© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Topla regratova solata s krompirjem in fižolom

Regrat v solati s krompirjem je pomladna klasika, ki se ji ne moremo upreti.

Topla regratova solata s krompirjem in fižolom

Regrat v solati s krompirjem je pomladna klasika, ki se ji ne moremo upreti.

Čas priprave 40 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
regrat_solata

Sestavine

  • 20 dag regrata
  • 20 dag krompirja
  • 4 dag čebule ali šalotke
  • 12 dag rdečega fižola (lahko iz pločevinke)
  • 4 dag korenja
  • 2 stroka česna
  • sol in poper

Preliv

  • 0,5 dl kisa
  • 0,5 dl vode
  • 0,5 dl olja

Sestavine

  • 20 dag regrata
  • 20 dag krompirja
  • 4 dag čebule ali šalotke
  • 12 dag rdečega fižola (lahko iz pločevinke)
  • 4 dag korenja
  • 2 stroka česna
  • sol in poper

Preliv

  • 0,5 dl kisa
  • 0,5 dl vode
  • 0,5 dl olja

Postopek

1

Krompir operemo, pristavimo v hladni vodi in skuhamo do mehkega. Ko je krompir kuhan, ga vročega olupimo in narežemo na kolobarje. Regrat dobro očistimo, operemo in odcedimo. Mlado čebulo ali šalotko olupimo in narežemo na tanka kolesca. Korenček operemo olupimo in narežemo na tanke rezine. Fižol skuhamo v veliki količini slane vode. Če uporabimo tistega iz pločevinke, ga dobro splaknemo pod tekočo vodo.

2

Zelenjavo damo v primerno veliko skledo in na hitro premešamo. Polijemo s prelivom, ki ga naredimo tako, da zavremo vodo in kis, polijemo po solati, dodamo olje in začinimo s soljo in poprom. Solato postrežemo še mlačno kot samostojno jed ali kot solato.

Priljubljeni recepti

Čokoladni kolač z bučkami

Bučke niso samo za kosilo, ampak tudi za posladek!

1 h 20 min
Enostavno

Ajdova kaša z gobami in pesno kremo

Večna klasika z okusnim prelivom, ki v jed vnese svežino in barvo

Enostavno

Sladoledna kupa z arašidi in karamelom

Pregrešno dobra kupa za vroče (in manj vroče) dni

20 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.