
Pečene slive in jabolka s pokrovom
Jesensko sadje iz pečice
Pečene slive in jabolka s pokrovom
Jesensko sadje iz pečice

Sestavine
sadni nadev
- 100 g masla
- 100 g svetlo rjavega sladkorja
- 2 vaniljeva stroka
- 700 g čvrstih sliv
- 300 g sočnih čvrstih jabolk
- 1 žlička cimeta
testo za pokrov
- 1 jajce
- 1 dl mleka
- 150 g mrzlega masla
- 280 g moke
- 150 g svetlo rjavega sladkorja
- 1⁄2 žličke cimeta
- 1 žlica pecilnega praška
- 2 žlici sladkorja demerara
- obilen ščep soli
- topljena smetana, ko postrežemo

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
sadni nadev
- 100 g masla
- 100 g svetlo rjavega sladkorja
- 2 vaniljeva stroka
- 700 g čvrstih sliv
- 300 g sočnih čvrstih jabolk
- 1 žlička cimeta
testo za pokrov
- 1 jajce
- 1 dl mleka
- 150 g mrzlega masla
- 280 g moke
- 150 g svetlo rjavega sladkorja
- 1⁄2 žličke cimeta
- 1 žlica pecilnega praška
- 2 žlici sladkorja demerara
- obilen ščep soli
- topljena smetana, ko postrežemo
Postopek
Najprej pripravimo sadni nadev. Slive izkoščičimo in jih grobo narežemo. Jabolka olupimo, jim odstranimo peščišče in jih narežemo na kocke. Vaniljeva stroka po dolgem prerežemo in iz njiju postrgamo semena. Maslo narežemo na koščke. Vse sestavine damo v kozico in kuhamo pri nizki temperaturi. Medtem ves čas mešamo, dokler se maslo in sladkor ne raztopita, nato pustimo mešanico rahlo vreti. Ko postane podobna gostemu sirupu s koščki sadja, jo postavimo na stran.
Pečico segrejemo na 190 °C (ali na 170 °C z ventilacijo). Jajce in mleko zmešamo z metlico za stepanje in postavimo na stran. Maslo narežemo na koščke in ga s prsti zgnetemo z moko, da dobimo testo, ki spominja na velike krušne drobtine. Vmešamo svetlo rjavi sladkor, cimet, pecilni prašek in sol, nato pa prilijemo še jajčno mešanico in zmešamo, da nastane gosto tekoče testo.
V pekač vlijemo sirupasto sadje, nanj pa z žlico naložimo večje kupčke testa, tako da med njimi ostane za prst prostora za sadno tekočino, ki bo v pečici začela brbotati. Vse potresemo s sladkorjem demerara. Pečemo 35 do 40 minut oziroma tako dolgo, da se testeni pokrov zlato zapeče. Ko pečeno sadje s pokrovom vzamemo iz pečice, naj 5 minut počiva, nato pa ga postrežemo z obilo topljene smetane.