Kaj boste skuhali danes?
Bučkine pogačice s kumarično solatko
Bučkine pogačice s kumarično solatko
Sestavine
pogačice
- 350 g naribanih bučk
- 1 jajce
- 50 g ajdove moke
- 1 žlička semen črne kumine
- 25 g bučnih semen
- 1 strt strok česna
- 50 g kozjega sira
- sol
- poper
kumarična solatka
- ½ kumare
- 1 žlička dijonske gorčice
- ½ dl jabolčnega kisa
- 1 žlička limonovega soka
- 2 žlici repičnega ali rastlinskega olja
- majhen šopek kopra
Tako rahli in okusni štruklji, da zasenčijo tudi glavno jed
Kvašeni štruklji s skuto so lahko odlična priloga tudi za martinovo – rahli in polnega okusa se lepo podajo k pečeni perutnini in dušenemu rdečemu zelju.
Sladica, ki očara z izgledom in okusom
Torta Eszterhazy je elegantna sladica za posebne priložnosti. Priprava je poseben izziv, a oh, rezultat je tako zelo vreden truda.
Ta viralni hit z družbenih omrežij bo vaš novi najljubši proteinski obrok
Če iščete hitro, okusno in hranljivo jed, ki bo všeč vsem doma, je tortilja z jajcem iz pečice pravi odgovor.
Sestavine
pogačice
- 350 g naribanih bučk
- 1 jajce
- 50 g ajdove moke
- 1 žlička semen črne kumine
- 25 g bučnih semen
- 1 strt strok česna
- 50 g kozjega sira
- sol
- poper
kumarična solatka
- ½ kumare
- 1 žlička dijonske gorčice
- ½ dl jabolčnega kisa
- 1 žlička limonovega soka
- 2 žlici repičnega ali rastlinskega olja
- majhen šopek kopra
Postopek
Najprej pripravimo solatko. Kumaro olupimo in jo narežemo na kocke, koper sesekljamo. Stepemo gorčico, jabolčni kis in limonov sok, nato med stepanjem dodajamo olje. Primešamo koper in kumaro ter do postrežbe shranimo v hladilnik. (Solatko lahko pripravimo že dan prej.)
Pečico segrejemo na 190 °C. Velik pekač obložimo s papirjem za peko. Naribane bučke zavijemo v čisto kuhinjsko krpo in iz njih iztisnemo odvečno tekočino. Ožete bučke damo v veliko skledo in jih zmešamo z jajcem, ajdovo moko, črno kumino, bučnimi semeni in česnom, solimo in popramo.
Osem kupčkov bučkine mešanice razporedimo na pekač in na sredino vsakega pritisnemo košček kozjega sira.
Pogačice pečemo 20 do 25 minut, da so čvrste in se po vrhu zlato obarvajo. Pustimo, da se ohladijo na pekaču, nato jih preložimo na kuhinjsko mrežico. Ponudimo hladne ali tople, zraven pa priložimo kumarično solatko, mlade ohrovtove liste in limonove krhlje.