
Kaj boste skuhali danes?
Trska, kuhana v sopari, z zelenjavo
Okusna riba z zelenjavo
Trska, kuhana v sopari, z zelenjavo
Okusna riba z zelenjavo

Sestavine
- 800 g trskinih filejev
- 1 limona
- šopek kopra
- 4 korenčki
- 1 drobna koleraba
- 8 mladih čebul
- sol
- poper
- 1 lovorov list
- nekaj poprovih zrn
- 1 brinova jagoda
- 2,5 dl vode
- 100 g hladnega masla
- 1 rumenjak

Ideje za njoke malo drugače; ko krompir ni v glavni vlogi
O ne, njoki niso samo krompirjevi, predvsem pa nikoli niso dolgočasni. Popestrite jih s škrobnato zelenjavo ali pa jih pripravite povsem drugače.

Ko zadiši po domu: recept za slasten rižev narastek
Rižev narastek je nežna sladica, ki že od nekdaj povezuje generacije ter ostaja simbol tople domače kuhinje.

Nove ideje s kodrolistnim in toskanskim (listnatim) ohrovtom
Kodrolistni in toskanski ohrovt sta prava vitaminska bomba, polna vlaknin in antioksidantov. Te okusne jedi bodo postale stalnica vaših jesenskih in zimskih jedilnikov.
Sestavine
- 800 g trskinih filejev
- 1 limona
- šopek kopra
- 4 korenčki
- 1 drobna koleraba
- 8 mladih čebul
- sol
- poper
- 1 lovorov list
- nekaj poprovih zrn
- 1 brinova jagoda
- 2,5 dl vode
- 100 g hladnega masla
- 1 rumenjak
Postopek
Limono razpolovimo. Za ribji prevretek narežemo polovico limone na rezine, iz druge polovice pa iztisnemo sok in ga prihranimo za omako. Ribji file osušimo ter z obeh strani začinimo s soljo in poprom. Koprove vršičke nasekljamo. Korenček ostrgamo in narežemo na tanke rezine. Kolerabo olupimo in narežemo na drobne kocke. Mlado čebulo operemo in narežemo na kose.
Za ribji prevretek damo v lonec četrt litra vode, rezine limone, koprova stebla, lovorov list, poprova zrna in brinovo jagodo ter zavremo. Nad prevretek v loncu namestimo košarico za kuhanje v sopari. V košarico damo zelenjavo. Ribji file razrežemo na štiri dele in jih zložimo na zelenjavo. Pokrito kuhamo pri srednji temperaturi približno 20 minut. Nato ribe in zelenjavo preložimo na topel pladenj, pokrijemo in prihranimo.
Dober deciliter odcejenega prevretka pomešamo z limonovim sokom in rumenjakom. Zmes stepamo nad paro in postopoma dodajamo koščke masla. Ko se omaka zgosti, jo začinimo s soljo in poprom ter vmešamo koprove vršičke. Ribe in zelenjavo prelijemo s pripravljeno omako. Kot prilogo ponudimo droben kuhan krompir.
Nasvet
Več o soparjenju: Soparjenje in poširanje
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Špageti z zelenjavo
Tale zelenjavna sicer ni samo za testenine, ampak je vsestranska!