© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Stročji fižol

Kako veseli smo poletnih shrankov v drugih letnih časih. Stročji fižol je eden od bolj priljubljenih.

Stročji fižol

Kako veseli smo poletnih shrankov v drugih letnih časih. Stročji fižol je eden od bolj priljubljenih.

Čas priprave 30 min + ohlajanje
Zahtevnost Enostavno
Količina dva kozarca
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Kochschule 05

Sestavine

  • 500 g zelenega stročjega fižola
  • 2 velika koprova vršička
  • 2 stroka česna
  • 2,5 dl vode
  • 2,5 dl jabolčnega kisa
  • 30 g soli

Sestavine

  • 500 g zelenega stročjega fižola
  • 2 velika koprova vršička
  • 2 stroka česna
  • 2,5 dl vode
  • 2,5 dl jabolčnega kisa
  • 30 g soli

Postopek

1

Stročji fižol skrbno očistimo (odrežemo konice in odstranimo nitke). Če je fižol predolg, ga prečno razpolovimo, nato pa navpično nadevamo v steriliziran kozarec za vlaganje.

Kochschule 01
2

Koper in česen damo v kozarec k fižolu. V kozici zavremo vodo s kisom in soljo. Vročo tekočino nalijemo na fižol tako, da sega pol centimetra do roba kozarca. Rob kozarca do suhega obrišemo in pokrijemo s pokrovom. Kozarec postavimo v vročo vodno kopel; voda naj vre pet minut.

Kochschule 02
3

Kozarec vzamemo iz vodne kopeli in preverimo, če je dobro zaprt. Nato ga pustimo, da se ohladi.

Kochschule 04

Nasvet

Ko se fižol ohladi, ga lahko shranimo ali pa kar takoj postrežemo.

Priljubljeni recepti

Puranje kroglice v paradižnikovi omaki s koromačem

Mesne kroglice za ljubitelje puranjega mesa

40 min
Enostavno

Miklavževi parklji

Sladki parklji - kdo se jih boji?

1 h 30 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.