© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Trska z gomoljno zeleno in špinačo iz pečice

Iz trske je možno narediti izvrstno kosilo.

Trska z gomoljno zeleno in špinačo iz pečice

Iz trske je možno narediti izvrstno kosilo.

Čas priprave 35 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
trska z gomoljno zeleno in spinaco iz pecice

Sestavine

  • 250 g špinačnih listov
  • 1 gomoljna zelena
  • 25 g masla
  • 2 dl smetane za kuhanje
  • ščepec muškatnega oreška
  • 500–600 g fileja trske brez kože, narezanega na 4 kose
  • šopek drobnjaka
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 250 g špinačnih listov
  • 1 gomoljna zelena
  • 25 g masla
  • 2 dl smetane za kuhanje
  • ščepec muškatnega oreška
  • 500–600 g fileja trske brez kože, narezanega na 4 kose
  • šopek drobnjaka

Postopek

1

Pečico segrejemo na 200 °C. Špinačo damo v cedilo in postavimo v pomivalno korito. Počasi jo prelijemo z vrelo vodo, da ovene, nato jo oplaknemo z mrzlo vodo in iztisnemo čim več tekočine. Postavimo na stran.

2

Gomoljno zeleno olupimo in narežemo na četrtine, nato vsako narežemo na tanke rezine. Pekač namažemo z maslom in vanj damo zeleno, špinačo in smetano. Solimo in popramo, dodamo muškatni orešek in vse skupaj pomešamo. Pekač pokrijemo s folijo in pečemo 30 minut. Folijo odstranimo, zeleno pomešamo, spet pokrijemo in postavimo nazaj v pečico še za 30 minut.

3

Spet odstranimo folijo, na vrh položimo ribje fileje in na vsakega damo majhen kosem masla. Spet pokrijemo s folijo in pečemo še 20 minut, da je riba pečena, zelena pa mehka. Vse skupaj posujemo z narezanim drobnjakom in ponudimo.

Preberi tudi:


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.