Kaj boste skuhali danes?
Ričet brez mesa
Ričet brez mesa
Sestavine
- 250 g ješprenja
- 1 majhna čebula
- 3 žlice oljčnega olja
- 2 korenčka
- 1 peteršiljeva korenina (150 g)
- košček pora (150 g)
- 1 steblo stebelne zelene
- 2 stroka česna
- 200 g krompirja
- 400 g kuhanega fižola (lahko iz pločevinke)
- 1,5 l zelenjavne jušne osnove ali vode
- 1 zelena paprika
- sol
- poper
Pica, ki je obnorela svet: hitro, beljakovinsko in noro okusno
Sveži zrnati sir je v zadnjem času postal eden izmed najbolj priljubljenih živil. Razlogov, zakaj, je veliko. Danes iz njega pripravljamo 'cottage cheese' pico.
Hitra večerja na žlico, ki ne obteži želodca
Barvita paradižnikova juha s testeninami in čičerko je vse, kar si želimo ob zaključku napornega dne.
Piškoti, ki so tako slastni, da bodo izginili v hipu
Piškoti z belo čokolado in brusnicami so med najbolj priljubljenimi recepti za praznične slaščice. Preverite, kaj lahko naredite, da jih ne bo prehitro zmanjkalo.
Sestavine
- 250 g ješprenja
- 1 majhna čebula
- 3 žlice oljčnega olja
- 2 korenčka
- 1 peteršiljeva korenina (150 g)
- košček pora (150 g)
- 1 steblo stebelne zelene
- 2 stroka česna
- 200 g krompirja
- 400 g kuhanega fižola (lahko iz pločevinke)
- 1,5 l zelenjavne jušne osnove ali vode
- 1 zelena paprika
- sol
- poper
Postopek
Ješprenj v cedilu dobro splaknemo pod tekočo vodo. Čebulo olupimo in drobno sesekljamo. Korenček in peteršiljevo korenino ostrgamo in narežemo na kolobarčke. Česen olupimo in nasekljamo. Por in stebelno zeleno narežemo na rezine.
V dovolj veliki kozici segrejemo olje in posteklenimo čebulo. Dodamo korenček, peteršiljevo korenino, por in stebelno zeleno. Zelenjavo prepražimo, na koncu pa dodamo česen, premešamo, in ko zadiši dodamo ješprenj in dolijemo 1,5 l vroče zelenjavne jušne osnove ali vode. Zavremo, solimo in popramo ter pokrito kuhamo približno pol ure.
Medtem olupimo krompir, ga narežemo na majhne kocke in posebej skuhamo. Papriko razpolovimo, ji odstranimo semena in narežemo na kocke. Dodamo jo ričetu, ko je že skoraj kuhan, saj paprika le tako ostane hrustljava. Takrat dodamo tudi kuhana krompir in fižol, nato vse dobro prevremo. Pred postrežbo ričet potresemo s sesekljanim peteršiljem.
Nasvet
Če ričeta ne bomo pojedli takoj, je v jed treba dodati več tekočine, saj se ričet, ko nekaj časa stoji, precej zgosti. Tistim, ki si ričeta ne morejo predstavljati kot brezmesne jedi, predlagamo, da na rob vsakega krožnika priložijo rezino hrustljavo popečene slanine. Vsak si lahko v svojem krožniku ričet tudi dodatno začini z žličko vinskega kisa.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Piščanec v gorčični omaki s pirejem iz zelene
Slasten piščanec v omaki, ki ga boste pripravljali znova in znova.