Kaj boste skuhali danes?
Topla regratova solata s krompirjem in fižolom
Regrat v solati s krompirjem je pomladna klasika, ki se ji ne moremo upreti.
Topla regratova solata s krompirjem in fižolom
Regrat v solati s krompirjem je pomladna klasika, ki se ji ne moremo upreti.
Sestavine
- 20 dag regrata
- 20 dag krompirja
- 4 dag čebule ali šalotke
- 12 dag rdečega fižola (lahko iz pločevinke)
- 4 dag korenja
- 2 stroka česna
- sol in poper
Preliv
- 0,5 dl kisa
- 0,5 dl vode
- 0,5 dl olja
Malo več masla je vedno dobra ideja
Gostje so že skoraj prispeli, med prazničnimi prigrizki pa nekaj manjka – ko ste v dvomih, dodajte maslo.
Ta praznični koktejl je tako lep, da ga boste želeli najprej fotografirati
Če ste zadnje tedne vsaj malo na družbenih omrežjih, ste ga skoraj zagotovo že opazili – snow globe koktajl, pijačo, ki v kozarcu izgleda kot prava snežna krogla.
Manj je več: lahkotne sladice za zaključek prazničnega obeda
Po obilnem kosilu ali večerji se sladic lotimo zadržano, saj smo preveč siti, da bi v njih lahko resnično uživali. A ne pri tokratnem izboru receptov …
Sestavine
- 20 dag regrata
- 20 dag krompirja
- 4 dag čebule ali šalotke
- 12 dag rdečega fižola (lahko iz pločevinke)
- 4 dag korenja
- 2 stroka česna
- sol in poper
Preliv
- 0,5 dl kisa
- 0,5 dl vode
- 0,5 dl olja
Postopek
Krompir operemo, pristavimo v hladni vodi in skuhamo do mehkega. Ko je krompir kuhan, ga vročega olupimo in narežemo na kolobarje. Regrat dobro očistimo, operemo in odcedimo. Mlado čebulo ali šalotko olupimo in narežemo na tanka kolesca. Korenček operemo olupimo in narežemo na tanke rezine. Fižol skuhamo v veliki količini slane vode. Če uporabimo tistega iz pločevinke, ga dobro splaknemo pod tekočo vodo.
Zelenjavo damo v primerno veliko skledo in na hitro premešamo. Polijemo s prelivom, ki ga naredimo tako, da zavremo vodo in kis, polijemo po solati, dodamo olje in začinimo s soljo in poprom. Solato postrežemo še mlačno kot samostojno jed ali kot solato.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Ajdova kaša z gobami in pesno kremo
Večna klasika z okusnim prelivom, ki v jed vnese svežino in barvo
Maskarponejev sladoled s pomarančno marmelado
Sladoledna kupa z arašidi in karamelom
Pregrešno dobra kupa za vroče (in manj vroče) dni