zbrali nekaj prav posebnih idej.
        
            
            Božanski čufti v paradižnikovi enolončnici, ki pogreje in nasiti
Morda smo res bolj navajeni čuftov v paradižnikovi omaki, ampak v paradižnikovi juhi so res odlični - to je preprost recept, ki ga boste pripravljali znova in znova.
Sestavine
- 150 g bele moke
 - 1 žlička sojine moke
 - noževa konica pecilnega praška
 - ščepec soli
 - 4 dl sojinega mleka
 - rastlinsko olje za peko
 - narezan drobnjak za posip
 
nadev
- 2 žlici rastlinskega olja
 - 250 g majhnih šampinjonov
 - 250 g češnjevega paradižnika
 - 2 žlici sojinega mleka
 - velika pest pinjol
 - malo soli
 
Postopek
Šampinjone očistimo, češnjev paradižnik razpolovimo. Obe vrsti moke stresemo v skledo, dodamo pecilni prašek in sol, prilijemo sojino mleko in sestavine zmešamo v gladko maso.
V srednje veliki ponvi z neoprijemljivim dnom močno segrejemo malo olja. Približno 3 žlice mase vlijemo v ponev in na srednji temperaturi pečemo, da se na površini palačinke pojavijo mehurčki. Palačinko obrnemo in pečemo še na drugi strani, da postane zlato rjave barve. Prav tako iz mase spečemo še preostale palačinke (približno 8 jih bomo spekli). Pečene palačinke shranimo na toplem.
Pripravimo še nadev. V ponvi segrejemo olje in pražimo gobe, da se zmehčajo. Dodamo paradižnik in pražimo še nekaj minut. Solimo, vmešamo še dve žlici sojinega mleka in pinjole ter nežno kuhamo le toliko, da se sestavine pomešajo. Palačinke razdelimo na dva krožnika in jih obložimo z nadevom. Jed posujemo z drobnjakom in postrežemo.