© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Bučkine pogačice s kumarično solatko

Bučkine pogačice s kumarično solatko

Čas priprave 40 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
fritters-retouch-table-gap

Sestavine

pogačice

  • 350 g naribanih bučk
  • 1 jajce
  • 50 g ajdove moke
  • 1 žlička semen črne kumine
  • 25 g bučnih semen
  • 1 strt strok česna
  • 50 g kozjega sira
  • sol
  • poper

kumarična solatka

  • ½ kumare
  • 1 žlička dijonske gorčice
  • ½ dl jabolčnega kisa
  • 1 žlička limonovega soka
  • 2 žlici repičnega ali rastlinskega olja
  • majhen šopek kopra
buce, bučna pita

Je vsaka buča užitna?

Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.

Sestavine

pogačice

  • 350 g naribanih bučk
  • 1 jajce
  • 50 g ajdove moke
  • 1 žlička semen črne kumine
  • 25 g bučnih semen
  • 1 strt strok česna
  • 50 g kozjega sira
  • sol
  • poper

kumarična solatka

  • ½ kumare
  • 1 žlička dijonske gorčice
  • ½ dl jabolčnega kisa
  • 1 žlička limonovega soka
  • 2 žlici repičnega ali rastlinskega olja
  • majhen šopek kopra

Postopek

1

Najprej pripravimo solatko. Kumaro olupimo in jo narežemo na kocke, koper sesekljamo. Stepemo gorčico, jabolčni kis in limonov sok, nato med stepanjem dodajamo olje. Primešamo koper in kumaro ter do postrežbe shranimo v hladilnik. (Solatko lahko pripravimo že dan prej.)

2

Pečico segrejemo na 190 °C. Velik pekač obložimo s papirjem za peko. Naribane bučke zavijemo v čisto kuhinjsko krpo in iz njih iztisnemo odvečno tekočino. Ožete bučke damo v veliko skledo in jih zmešamo z jajcem, ajdovo moko, črno kumino, bučnimi semeni in česnom, solimo in popramo.

3

Osem kupčkov bučkine mešanice razporedimo na pekač in na sredino vsakega pritisnemo košček kozjega sira.

4

Pogačice pečemo 20 do 25 minut, da so čvrste in se po vrhu zlato obarvajo. Pustimo, da se ohladijo na pekaču, nato jih preložimo na kuhinjsko mrežico. Ponudimo hladne ali tople, zraven pa priložimo kumarično solatko, mlade ohrovtove liste in limonove krhlje.

Priljubljeni recepti

Palačinke z nadevom iz višenj in kremnega sira

Palačinke so večna klasika, pri izbiri nadeva pa si lahko privoščimo malce ustvarjalnosti

20 min
Enostavno

Omleta s kapucinko

Za uravnavo sladkorja in čvrste kosti

Enostavno

Goveja juha

Goveja juha, kot so jo pripravljale naše babice

15 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.