Kaj boste skuhali danes?
Trska z gomoljno zeleno in špinačo iz pečice
Iz trske je možno narediti izvrstno kosilo.
Trska z gomoljno zeleno in špinačo iz pečice
Iz trske je možno narediti izvrstno kosilo.
Sestavine
- 250 g špinačnih listov
- 1 gomoljna zelena
- 25 g masla
- 2 dl smetane za kuhanje
- ščepec muškatnega oreška
- 500–600 g fileja trske brez kože, narezanega na 4 kose
- šopek drobnjaka
Luka Pangos razkriva trike in recept za sodobno martinovo pojedino
Primorec Luka Pangos ob martinovem ne prisega na vino, temveč na okusne jedi. Z nami je delil svoje recept za nostalgične okuse v novi preobleki.
Pečeno zelje iz pečice - preprosto, poceni in božansko
Če mislite, da je zelje dolgočasno, vas bo ta recept prepričal v nasprotno.
To tradicionalno jed za martinovo postrežejo v Istri
Kokošji žgvacet je istrska jed, ki navdušuje z bogatim okusom. Najboljši je, kadar ga pripravimo iz domače perutnine ter postrežemo s fuži, polento ali njoki.
Sestavine
- 250 g špinačnih listov
- 1 gomoljna zelena
- 25 g masla
- 2 dl smetane za kuhanje
- ščepec muškatnega oreška
- 500–600 g fileja trske brez kože, narezanega na 4 kose
- šopek drobnjaka
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Špinačo damo v cedilo in postavimo v pomivalno korito. Počasi jo prelijemo z vrelo vodo, da ovene, nato jo oplaknemo z mrzlo vodo in iztisnemo čim več tekočine. Postavimo na stran.
Gomoljno zeleno olupimo in narežemo na četrtine, nato vsako narežemo na tanke rezine. Pekač namažemo z maslom in vanj damo zeleno, špinačo in smetano. Solimo in popramo, dodamo muškatni orešek in vse skupaj pomešamo. Pekač pokrijemo s folijo in pečemo 30 minut. Folijo odstranimo, zeleno pomešamo, spet pokrijemo in postavimo nazaj v pečico še za 30 minut.
Spet odstranimo folijo, na vrh položimo ribje fileje in na vsakega damo majhen kosem masla. Spet pokrijemo s folijo in pečemo še 20 minut, da je riba pečena, zelena pa mehka. Vse skupaj posujemo z narezanim drobnjakom in ponudimo.
Preberi tudi:
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Nadevane pečene ribe s koromačem
Čips iz sladkega krompirja
Nekoliko bolj zdrava različica čipsa, ki si ga lahko nesete s seboj v šolo ali službo kot prigrizek.