© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Topinamburjeva juha s papriko in pečeno slanino

Topinamburjeva juha s papriko in pečeno slanino

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
topinamburjeva juha s papriko in peceno slanino

Sestavine

  • 600 g topinamburja
  • 60 g šalotke
  • 1 majhen krompir
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 5 dl zelenjavne juhe
  • 1,5 dl sladke smetane
  • 25 g masla
  • sol
  • poper
  • muškatni orešek
  • 300 g paprike (rumena, zelena in rdeča)
  • ½ žlice oljčnega olja
  • 4 rezine slanine
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Sestavine

  • 600 g topinamburja
  • 60 g šalotke
  • 1 majhen krompir
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 5 dl zelenjavne juhe
  • 1,5 dl sladke smetane
  • 25 g masla
  • sol
  • poper
  • muškatni orešek
  • 300 g paprike (rumena, zelena in rdeča)
  • ½ žlice oljčnega olja
  • 4 rezine slanine

Postopek

1

Šalotko olupimo in drobno sesekljamo. Topinambur in krompir olupimo in narežemo na manjše kose. V posodi segrejemo oljčno olje in nekaj minut pražimo šalotko, topinambur in krompir.

2

Jed zalijemo z zelenjavno juho in kuhamo na srednji temperaturi 25 minut. Ko je zelenjava kuhana, jo z mešalnikom zmiksamo. Nato jo prelijemo v kozico, dodamo sladko smetano, maslo in začimbe ter kuhamo še pet minut.

3

Paprike očistimo, narežemo na majhne kocke in jih na pol žlice oljčnega olja popečemo. V ponvi brez olja popečemo tudi slanino in jo skupaj s paprikami postrežemo kot jušni vložek.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.