
Stročji fižol
Kako veseli smo poletnih shrankov v drugih letnih časih. Stročji fižol je eden od bolj priljubljenih.
Stročji fižol
Kako veseli smo poletnih shrankov v drugih letnih časih. Stročji fižol je eden od bolj priljubljenih.

Sestavine
- 500 g zelenega stročjega fižola
- 2 velika koprova vršička
- 2 stroka česna
- 2,5 dl vode
- 2,5 dl jabolčnega kisa
- 30 g soli

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Cmoki iz krompirjevega testa, kot jih je znala pripraviti le babica
Recept za cmoke iz krompirjevega testa s sadnim nadevom in maslenimi drobtinami je poklon tradiciji, ki nas vrne v poletni čas, preživet v kuhinjah naših babic.
Sestavine
- 500 g zelenega stročjega fižola
- 2 velika koprova vršička
- 2 stroka česna
- 2,5 dl vode
- 2,5 dl jabolčnega kisa
- 30 g soli
Postopek
Stročji fižol skrbno očistimo (odrežemo konice in odstranimo nitke). Če je fižol predolg, ga prečno razpolovimo, nato pa navpično nadevamo v steriliziran kozarec za vlaganje.

Koper in česen damo v kozarec k fižolu. V kozici zavremo vodo s kisom in soljo. Vročo tekočino nalijemo na fižol tako, da sega pol centimetra do roba kozarca. Rob kozarca do suhega obrišemo in pokrijemo s pokrovom. Kozarec postavimo v vročo vodno kopel; voda naj vre pet minut.

Kozarec vzamemo iz vodne kopeli in preverimo, če je dobro zaprt. Nato ga pustimo, da se ohladi.

Nasvet
Ko se fižol ohladi, ga lahko shranimo ali pa kar takoj postrežemo.