
Kaj boste skuhali danes?
Trska z gomoljno zeleno in špinačo iz pečice
Iz trske je možno narediti izvrstno kosilo.
Trska z gomoljno zeleno in špinačo iz pečice
Iz trske je možno narediti izvrstno kosilo.

Sestavine
- 250 g špinačnih listov
- 1 gomoljna zelena
- 25 g masla
- 2 dl smetane za kuhanje
- ščepec muškatnega oreška
- 500–600 g fileja trske brez kože, narezanega na 4 kose
- šopek drobnjaka

Pripravite babko, imeniten kolač, ki je osvojil svet
Babka ali baba je kvašeno pecivo, ki izvira iz Poljske in okolice, zaradi čudovitega izgleda, puhastega testa in raznolikih okusov pa so jo vzljubili po vsem svetu.

Skrivnost popolno pečene slanine: tri preverjene metode
Nasveti za vse, ki obožujete pečeno slanino. Preizkusili smo več metod in izbrali tiste, ki prinašajo najbolj slastne rezultate: v ponvi, pečici in mikrovalovki.

Preprosti triki za varčno kuhanje, ki jih je vredno poznati
Se vam ne zdi, da so generacije pred nami znale živeti skromneje in varčnejše? Zbrali smo nasvete za varčne korake v kuhinji, ki bodo vsakomur prišli prav.
Sestavine
- 250 g špinačnih listov
- 1 gomoljna zelena
- 25 g masla
- 2 dl smetane za kuhanje
- ščepec muškatnega oreška
- 500–600 g fileja trske brez kože, narezanega na 4 kose
- šopek drobnjaka
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Špinačo damo v cedilo in postavimo v pomivalno korito. Počasi jo prelijemo z vrelo vodo, da ovene, nato jo oplaknemo z mrzlo vodo in iztisnemo čim več tekočine. Postavimo na stran.
Gomoljno zeleno olupimo in narežemo na četrtine, nato vsako narežemo na tanke rezine. Pekač namažemo z maslom in vanj damo zeleno, špinačo in smetano. Solimo in popramo, dodamo muškatni orešek in vse skupaj pomešamo. Pekač pokrijemo s folijo in pečemo 30 minut. Folijo odstranimo, zeleno pomešamo, spet pokrijemo in postavimo nazaj v pečico še za 30 minut.
Spet odstranimo folijo, na vrh položimo ribje fileje in na vsakega damo majhen kosem masla. Spet pokrijemo s folijo in pečemo še 20 minut, da je riba pečena, zelena pa mehka. Vse skupaj posujemo z narezanim drobnjakom in ponudimo.
Preberi tudi:
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Baba z robidnicami in aromatično kremo
Baba ali babka je tradicionalni poljski kolač iz kvašenega testa.
Panakota z rožmarinom in malinovim prelivom
Klasična panakota z osvežujočim prelivom