
Bučkine pogačice s kumarično solatko
Bučkine pogačice s kumarično solatko

Sestavine
pogačice
- 350 g naribanih bučk
- 1 jajce
- 50 g ajdove moke
- 1 žlička semen črne kumine
- 25 g bučnih semen
- 1 strt strok česna
- 50 g kozjega sira
- sol
- poper
kumarična solatka
- ½ kumare
- 1 žlička dijonske gorčice
- ½ dl jabolčnega kisa
- 1 žlička limonovega soka
- 2 žlici repičnega ali rastlinskega olja
- majhen šopek kopra

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
pogačice
- 350 g naribanih bučk
- 1 jajce
- 50 g ajdove moke
- 1 žlička semen črne kumine
- 25 g bučnih semen
- 1 strt strok česna
- 50 g kozjega sira
- sol
- poper
kumarična solatka
- ½ kumare
- 1 žlička dijonske gorčice
- ½ dl jabolčnega kisa
- 1 žlička limonovega soka
- 2 žlici repičnega ali rastlinskega olja
- majhen šopek kopra
Postopek
Najprej pripravimo solatko. Kumaro olupimo in jo narežemo na kocke, koper sesekljamo. Stepemo gorčico, jabolčni kis in limonov sok, nato med stepanjem dodajamo olje. Primešamo koper in kumaro ter do postrežbe shranimo v hladilnik. (Solatko lahko pripravimo že dan prej.)
Pečico segrejemo na 190 °C. Velik pekač obložimo s papirjem za peko. Naribane bučke zavijemo v čisto kuhinjsko krpo in iz njih iztisnemo odvečno tekočino. Ožete bučke damo v veliko skledo in jih zmešamo z jajcem, ajdovo moko, črno kumino, bučnimi semeni in česnom, solimo in popramo.
Osem kupčkov bučkine mešanice razporedimo na pekač in na sredino vsakega pritisnemo košček kozjega sira.
Pogačice pečemo 20 do 25 minut, da so čvrste in se po vrhu zlato obarvajo. Pustimo, da se ohladijo na pekaču, nato jih preložimo na kuhinjsko mrežico. Ponudimo hladne ali tople, zraven pa priložimo kumarično solatko, mlade ohrovtove liste in limonove krhlje.