
Veganske palačinke s paradižnikom in šampinjoni
Veganske slane palačinke, ki navdušujejo vse!
Veganske palačinke s paradižnikom in šampinjoni
Veganske slane palačinke, ki navdušujejo vse!

Sestavine
- 150 g bele moke
- 1 žlička sojine moke
- noževa konica pecilnega praška
- ščepec soli
- 4 dl sojinega mleka
- rastlinsko olje za peko
- narezan drobnjak za posip
nadev
- 2 žlici rastlinskega olja
- 250 g majhnih šampinjonov
- 250 g češnjevega paradižnika
- 2 žlici sojinega mleka
- velika pest pinjol
- malo soli

Idealen brunch za dneve brez mesa
Včasih si zjutraj preprosto zaželimo nekaj bolj lahkotnega, zelenega in brezmesnega – a obenem polnega okusov in energije.

Pozabite na kupljene cmoke – tale recept vas bo čisto prevzel
Po tem receptu cmoki z marelicami vedno uspejo tako, kot jih je delala babica

Recept, s katerim boste tudi vi ohranjali domačo kulinarično dediščino
Bel prt, na njem pa sveže pečena belokranjska pogača, ki žari kot sonce. Zdi se kot razglednica iz preteklosti, a prav je, da jo ohranimo za prihodnje rodove.
Sestavine
- 150 g bele moke
- 1 žlička sojine moke
- noževa konica pecilnega praška
- ščepec soli
- 4 dl sojinega mleka
- rastlinsko olje za peko
- narezan drobnjak za posip
nadev
- 2 žlici rastlinskega olja
- 250 g majhnih šampinjonov
- 250 g češnjevega paradižnika
- 2 žlici sojinega mleka
- velika pest pinjol
- malo soli
Postopek
Šampinjone očistimo, češnjev paradižnik razpolovimo. Obe vrsti moke stresemo v skledo, dodamo pecilni prašek in sol, prilijemo sojino mleko in sestavine zmešamo v gladko maso.
V srednje veliki ponvi z neoprijemljivim dnom močno segrejemo malo olja. Približno 3 žlice mase vlijemo v ponev in na srednji temperaturi pečemo, da se na površini palačinke pojavijo mehurčki. Palačinko obrnemo in pečemo še na drugi strani, da postane zlato rjave barve. Prav tako iz mase spečemo še preostale palačinke (približno 8 jih bomo spekli). Pečene palačinke shranimo na toplem.
Pripravimo še nadev. V ponvi segrejemo olje in pražimo gobe, da se zmehčajo. Dodamo paradižnik in pražimo še nekaj minut. Solimo, vmešamo še dve žlici sojinega mleka in pinjole ter nežno kuhamo le toliko, da se sestavine pomešajo. Palačinke razdelimo na dva krožnika in jih obložimo z nadevom. Jed posujemo z drobnjakom in postrežemo.