© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

File trske s pirejem iz zelene in peteršilja

Ribja jed z zelenjavnim pirejem

File trske s pirejem iz zelene in peteršilja

Ribja jed z zelenjavnim pirejem

Čas priprave 35 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
file-trske-s-pirejem-iz-zelene-in-petersilja_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 4 fileji trske po 120 g
  • malo moke
  • 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
  • 2 stroka česna
  • 1 žlička zdrobljenega suhega čilija
  • 3 žlice šerijevega kisa
  • 1 žlica rjavega sladkorja
  • sol
  • poper
  • krhlji limone, ko postrežemo

pire

  • 1 velik olupljen gomolj zelene (pribl. 500 g)
  • 2 žlici masla
  • šopek sesekljanega peteršilja
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Sestavine

  • 4 fileji trske po 120 g
  • malo moke
  • 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
  • 2 stroka česna
  • 1 žlička zdrobljenega suhega čilija
  • 3 žlice šerijevega kisa
  • 1 žlica rjavega sladkorja
  • sol
  • poper
  • krhlji limone, ko postrežemo

pire

  • 1 velik olupljen gomolj zelene (pribl. 500 g)
  • 2 žlici masla
  • šopek sesekljanega peteršilja

Postopek

1

Najprej pripravimo pire. Gomolj zelene narežemo na kocke in ga v osoljeni vodi skuhamo do mehkega (približno 10 minut). Odcedimo ga in pustimo v kozici nekaj minut, da se izpari. Pretlačimo ga z maslom, solimo in popramo, nato vmešamo skoraj ves peteršilj. Postavimo ga na toplo in medtem pripravimo ribo.

2

Ribo solimo in povaljamo v moki. V ponvi segrejemo žlico olja in ribo pečemo 3 do 4 minute na vsaki strani, odvisno od debeline fileja. Preložimo jo na pladenj, v ponev pa dodamo drugo žlico olja, česen in čili in ju pražimo 2 minuti, nato dodamo kis, sladkor in ščepec soli. Pustimo, da zavre in brbota minuto ali dve, nato v ponev vrnemo ribo, da se segreje.

3

Ribji file postrežemo na pireju, pokapljamo z omako iz ponve in posujemo s preostalim peteršiljem. Postrežemo z limono.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.